Jump to content

Jadar

Members
  • Content Count

    116
  • Joined

  • Last visited

About Jadar

  • Rank
    InsanelyMac Geek

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Unites States
  1. Jadar

    Working QE/CI on ATI Radeon HD 4550

    @Liam Sirry, haven't checked this post in a while. I think it should, but I not 100% sure...
  2. Jadar

    ATI Radeon 5400 or 5000 series on Lion Full QE CI

    Do you need the injector? Why don't you just boot with GraphicsEnabler=Yes? What about the ROM? What version of Chameleon are you using? EDIT: Nevermind about the injector, it just puts the device IDs into ATI5000Controllr and ATIRadeonX3000. But I'm still wondering about the ROM, doesn't Chameleon get it from the BIOS? As the video card BIOS is dumped into memory at boot? Thanks! -J
  3. Hey guys, I've posted this in bcc9's thread, but maybe here is better... I have a Radeon HD 4550, and on Lion 10.7.3. I've managed to enable full resolution, QE/CI, and the DVD Player works. Here comes the problem... I can't seem to use things like Portal 2, or Minecraft. I can start them up, but when I try to play the whole computer freezes up, but I can move the mouse. The only way to get out of it is to hard reboot. I've tried so many different Transmitter/Encoder/Hotplug/SenseID, and nothing helps. Here is my dump from bcc9's tool: ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x1458 SubsystemID: 0x21ae IOBaseAddress: 0xee00 Filename: R455D39I.F61 BIOS Bootup Message: GV-R455D3-512I/F61 PCI ID: 1002:9540 Connector at index 0 Type [@offset 44660]: VGA (1) Encoder [@offset 44664]: INTERNAL_KLDSCP_DAC2 (0x16) i2cid [@offset 44732]: 0x91, OSX senseid: 0x2 Connector at index 1 Type [@offset 44670]: HDMI-A (11) Encoder [@offset 44674]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 44755]: 0x90, OSX senseid: 0x1 Connector at index 2 Type [@offset 44680]: DVI-I (2) Encoder [@offset 44684]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15) i2cid [@offset 44784]: 0x94, OSX senseid: 0x5 Connector at index 3 Type [@offset 44690]: DVI-I (2) Encoder [@offset 44694]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21) i2cid [@offset 44784]: 0x94, OSX senseid: 0x5 and from redsock_bios_decode: R455D39I.F61: GV-R455D3-512I/F61 Subsystem Vendor ID: 1458 Subsystem ID: 21ae Object Header Structure Size: 235 Connector Object Table Offset: 3c Router Object Table Offset: 0 Encoder Object Table Offset: af Display Path Table Offset: 10 Connector Object Id [5] which is [VGA] encoder obj id [0x16] which is [iNTERNAL_KLDSCP_DAC2] linkb: false Connector Object Id [12] which is [HDMI_TYPE_A] encoder obj id [0x1e] which is [iNTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false Connector Object Id [2] which is [DVI_I] encoder obj id [0x15] which is [iNTERNAL_KLDSCP_DAC1 (osx txmit 0x00 enc 0x10?)] linkb: false Connector Object Id [2] which is [DVI_I] encoder obj id [0x21] which is [iNTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x12 [duallink 0x2] enc 0x4)] linkb: false Here is the personality that matches my DVI-I, and VGA correctly: 1000 0000 1000 0000 0000 0000 0101 0002 0008 0000 0002 0000 0001 0000 1001 0101 0400 0000 0402 0000 0000 0000 1204 0205 This matched my DVI, VGA, but when I use a HDMI to DVI cable the screen is all garbled with colors.. On DVI, I can start Minecraft, go to the menu, but when I click play it freezes up the computer. Same with Portal 2... The weird thing is that DVD Player works, except I haven't played a DVD for more that 2 minutes.. Now when my DVI is plugged in, but not HDMI, HDMI shows on port2 where DVI should be. I've tried a lot of different values, and haven't gotten HDMI to even display properly... I'm kind of stuck. One thing is that maybe ATI4600Controller doesn't properly work with my card, as I have out my device ID into it. Anyone have any ideas? I've also attached the output from RadeonHD.kext to the end of the post. Thanks! RadeonDump.txt
  4. Ok, so I just want to make sure I'm understanding this right, when I find the values I want to use, say the Transmitter value from mucha's thread, they are in hex. So to put them into the personality, I need to switch the numbers around? So say my Transmitter value is 0x12, then to put it into the personality I need to switch the 1 and 2 around, so my transmitter thats going to be in my personality is 21? Thanks! -J
  5. @Optikon: Use a hex editor, go to the offset, and see if your patch is there.
  6. @Optikon: No errors when you did dd?
  7. Hey, are you on Lion? For me all I had to do was put my device ID into the ATI4600Controller, and I had QE/CI. In Snow Leopard I think I had to use a netkas patched ATIRadeonX2000.kext too. I don't have a 4670, but my BIOS dump looks pretty much the same, hope this helps. Here is a link to the 10.6.8 one, it's at the bottom of the post. http://netkas.org/?p=833
  8. Jadar

