Jump to content

MSI B460M-A PRO Internet stuck


17 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

I've got a problem with Big Sur installation. There's always a message telling 'You need an internet connection to install MacOS'. Yes, i have an Ethernet connection.

My specs:

-i3-10100,
-MSI B460M-A PRO,
-GOODRAM IRDM X 2x8 GB,
-SSD: GOODRAM S400U,
-HDD: WD Caviar 2x512 GB (turned off while installing)

And EFI: https://drive.google.com/drive/folders/1hTFLWs1ppwOSvMW-k1hcHS-UQPWn81TF?usp=sharing

Sorry for poor English

2 hours ago, Wocek Derejczyk said:

Hi,

I've got a problem with Big Sur installation. There's always a message telling 'You need an internet connection to install MacOS'. Yes, i have an Ethernet connection.

My specs:

-i3-10100,
-MSI B460M-A PRO,
-GOODRAM IRDM X 2x8 GB,
-SSD: GOODRAM S400U,
-HDD: WD Caviar 2x512 GB (turned off while installing)

And EFI: https://drive.google.com/drive/folders/1hTFLWs1ppwOSvMW-k1hcHS-UQPWn81TF?usp=sharing

Sorry for poor English

Remember to complete your signature.

This motherboard has Realtek RTL8111H Gigabit LAN, it must work fine with RealtekRTL8111.kext, I don't see anything wrong in your files.

Sorry for the question: are you sure yo have enabled Ethernet in BIOS config?

3 hours ago, Wocek Derejczyk said:

I'm sure - it works on Linux.

@Hervé Dortania guide describes recovery method only.

Make a try. In Advanced Ethernet Preferences, switch from Automatic to Manual and choose 1000baseT. It gets fixed?

 

eth.thumb.png.d20495d506769713662b914b62292759.png

Posted (edited)

My kext is the newest version 2.4.0

@miliuco I haven't got any acces to this setting - I'm trying to install MacOS, but I was trying to change it via shell (doesn't work).

Now I wonna try to install Catalina and (maybe) downgrade OC.

Edited by Wocek Derejczyk

Okay, I got weird info. Catalina installer in network utility detects my Realtek chip, but says: 

- Hardware Address [displayed properly]

- IP Address: Unkown

- Link Status: Inactive

- Vendor: Realtek

- Model: RTL8111H/8168H

 

 

50 minutes ago, Wocek Derejczyk said:

My kext is the newest version 2.4.0

@miliuco I haven't got any acces to this setting - I'm trying to install MacOS, but I was trying to change it via shell (doesn't work).

Now I wonna try to install Catalina and (maybe) downgrade OC.

Sorry, I forgot you were installing without access to macOS yet.

22 hours ago, Wocek Derejczyk said:

And it didn't work. I forgot that Mac is required for this  method.

EDIT: Problem is fixed.

How it's fixed? This is important, so that the rest of us can learn how you did it. 

1 hour ago, Wocek Derejczyk said:

I used other EFI (from github with my modifications) - main difference is ssdt-shut as I think.

Ok. So do yo have Ethernet working?

It would be a good idea to comment something else.  How it has been solved?  To look at the EFI folder.  To know what changes have worked.  This way you can help others with the same motherboard.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...