Jump to content

[Solved]ALC662 Audio Kext for GA-G31M-S2l on SnowLeopard?


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
The-F

The-F

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Japan
Hello,

Does anyone have ALC662 Kext working on SnowLeopard? My previous kext worked for Leopard, but it's incompatible with SnowLeopard anymore.

I appreciate any input

Thanks

Edit: Solved, see here Post #10

#2
MacProUser83

MacProUser83

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts
  • Gender:Male
  • Location:::1
post your kext and I will try to port it to snow.

#3
The-F

The-F

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Japan

post your kext and I will try to port it to snow.


Hello Beto2k7,

Thanks for your reply. I attached the file here. I am using the alc662.txt and applehda patcher for the Leopard

Attached Files



#4
Pietruszka

Pietruszka

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
  • Gender:Male

Hello Beto2k7,

Thanks for your reply. I attached the file here. I am using the alc662.txt and applehda patcher for the Leopard



try this one:
http://www.insanelym...howtopic=181558

post #10



worked for me

#5
The-F

The-F

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Location:Japan

try this one:
http://www.insanelym...howtopic=181558
post #10
worked for me


Hello Pietruszka,

Thanks for your reply. It also worked for me. Nice found. Thanks again

Cheers

#6
Santtiaga

Santtiaga

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

post your kext and I will try to port it to snow.

Could you port this one? http://files.wyw.ru/3754561

#7
Pietruszka

Pietruszka

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts
  • Gender:Male
kext662 doesn't work after 10.6.2 update :laser:


Hello Pietruszka,

Thanks for your reply. It also worked for me. Nice found. Thanks again

Cheers



#8
el_charlie

el_charlie

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts
  • Gender:Male
  • Location:Maracaibo, Venezuela

kext662 doesn't work after 10.6.2 update :)


That's weird.

I updated flawlesly and still have sound. In fact, I'm hearing "Paramore - Emergency" while writing this.

Make sure you have that DSDT.aml file and the ALC662.kext on you /Extra/Extensions folder.

On my hack is on the hidden EFI partition and works smooth as silk!

My MoBo is a Foxconn G31MV-K but uses the same ALC662 audio chip. Actually, I'm using a Gigabyte's DSDT.aml file and works ok.

Cheers!

#9
tomasd1

tomasd1

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
ive updated mac osx to version 10.6.4...and in 32 bit version i can get sound working when istalling Alc 662 package... ive recently noticed that it was running in 32 bit mode so when using utlity called "macpilot" i just click there to set it to 64 bit mode...
then my audio stops working and the audio icon is "grey"..... i tried multiple kexts (that are labeled Green"...
in Leopard version i was using Voodoo HDA to get sound working..
in snow leopard .. i was using .... azalia audio pkg.... to get it to work.... (only works for me in 32 bit mode)
so please if anyone knows how to get it to work...and helps me out i would be really thankfull


im using:
G31 MX motherboard with intergrated sound ..i belive its ALC 662.. (at least on official web page specications says so) (from FOXCONN)
everything else is working great... and 32 bit mode was flawless (except i had audio onlly output 2 chanell stereo)

i also have a : sound blaster x fi extreme music ...inside computer.... but i read nothing about getting it to work.... in windows that was easy to make it work....
i would rather see soundblaster x fi working....but i would be more then happy if we could get to work on board audio

much appriciated..please help me out... i will be always gratefull

computer : core 2 duo 2.33 ghz 4mb cache
foxconn g31 mx
nvidia gt 240 1 GB DDR 3
1.5 T hard drive
2 GB Ram 800 Mhz
original apple keyboard
Dual Monitors with Full HD
sound : ALC 662 (in leopard working with voodoo hda) in snow leopard 32 bit working with : AzaliaAudio.pkg / but no sound in 64 bit mode

i have all the tools like : OSX 86 tools or UI installer or kext helper ...or kext utility 64 bit version......
i can upload any screen shot or anything..just please help me get to fix the sound..


thank you for all the answers.... best wishes

#10
FilBip

FilBip

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Location:Toulouse France
Hi,
I succeed installing 10.6.4 (retail+combo upd).
I have a g31m-s2l with nvidia 7300 and Pentium dc e5200.
I stay in 32bit mode because of the old 7300 graphic card.
Sound is ok with alc662.kext.
I patched the DSDT following tutorials for other Gigabyte MB.
Chameleon RC5 generates P-states, Speedstep ok (needs iMac9,1 in smbios.plist), Sleeping too (no automatic sleep, needs RIP3, keyboard shortcut works).
My Extra/Extensions contains only fakesmc and alc662 !

Here is the full kit :
Attached File  GA_G31M_S2L_ChamRC5_speedstep.zip   1015.26KB   338 downloads

...A nice little hack ready for 10.6.5...

Philippe

#11
pongpogi

pongpogi

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 7 posts
i think alc662 for asus p5kpl am se is different :censored2: cant get my audio working.

#12
lform

lform

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Hi,
I succeed installing 10.6.4 (retail+combo upd).
I have a g31m-s2l with nvidia 7300 and Pentium dc e5200.
I stay in 32bit mode because of the old 7300 graphic card.
Sound is ok with alc662.kext.
I patched the DSDT following tutorials for other Gigabyte MB.
Chameleon RC5 generates P-states, Speedstep ok (needs iMac9,1 in smbios.plist), Sleeping too (no automatic sleep, needs RIP3, keyboard shortcut works).
My Extra/Extensions contains only fakesmc and alc662 !

Here is the full kit :
Attached File  GA_G31M_S2L_ChamRC5_speedstep.zip   1015.26KB   338 downloads

...A nice little hack ready for 10.6.5...

Philippe


Hi excellent Philippe.

I got it to work with Snow Leopard 10.6.something, but when I upgraded to 10.6.5 it stopped to work.

Any ideas...?

#13
Kaov

Kaov

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

i think alc662 for asus p5kpl am se is different :) cant get my audio working.


Hello Pongpogi,
Have you tried with the latest voodoohda?, I'm currently running 10.6.5 without any audio problems, same mobo, p5kpl am se.

I'm using myhack installer 1.1 with the provided kext's

Cheers
Attached File  sound_kexts_snow_10.6.5.zip   312.11KB   280 downloads

#14
lform

lform

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Hello Pongpogi,
Have you tried with the latest voodoohda?, I'm currently running 10.6.5 without any audio problems, same mobo, p5kpl am se.

I'm using myhack installer 1.1 with the provided kext's

Cheers
Attached File  sound_kexts_snow_10.6.5.zip   312.11KB   280 downloads


Hi Kaov,

I tried to install it now, but the volume mixer is still grey.

Any thoughts? Used Kext Helper7 to get it installed... Anything else that has to be done ?

Do I need to change the settings for Voodoo HDA to make it work with ALC662 ?

#15
gustavolessa

gustavolessa

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Hi.

I'm now running 10.6.7 with audio, but I'm having a problem.

I have an iPhone 4 with AirPhones installed (wireless headset thru wifi).

It has been a while since I used it last time. Thou I've made several updates to both Mac OS and iOS.

Now it doesn't work! I tried a few apps with the same purpose and none worked!

So I think its an mac audio issue. I tried many kexts and kits. All of them worked flawlessly, except with wifi phones app.

I've searched for 4.3 problems on those apps for iPhone and I didn't found a thing!

Can anyone help me figure out what's causing the problem?
Or, please, test it?

The apps used:
- AirPhones
- AudioIn
- Headset


Thank you very much

#16
mhchan2002

mhchan2002

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
mind to show how the installation done?tq





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy