Jump to content

Snow Leopard works in GA-965P-S3


  • Please log in to reply
331 replies to this topic

#301
Slither2008

Slither2008

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 posts
  • Gender:Male
  • Location:Australia
To anyone curious, I've updated my rig to run a fresh installation of OS X 10.6.6.

Working the same as before, I had to replace the AppleHDA.kext with the patched one Mald0n posted.

I'm running in RAID 0 also no probs.

Regards,

Steve.

#302
Sabr

Sabr

    Well, it was fun while it lasted.

  • Retired
  • 3,883 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom.

To anyone curious, I've updated my rig to run a fresh installation of OS X 10.6.6.

Working the same as before, I had to replace the AppleHDA.kext with the patched one Mald0n posted.

I'm running in RAID 0 also no probs.

Regards,

Steve.


What kext do you use for the PATA / IDE Drive?

Thanks,
- Tim.

#303
ChildOfInsanity

ChildOfInsanity

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Gender:Male
  • Location:Czech Republic
Do you have speedstep working?
I just can`t make it work via Chameleon RC5 P state and C state generation. Chameleon is r681, I tried newer, but still no go. CPU is C2D E6300. MSRtools shows Speedstep:Off
Do I need to add anything to dsdt or create ssdt? I really don't uderstand this, so please help :(

Thx!

My Extra folder, smbios.plist, com.apple.Boot.plist and dsdt:
Attached File  Screen_shot_2011_03_06_at_6.24.45_PM.png   125.2KB   39 downloads

Attached File  Screen_shot_2011_03_06_at_6.29.34_PM.png   34.36KB   40 downloads

Attached File  Screen_shot_2011_03_06_at_6.29.20_PM.png   35.17KB   30 downloads

Attached File  dsdt.aml.zip   5.3KB   7 downloads

#304
ChildOfInsanity

ChildOfInsanity

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
  • Gender:Male
  • Location:Czech Republic
OK I have set SMProductName to Mac Pro 3,1 and it seems that speedstep is working, according to CPU-I and MSRTools.

#305
toolbox1234

toolbox1234

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
Updated SL from 10.6.4 to 10.6.6 via software update. Most stuff seems to work except no audio. VoodooHDA that was working under 10.6.4 causes KP and AppleHDA.kext does not detect any output device. Is there a working kext somewhere for this mobo?
Thanks.

UPDATE: I re-installed voodooHDA (downloaded from code.google.com), it didn't cause KP but still no sound. Systems detects HDMI, front headphone and SPIF as output devices. When I speak to the mic, the sound is echo to the speakers but nothing else.

#306
Powaking

Powaking

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 posts
  • Gender:Male

To anyone curious, I've updated my rig to run a fresh installation of OS X 10.6.6.

Working the same as before, I had to replace the AppleHDA.kext with the patched one Mald0n posted.

I'm running in RAID 0 also no probs.

Regards,

Steve.


Slither would you happen to know the major differences between the v1.0 and v3.3 of this board? I seem to have a bit of an issue with this machine since going to 10.6.6. I'm forced to use Voodoohda for audio (no matter what I can't get audio to work with DSDT and modified AppleHDA).

Any tips?

#307
toolbox1234

toolbox1234

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
I updated my GA-965P-DS3 v1.0 to 10.6.7 via software update. Still looking for way to get audio.

#308
Powaking

Powaking

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 posts
  • Gender:Male

I updated my GA-965P-DS3 v1.0 to 10.6.7 via software update. Still looking for way to get audio.


Let me know when you do (other than VoodooHDA). I'm in the same boat as yourself.

#309
toolbox1234

toolbox1234

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
The thing that I bug me about voodooHDA is that I don't get normal sound. However, if I tap on my mic, tap sound is coming out of my speakers! Actually, I get noise from the speakers as I type because the mic picks up sound from my keyboard.

UPDATE: I gave up (for now) and installed my 16 yr old Sound Blaster Live. Other than the sound chip issue, the unit is running great.

#310
toolbox1234

toolbox1234

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts
By patching the 10.6.7 AppleHDA.kext with instruction from one of the thread here, I got audio from my ALC883 sound chip on my GA-965P DS3 v1.0. All I did is replace all "85 08 EC 10" with "83 08 EC 10" AppleHDA.kext. I tried so many different things and it is possible there are other stuff I did that may made a difference but I am not sure.

Attached Files



#311
Powaking

Powaking

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 posts
  • Gender:Male

By patching the 10.6.7 AppleHDA.kext with instruction from one of the thread here, I got audio from my ALC883 sound chip on my GA-965P DS3 v1.0. All I did is replace all "85 08 EC 10" with "83 08 EC 10" AppleHDA.kext. I tried so many different things and it is possible there are other stuff I did that may made a difference but I am not sure.


This is promising news. I've tried previously to binary patch AppleHDA and could never get it working. I'm currently rebuilding my machine but running into some snags (if I have device-properties set for my graphics card it freezes at the blue screen just prior to the desktop, never did that before). Can you list out your steps? What other kexts are you using other thank FakeSMC?

#312
toolbox1234

toolbox1234

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts

This is promising news. I've tried previously to binary patch AppleHDA and could never get it working. I'm currently rebuilding my machine but running into some snags (if I have device-properties set for my graphics card it freezes at the blue screen just prior to the desktop, never did that before). Can you list out your steps? What other kexts are you using other thank FakeSMC?


Under E/E, I don't have a whole lot. The FakeSMC and IntelCPUMonitor.kext are from the thread "DSDT Auto-Patcher" to enable me to monitor speed & temp of my CPU.

Attached Files

  • Attached File  E_E.png   47.61KB   29 downloads


#313
Powaking

Powaking

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 posts
  • Gender:Male

Under E/E, I don't have a whole lot. The FakeSMC and IntelCPUMonitor.kext are from the thread "DSDT Auto-Patcher" to enable me to monitor speed & temp of my CPU.


What version of FakeSMC are you using? My machine is acting strange even with a fresh reinstall. If I get Bluetooth working its quirky, if I pick up the mouse to reposition the point shoots to the lower left corner. I can't boot into the desktop if I specify my gfx EFI string in device-properties tag (always worked before).

Did you happen to use Easy Beast? Did you just install retail, upgrade then install Chameleon? Trying to find the best path for installation. And to think I had this working beautifully before I upgraded to 10.6.6. Since then its been downhill.

#314
toolbox1234

toolbox1234

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts

What version of FakeSMC are you using? My machine is acting strange even with a fresh reinstall. If I get Bluetooth working its quirky, if I pick up the mouse to reposition the point shoots to the lower left corner. I can't boot into the desktop if I specify my gfx EFI string in device-properties tag (always worked before).

Did you happen to use Easy Beast? Did you just install retail, upgrade then install Chameleon? Trying to find the best path for installation. And to think I had this working beautifully before I upgraded to 10.6.6. Since then its been downhill.


I downloaded FakeSMC from http://www.projectos...p?showforum=165 .

I tried Easy Beast but it did not work. My setup was started with retail (followed the guide at http://www.insanelym.../#comment-15475 ), all upgrades were done through software updates. As part of the initial installation, I installed Chameleon 2 RC4. Now I am running one of the RC5 build because some posts said I need it to get audio.
The only reason I updated to 10.6.6 (now 10.6.7) is because my GeForce 7900cs broke and I need to have it working with a HD4350.

#315
MaestroX1

MaestroX1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts
I've been off-grid for a while now (upgraded to a then-unsupported AMD 6xxx series), but before that I had an almost fully functioning 10.6.4 Vanilla system on a Rev 1.0 board.

I'm about to update to 10.6.7, and looking at the screenshots above, I don't see SleepEnabler in E/E. Is it not needed anymore? Sleep is about the only thing that doesn't function right with current install.

Any tips/warnings for the update?

#316
toolbox1234

toolbox1234

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts

I've been off-grid for a while now (upgraded to a then-unsupported AMD 6xxx series), but before that I had an almost fully functioning 10.6.4 Vanilla system on a Rev 1.0 board.

I'm about to update to 10.6.7, and looking at the screenshots above, I don't see SleepEnabler in E/E. Is it not needed anymore? Sleep is about the only thing that doesn't function right with current install.

Any tips/warnings for the update?


I followed the instruction in the OP of http://www.insanelym...howtopic=235523 to use native power management. Sleep works without any SleepEnabler.

#317
MaestroX1

MaestroX1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

I followed the instruction in the OP of http://www.insanelym...howtopic=235523 to use native power management. Sleep works without any SleepEnabler.


Thanks, toolbox.

Updated to 10.6.7. Video working. No audio though, even with VoodooHDA (either x32 or x64)

I did read the guide, and edited the .plist accordingly, but Sleep still does not work. It goes to sleep, but doesn't resume. I have to cold reboot to wake the system. I used my existing DSDT.aml

Any suggestions?

Also, I still have NullCPUPowerManagement in E/E. Do I still need this kext?

This is my current boot.plist and E/E folder.

Attached File  EE.png   46.62KB   16 downloads

#318
toolbox1234

toolbox1234

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 68 posts

Thanks, toolbox.

Updated to 10.6.7. Video working. No audio though, even with VoodooHDA (either x32 or x64)

I did read the guide, and edited the .plist accordingly, but Sleep still does not work. It goes to sleep, but doesn't resume. I have to cold reboot to wake the system. I used my existing DSDT.aml

Any suggestions?

Also, I still have NullCPUPowerManagement in E/E. Do I still need this kext?

This is my current boot.plist and E/E folder.

Attached File  EE.png   46.62KB   16 downloads

I didn't have luck with VoodooHDA either. I patched AppleHDA.kext and is working with my 2 speakers setup.
I did re-generate DSDT.aml because I was trying different things to get audio. In the end, I don't know if the DSDT.aml is the same I had for 10.6.5 or not.
I do not have NullCPUPowerManagement in E/E.

#319
MaestroX1

MaestroX1

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 32 posts

I didn't have luck with VoodooHDA either. I patched AppleHDA.kext and is working with my 2 speakers setup.
I did re-generate DSDT.aml because I was trying different things to get audio. In the end, I don't know if the DSDT.aml is the same I had for 10.6.5 or not.
I do not have NullCPUPowerManagement in E/E.


Damn, got rid of NullCPU kext and now KP.

Will try the patched VoodooHDA tonight

Edit: Tried your patched VoodooHDA, toolbox, but it too gave me a KP.

#320
Powaking

Powaking

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 posts
  • Gender:Male
Installed using Easy Beast method. Audio didn't work afterwards but used the VoodooHDA package from code.google.com and audio is working. Was able to get graphics working via EFI Studios but I don't have Sleep working. Seems like each of us are having different issues.

I am not using a DSDT file (at least I did not generate one using Maldon's Auto Patcher).





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy