Jump to content

ATI Moblity Radeon HD 3650 on iDeneb 1.3


  • Please log in to reply
452 replies to this topic

#441
mcbeth303

mcbeth303

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
hello there,

i was trying to install ubuntu on my Toshiba A350-200 with ati HD3650. i wasnt able to get it running while having 4 GB of ram in that laptop, always black screen. i read somewhere this is a known issue, so i removed 2 GB of Ram, an ubuntu started up fine. Maybe there is the same issue on Mac OSX?

https://bugs.launchp...nux/ bug/341681

#442
darkbrain85

darkbrain85

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi all!

I have read a lot of mobility 3650 and osx86 in the last days, but nothing works today :-(
My Notebook is a Toshiba A350-12d, wich is not sooo far away from Yannick's A300.
Everything is working except video and bluetooth. Bluetooth is not a Problem, but no driver for video sucks!
The provided Kexts do not work . (System halts on different states while booting)
But maybe Yannick can be useful for me and other people with this GPU. Maybe he has a clean Image from his OSX Partition that we can try? I think it will be easy to make it booting on other Machines so i wish to try it. If i have success i will release it for Public.
Yannick can you do us a favor und send me the Image? Its a lot of Data, but i can send you an account of my FTP Server for Uploading. So you can split it and push it on my Server.

This would be really nice for testing and discovering the differences between our configurations.
I'm dreaming of an Image release which user with this GPU can use...

Give it a try!

Thx

D-Brain

#443
nunomeneses

nunomeneses

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Hi All.
Last night I read all five pages of this post in hopes of getting my video up and running correctly. And I did and I thank that contributed: Yannick, Last exile, etc. Anyway, to the particulars...
Toshiba P305-s8915
iPC 10.5.6
iDeneb update to Camelion 2 from 10.5.8 lite
I d/l the RadeonHD.kext, and trial2(rv635)
deleted all ati kexts/plugins from extensions folder except the ATY_INIT
Installed trial2 and the radeonHD kexts with kexthelperb7, repaired permissions, set extension permissions, cleared caches and touched the extensions folder with osx86tools and rebooted.
Upon reboot, I was greeted with the most beautifull 1440x900 I've ever seen. 2560x1600 is.....
small:) Full QE/CI. I'm elated. And forever indebted to this forum. So, any help I can provide, I will.
peace....



When you said "I d/l the RadeonHD.kext, and trial2(rv635)"

What file do you mean by RadeonHD.kext?

#444
zerocool76

zerocool76

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Hi there,

I have an ATI Mobility Radeon 3650 (id:9591) on Sony Vaio VGN-FW285D. I installed iPC 10.5.6, and I tried to install the Test 1 with Radeon HD kext, with no luck (max res. and just setting Graphics Mode 1400x1050). Then I tried with Test 2 and Radeon HD, same story (removing previously all ATI and Nvidia Kext, I tried also keeping those kext).
I tried also upgrading to 10.5.8 with Combo upgrade, but the video crashed, I solved it reinstlling Test 1 (or 2 is the same for me) and the Radeon HD, but still no CI/QE and no full res... :(

After many trying, I found at least a solution for the Full Resolution, that was working for 10.5.6 and for 10.5.8, and pretty easy.
I just install iPC with no ATI drivers, I didn't remove any ATI Kext pre-installed with the system, and then I just installed the Radeon HD Kext. Upgrading to 10.5.8 video crash. Booting -x and installing in S/L/E all the ATI Kext from the 10.5.6 and the Radeon HD, is working fine.
My resolution is now 1920x1080 but still NO CI/QE.
Any solution to enable the QE??
My system is almost working, I just miss the internal wifi(I'm using an usb wifi now), the Motion eye, and sleep mode.

Any help is really appreciate.

#445
IRoN CYbOrG

IRoN CYbOrG

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
SONY VAIO FW-11 --> WORKING!
I own a Sony Vaio FW11-ZU. After some days messing with various releases without results (10.5.6, 10.5.7), I got iPortable (10.6.2), created a partition and restored (via CopyCat) the image on a partition of the hard drive. The first time you'll have a resolution of 1024x768x32.
Using the attached (into the folder Hackintosh, Snow Drivers, Video drivers) ATI RadeonHD.kext I succeeded to have a perfectly working OS. I use a 1600x900x32 resolution.
There is just a bug that makes you mouse cursor disappear, solved by editing Info.plist before installing RadeonHD.kext: you have to change the value of enableHwCursor to FALSE, or NO.
After that, everything works fine!

