Jump to content

Intel WiFi 5100/5300 AGN Driver?


  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#61
queshaolangman

queshaolangman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

I'M sorry ! In other Topics there stands that my Installation doesn't work ! I only put my IOPCIMatch.So I updated it I hope that it works now For you.



could it work on snow leopard?

thanks!

#62
stronger5

stronger5

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
I had try it on 10.5 , but still not work! I don't know how to use Network Selector !Can sb teach me?

#63
GLucas

GLucas

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts

I'M sorry ! In other Topics there stands that my Installation doesn't work ! I only put my IOPCIMatch.So I updated it I hope that it works now For you.


The system extension "/System/Library/Extensions/iwi2200.kext" was installed improperly and cannot be used. Please try resinstalling it, or contact the product's vendor for an update.

#64
max.1974

max.1974

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
Please...im ask a great and simple favor: don't play with us!!! This is a fake?? We hope so much this kext/pkg wherever, and since im buy a {censored} Sony Vaio with this wi-fi im so down...don't kind with our hopeless...PLEASE!!!!

#65
firefoxsilver9

firefoxsilver9

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
looks like theres a development. over at googlecode someone posted modified kexts that worked for me. now my 5100 is recognized as ethernet port, but it isn't activated.


i'm using SL 10.6.3 btw

#66
FransNetwork

FransNetwork

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom
http://code.google.c...tail?id=85#c356

Comment 356 by oma...@hotmail.de, Jul 07, 2010

The Time to wait have now an end !!! I made for you WORKING Intel 5100 or 5300 kext. Just install the Package I uploaded up and with the Network Selector GUD 0.2 connect to your network. Good Luck. I made it and tested it! The Network Selector found my NETWORK !!!!!!!!!!!!!!

Intel® WIFI Link 5100 : 5300.zip
1.5 M

Follow the link to download but is worth a try :)

#67
Muhammad Adnan Asim

Muhammad Adnan Asim

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Location:UK

http://code.google.c...tail?id=85#c356

Comment 356 by oma...@hotmail.de, Jul 07, 2010

The Time to wait have now an end !!! I made for you WORKING Intel 5100 or 5300 kext. Just install the Package I uploaded up and with the Network Selector GUD 0.2 connect to your network. Good Luck. I made it and tested it! The Network Selector found my NETWORK !!!!!!!!!!!!!!

Intel® WIFI Link 5100 : 5300.zip
1.5 M

Follow the link to download but is worth a try :(

I tried on my 10.6.4 dell system but i am getting this error.

The system extension "/System/Library/Extensions/iwi2200.kext" was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product's vendor for an update.

Did this work for anyone?

#68
firefoxsilver9

firefoxsilver9

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

http://code.google.c...tail?id=85#c356

Comment 356 by oma...@hotmail.de, Jul 07, 2010

The Time to wait have now an end !!! I made for you WORKING Intel 5100 or 5300 kext. Just install the Package I uploaded up and with the Network Selector GUD 0.2 connect to your network. Good Luck. I made it and tested it! The Network Selector found my NETWORK !!!!!!!!!!!!!!

Intel® WIFI Link 5100 : 5300.zip
1.5 M

Follow the link to download but is worth a try :)


alot of users reported that one doesn't work. if you scroll down you find another set of kexts that actually do detect the wireless card but haven't found a way to activate it.

#69
Mutant_Tractor

Mutant_Tractor

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newry, UK

I tried on my 10.6.4 dell system but i am getting this error.

The system extension "/System/Library/Extensions/iwi2200.kext" was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product's vendor for an update.

Did this work for anyone?


You need to go to terminal and do this:
Sudo -s
cd /System/Library
rm -rf Extensions.mkext
rm -rf Extensions.kextcache
cd Extensions
chown -R root:wheel iwi2200.kext
kextload iki2200.kext
reboot

If you get an error on kextload saying you need to enter -t then navigate to /System/Library/Extensions in finder, find iwi2200.kext Right-Click (I'm a windows guy) and Get-Info,
Under Permissions and Sharing at the bottom you need to click the lock, enter your password and set root:wheel to Read Only, re-click the lock, go back into terminal and type:

kextload /System/Library/Extensions/iwi2200.kext

Then reboot :P
Hope this helps

#70
Inshakoor

Inshakoor

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

You need to go to terminal and do this:
Sudo -s
cd /System/Library
rm -rf Extensions.mkext
rm -rf Extensions.kextcache
cd Extensions
chown -R root:wheel iwi2200.kext
kextload iki2200.kext
reboot

If you get an error on kextload saying you need to enter -t then navigate to /System/Library/Extensions in finder, find iwi2200.kext Right-Click (I'm a windows guy) and Get-Info,
Under Permissions and Sharing at the bottom you need to click the lock, enter your password and set root:wheel to Read Only, re-click the lock, go back into terminal and type:

kextload /System/Library/Extensions/iwi2200.kext

Then reboot :)
Hope this helps


Funny that I find this tonight. I have been trying to get my Alienware m15x (core i7 920 2GHz) going on Snow Leopard for the past couple of days. With some diligent searching from this forum and others I have installed retail 10.6.3 and upgraded to the 10.6.5 combo with Audio, Video, and NIC all working (PM for driver info until I post it properly), but not the Intel Wireless 5300.

To make sure I'm not missing anything, I downloaded the Intel® WIFI Link 5100 - 5300 pkg and installed it. I got the same error referenced in posts above. Before rebooting I did what Mutant_Tractor suggested as well and had no luck. I don't see any wireless devices at all. Any suggestions will be appreciated and any successes will be reported. Thanks!!

#71
Mutant_Tractor

Mutant_Tractor

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Newry, UK

Funny that I find this tonight. I have been trying to get my Alienware m15x (core i7 920 2GHz) going on Snow Leopard for the past couple of days. With some diligent searching from this forum and others I have installed retail 10.6.3 and upgraded to the 10.6.5 combo with Audio, Video, and NIC all working (PM for driver info until I post it properly), but not the Intel Wireless 5300.

To make sure I'm not missing anything, I downloaded the Intel® WIFI Link 5100 - 5300 pkg and installed it. I got the same error referenced in posts above. Before rebooting I did what Mutant_Tractor suggested as well and had no luck. I don't see any wireless devices at all. Any suggestions will be appreciated and any successes will be reported. Thanks!!


Could you PM me your kexts for SL man?
Im running an M15x too, Only on iAtkos v7 though...
What SL distro you using? iAtkos S2v2?
If so how did you go about installing?
Cheers!
Myles

#72
VideoSpigot

VideoSpigot

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male

No there isn't ibe


I was wondering what "IBE" means, until I realised it was "ONE".

Tut tut, Miss Glau. For a terminator, it isn't like you to miss two keys in a row.

#73
Hagar

Hagar

    Project Dogsbody

  • Administrators
  • 2,352 posts
  • Location:Over the hills & far away
There isn't currently any working driver for the intel wifi series on snow leopard. There was a driver for the 2100/2200 on tiger, which worked to an extent. The drivers labelled as "finally 5100 series etc WORKING!!!" is FAKE. There are/were 2 projects working towards a solution, iwidarwin and project camphor. the former appears abandoned and the latter unfinished.

For now, as for the past few years the best bet is to find a different wifi adapter. Please do not post unless there is definite news.

#74
DarkPhantom

DarkPhantom

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
I have searched high and low, and all point to a dead end. I'm going to simply get a wifi adapter.
>_<

#75
PierreEotile

PierreEotile

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
:( never will we have? usb wifi spends much battery =(

#76
KSwoosh

KSwoosh

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts

:rolleyes: never will we have? usb wifi spends much battery =(

you could try replacing your WiFi card ^^
just make sure that card is compatible with OSX
enough differnt cards on ebay :)

#77
TGWS1993

TGWS1993

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
So this Intel 5100 Card just isnt going to work then?

#78
KSwoosh

KSwoosh

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts

So this Intel 5100 Card just isnt going to work then?


Indeed
Probably never will, untill Apple decides to put those chips in their macbooks :P but dont count on it

#79
TGWS1993

TGWS1993

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
I've got a Broadcom 94311MCG now,Which should work.

#80
PierreEotile

PierreEotile

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male

I've got a Broadcom 94311MCG now,Which should work.

I bougth it, its works!! ;) bye bye wifi intel 5100, :) and bye bye wifi usb xD





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy