Jump to content
Followers 0
matgeo

Help with a difficult ACPI error issue

2 posts in this topic

Recommended Posts

I need your help with the following problem on a Dell 5570 laptop.

When I use SMCBatterymanagerkext I get the following ACPI error :

2020-11-14 06:22:00.129160+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) ACPI Exception: AE_NOT_FOUND,
2020-11-14 06:22:00.129161+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) ACPI Exception: AE_NOT_FOUND,
2020-11-14 06:22:00.129162+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) During name lookup/catalog
2020-11-14 06:22:00.129163+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) During name lookup/catalog
2020-11-14 06:22:00.129165+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) (20160930/psobject-310)
2020-11-14 06:22:00.129165+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) (20160930/psobject-310)
2020-11-14 06:22:00.129167+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) ACPI Error:
2020-11-14 06:22:00.129168+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) ACPI Error:
2020-11-14 06:22:00.129169+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) Method parse/execution failed
2020-11-14 06:22:00.129170+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) Method parse/execution failed
2020-11-14 06:22:00.129172+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) [_SB.PCI0.RP08.PXSX] (Node ffffff804b964630)
2020-11-14 06:22:00.129173+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) [_SB.PCI0.RP08.PXSX] (Node ffffff804b964630)
2020-11-14 06:22:00.129175+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) , AE_NOT_FOUND
2020-11-14 06:22:00.129175+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) , AE_NOT_FOUND
2020-11-14 06:22:00.129177+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) (20160930/psparse-632)
2020-11-14 06:22:00.129177+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) (20160930/psparse-632)
2020-11-14 06:22:00.133778+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) ACPI:
2020-11-14 06:22:00.133779+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) ACPI:
2020-11-14 06:22:00.133781+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) Executed 65 blocks of module-level executable AML code
2020-11-14 06:22:00.133782+0200 0x71 Default 0x0 0 0 kernel: (AppleACPIPlatform) Executed 65 blocks of module-level executable AML

 

With AcpiBatteryManager.kext ,this acpi error doesn't not happen and AppleACPICAdapter is loaded under ac. 
Also , battery cycle count is different between the 2 kexts.

 

Seems that VirtualSMC accesses a codepath which is defective in my ACPI.

Can someone help me to solve this acpi error ? Maybe a battery patch is needed?

 

Here are the debug files https://mega.nz/file/WABBmI6L#PGv1_qdcvB-RsmR2QRtSDtKUcV2l9nNt9VaYr4ykUBI

Share this post

×