    FREE Mac Pro Cases

    Are there any left? Thanks!
  9. Hey everyone, I've been reading through this post, and mucha's, and have been trying to get my ATI Radeon HD 4550 card working. I'm on Lion 10.7.3, and have at least gotten DVI working. This is my radeon_bios_dump: ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x1458 SubsystemID: 0x21ae IOBaseAddress: 0xee00 Filename: R455D39I.F61 BIOS Bootup Message: GV-R455D3-512I/F61 PCI ID: 1002:9540 Connector at index 0 Type [@offset 44660]: VGA (1) Encoder [@offset 44664]: INTERNAL_KLDSCP_DAC2 (0x16) i2cid [@offset 44732]: 0x91, OSX senseid: 0x2 Connector at index 1 Type [@offset 44670]: HDMI-A (11) Encoder [@offset 44674]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 44755]: 0x90, OSX senseid: 0x1 Connector at index 2 Type [@offset 44680]: DVI-I (2) Encoder [@offset 44684]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15) i2cid [@offset 44784]: 0x94, OSX senseid: 0x5 Connector at index 3 Type [@offset 44690]: DVI-I (2) Encoder [@offset 44694]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21) i2cid [@offset 44784]: 0x94, OSX senseid: 0x5 From this I see I have a VGA port, a HDMI port, and a DVI-I port. I've got graphics pretty much working by adding my Device ID to ATI4600Controller.kext, since Lion does not have a ATI4500Controller, anyways everything works except for my framebuffer. Steam games, DVD Player, and the Chess app don't work as the default personality is loaded ( ATY,ATY,Framebuffer ). Using ATI4600Controller only gives me 3 personality options. Flicker, Gliff, and Shrike. Flicker loaded my VGA port somehow, and was the only one that would actually change the ATY, ATY, Framebuffer in IOReg to ATY, Flicker. Flicker has no port with VGA "1000 0000", so I'm very confused how that loaded. In Snow Leopard, the personality that loaded and let me use my DVI port was Peregrine, so I stuck that in Port0 of Flicker. Now my DVI port loads, so does my VGA. But what has got me even more confused now is that from the BIOS dump, my VGA is Port0, and DVI is Port2. And if I flip the VGA port and DVI port in my personality then there is no change. Does anyone have any ideas on whats going on here? I hope this was clear enough, if its not I'd be happy to post more information. Also I can't seem to get redsock_bios_decoder to decode my BIOS, it just says, "uhhh, u sure that is an AtomBIOS?" EDIT: Nevermind, I was putting it in wrong.... lol. Here is my dump from redsock_bios_decode: R455D39I.F61: GV-R455D3-512I/F61 Subsystem Vendor ID: 1458 Subsystem ID: 21ae Object Header Structure Size: 235 Connector Object Table Offset: 3c Router Object Table Offset: 0 Encoder Object Table Offset: af Display Path Table Offset: 10 Connector Object Id [5] which is [VGA] encoder obj id [0x16] which is [iNTERNAL_KLDSCP_DAC2] linkb: false Connector Object Id [12] which is [HDMI_TYPE_A] encoder obj id [0x1e] which is [iNTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false Connector Object Id [2] which is [DVI_I] encoder obj id [0x15] which is [iNTERNAL_KLDSCP_DAC1 (osx txmit 0x00 enc 0x10?)] linkb: false Connector Object Id [2] which is [DVI_I] encoder obj id [0x21] which is [iNTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x12 [duallink 0x2] enc 0x4)] linkb: false And here is my Flicker personality that works for DVI: 0000000: 0002 0000 0402 0000 0000 0000 0201 0405 ................ Port0: DVI 0000010: 0008 0000 0002 0000 0071 0000 1204 0402 ................ Port0: HDMI 0000020: 1000 0000 1000 0000 0000 0000 0010 0001 ................ Port0: VGA If I flip the first and third lines, to make it the correct order according to the BIOS dump, then there is no change. I'm kinda confused here. I also tried a duallink edit ( 0400 0000 ) but that only showed colors and there was no greyscale or something.... Thanks! -J
  10. Hey guys, so I've noticed that my spell check has basically stopped working. I checked it out in the Language preferences, and found that the spelling dictionary only has one option, Polish. When I look at another Mac, then it has a whole bunch of different options. Is there something I can do to fix this? Thanks!
  11. Jadar

    ATi 45xx Support in Lion?

    Bump, anyone know how to do this? I can't find it anywhere...
  12. Jadar

    ATi 45xx Support in Lion?

    What is Shrike?
  13. Jadar

    ATi 45xx Support in Lion?

    bump 2
  14. Jadar

    ATi 45xx Support in Lion?

    bump
  15. Jadar

    steam & source games

    Does the Chess app work for you?
×