#446
Mushishi

Mushishi

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 408 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sveg, Sweden
IRoN CYbOrG

No you are not fully working... You have res change and that is all...

#447
thejoka

thejoka

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Hi All.
Last night I read all five pages of this post in hopes of getting my video up and running correctly. And I did and I thank that contributed: Yannick, Last exile, etc. Anyway, to the particulars...
Toshiba P305-s8915
iPC 10.5.6
iDeneb update to Camelion 2 from 10.5.8 lite
I d/l the RadeonHD.kext, and trial2(rv635)
deleted all ati kexts/plugins from extensions folder except the ATY_INIT
Installed trial2 and the radeonHD kexts with kexthelperb7, repaired permissions, set extension permissions, cleared caches and touched the extensions folder with osx86tools and rebooted.
Upon reboot, I was greeted with the most beautifull 1440x900 I've ever seen. 2560x1600 is.....
small:) Full QE/CI. I'm elated. And forever indebted to this forum. So, any help I can provide, I will.
peace....



Thats great! Fantastic. I use the iPC distro too on version 10.5.6. I have everything working on my ASUS M50SA-X1 laptop working and all thats left is the graphics. I have 3650 mobility 1GB, now what I have done is gone through dong's forums etc and with his help and all others which I am so grateful for I managed to get it to boot with 1280x800 graphics but no CI/QE but Quartz GL enabled. So, Im ready for the procedure my friend... Thank you!

#448
petopay

petopay

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Location:GH
I am waiting on Xxx x86 Leopard 10.5.6 download, after I will get into this issue very well. Then I might be able to solve this Mobility Issue. I want all hands on deck, but anybody working on it now should keep posting anytime there's a change or improvement. Mobility Radeon 3650 DEFINITELY has a solution!!! So don't worry guys, it will come out soon.

#449
Ishchenko Kostya

Ishchenko Kostya

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
Hi Petopay

I want to appeal to you. In a world overflowing with lies, hatred and greed, there are exists such bright and good people like you. You are doing holy work in the struggle against the policies of Apple. When I was diagnosed as MAC's fun, I couldn't believe my ears. I tried to do everything I could but without any success 'cause I am living in a poor third world country and have no money. I have an old pc, and unfortunatelly it has video card ATI Mobility Radeon HD 3650. You are my last chance of getting driver for MAC 10.5.8 Leopard. Tell dear, if you could forge that driver in the name of bright and beautiful things which still exists in this world. While there are people like you, I am sure that good conquer evil.

With deepest respect, Tibetan monk Ishchenko Kostya

#450
iCasper

iCasper

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
B U M P

I have a Dell Studio 1737 with ATI Mobility Radeon 3650 (0x9591)
Has there been any progress the last few months.
I used to have Leopard 10.5.5 but due to alot of boot problems, i upgraded to 10.6.3.
Now i have almost everything working, except the graphics card!
Please help me!

iC.

#451
guibzh

guibzh

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Hi!,

I just tried to install ipc 10.5.6 on a laptop with the unfamous Radeon Mobility HD3650 and I got through the all 23 pages of this topic. I got a Packard Bell ST85 and discovered something which could be useful for some of you who got scrambled screen results. I used the test pkg to install Natit.kext and then tried both versions of ATIRadeonX2000 (5.3.6 and 5.3.4). Even if I only got a blue screen by connecting a dvi lcd display I noticed a difference between the to versions. On 5.3.4 I got a scrambled blue screen and with the new version it's a clean blue screen. Still useless for me but it could help people who had a better scrambled result.

Anyway I'm still working on it even if I don't have a lot of hope to get a useable solution.

#452
ryman

ryman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
  • Gender:Male
hi..
i tried trail 1 & 2 but both don`t work. after reboot i have an black screen which become white, blue and yellow. Also i cant boot with -x (same screen). after deleting all ATI kext i can boot. do u have any sulution?Posted Image

#453
Hammad A Mirza

Hammad A Mirza

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
Hi,

after reading 23 pages, disappointed that my VAIO FW290's 3650 cant work :)

but some people in the thread said "wait and see ... or come back later"

i hope after waiting almost an year there maybe a solution for Radeon HD 3650 ?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy