Jump to content

Linksys WMP54G wireless PCI card


  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#21
LavaHot

LavaHot

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
What's the device ID for the WMP54GS? I have v2.

#22
dabear

dabear

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
Hi, I am having similar trobles with my CNet Wireless-G CWP-854 - network adator (also based on rt2500). I have also installed the driver from ratech, but no card is showing up. Any idea?


Read also: http://forum.insanel...showtopic=22216

#23
SomniusX

SomniusX

    Hellenic OSx86 Team

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 330 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
  • Interests:-= Carpe Noctem =-
Any luck for the wmp54gs v4 ??? i'm having a lot of trouble!:censored2:

#24
an4rew

an4rew

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Gender:Male
  • Location:Northern Ireland
  • Interests:Everything Mac, Football, Music, Gaming, MotoGP, Beautiful Women.

Any luck for the wmp54gs v4 ??? i'm having a lot of trouble!:D


v4.0 works v4.1 no solution.

#25
SomniusX

SomniusX

    Hellenic OSx86 Team

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 330 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
  • Interests:-= Carpe Noctem =-
How can i find out what v4 i have.. is there away.. i'd like to make it work not using the asos usb wifi all the time.. i have for work not for home..!

Thanx to all!

#26
an4rew

an4rew

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 82 posts
  • Gender:Male
  • Location:Northern Ireland
  • Interests:Everything Mac, Football, Music, Gaming, MotoGP, Beautiful Women.

How can i find out what v4 i have.. is there away.. i'd like to make it work not using the asos usb wifi all the time.. i have for work not for home..!

Thanx to all!


if you go to device manager my device id is ; 1814 301 and thats v4.1 unfortunately.

You can also tell if you remove the pci card will have version number or a big R for Ralink :wacko:

If your card is Broadcom then your in luck follow the broadcom tutorial.

#27
SomniusX

SomniusX

    Hellenic OSx86 Team

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 330 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
  • Interests:-= Carpe Noctem =-
I'll try taking a look at the pci.. plus get inside my wifes xp hard drive..

#28
SomniusX

SomniusX

    Hellenic OSx86 Team

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 330 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
  • Interests:-= Carpe Noctem =-
So.. there is goes.. i have the following..

Linksys Wireless-G PCI Adapter (WMP54GS)

Location :
PCI Slot 3 (PCI bus 5, device 2, function 0)

Driver files :
%windir%\system32\DRIVERS\rt61.sys
Provider : Ralink Technology Inc.
File version : 1.00.03.0000

Device Instance Id :
PCI\VEN_1814&DEV_0301&SUBSYS_00551737&REV_00\4&20E0FF6A...

Hardware Ids :
PCI\VEN_1814&DEV_0301&SUBSYS_00551737&REV_00
PCI\VEN_1814&DEV_0301&SUBSYS_00551737
PCI\VEN_1814&DEV_0301&CC_028000
PCI\VEN_1814&DEV_0301&CC_0280

Machine Device Id
pci\ven_1814&dev_0301&subsys_00551737

Service
RT61


Until now i've tested the Ralink mac drivers and now i have a program @ applications called WirelessUtilityCardbusPCI.app and another called USBWirelessUtility.app (the second is the one i use now to get onto the net using my asus wifi dongle..)

I've also played with some kexts with no luck and i reversed everything i did so i can fix it later...

Anybody can help with this damn card.. is it v4 or v4.1 that doesn't play, as some say..

Thanx in advance! :)

#29
Colonel

Colonel

    11 Herbs & Spices

  • Retired
  • 4,157 posts
  • Gender:Male
  • Location:KFC
I got mine working (finally/kinda) in Leopard. I had to use the 10.5 drivers, and version 1.3 of the WirelessUtilityCardbusPCI.app. ;)

#30
David86

David86

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 posts
  • Gender:Male
How did you get your wmp54gs to work?

#31
SomniusX

SomniusX

    Hellenic OSx86 Team

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 330 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece
  • Interests:-= Carpe Noctem =-
I'm ready to test mine (v4) today ..

#32
zuperman

zuperman

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Hello all,
i have wmp54g v4.1 rt61

It seems like with LEOPARD the card is working , but i need to download drivers. My problem is that since this is my only network card on the system , I cannot pass the initial steps "do you already own a mac?" , it keeps looping and looping.

From what I read , this will keep happening until LEO finds the network card.

How do I manage to install RT61 drivers ?

thanks in advance!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy