Jump to content

AppleALC turning headphone mono after exactly 31 seconds


4 posts in this topic

Recommended Posts

Hi, 

I'm dealing with a strange behaviour with AppleALC kext. After I tried all the layouts-IDs for my Realtek ALC255 codec, I found out that the best one for my Asus X556UA laptop is 27. But if I select my laptop internal mic as audio input, after exactly 31 seconds I can hear my headphones only if I select one channel in the balancing setting. Any suggestions?

 

Thank you all in advance.

Recently acidanthera added some new layouts to AppleALC.


My Acer Aspire (current Hackintosh) have the same audio codec as you (ALC255). And one of layout-id that fits perfectly is the 96, try it. 😃

On 6/20/2021 at 10:01 PM, Allan said:

Recently acidanthera added some new layouts to AppleALC.


My Acer Aspire (current Hackintosh) have the same audio codec as you (ALC255). And one of layout-id that fits perfectly is the 96, try it. 😃

Thank you for the answer, but I tried every layout-ID for my codec and I'm getting input from the mic only with layout-id 27. I'm still having that problem.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...