Jump to content
evilshot

ASRock z390 Phantome Gaming 6

2 posts in this topic

Recommended Posts

Добрый день! Работает все, кроме встроенного WiFi/Bluetooth( нет модуля, не могу проверить). Сижу пока на USB Wi-Fi TL-WN722N, в дальнейшем собираюсь покупать модуль от MacBook.
Железо:

  • Процессор i5-9600k
  • Материнская плата ASRock z390 Phantome Gaming 6
  • Встроенное видео: Intel HD Graphics 630 - ok, аппаратное ускорение работает
  • Дискретное видео: Планируется покупка
  • Встроенная сеть: Intel I219V - ok
  • Встроенная сеть: Dragon RTL8125AG - нет драйвера
  • Встроенный WiFi: -
  • Bстроенный Bluetooth 5.0: -
  • Встроенный звук: Realtek ALC1220 - ok
  • SSD: M2 WD green 128gb
  • Память: 24 Gb DDR4-3000
  • Full-HD монитор - HDMI - подключен к встроенной видеокарте - ок
  • USB 3.0, 3.1, 3. 1gen2-ok
  • Аппаратный NVRAM - не работает, решается тем, что кловер необходимо ставить с EmuVariableUefi - ок.

Много усилий и времени заняла настройка биоса в мат плате. Это того стоило. Конечно же не обошлось без добрых людей, которые помогали в ходе установки, настройки загрузчика и системы. Mojave стоит в качестве основной системы, Windows на виртуалке. Прикрепляю загрузчик, Legacy USB, Backup биоса, версии 4,10.

Вам остается только, вписать модель iMAC( какая вам больше подойдет, у меня сейчас iMac 19.1) и завести iСервисы (FaceTime,imasseges,и т.д.)
Желаю удачной установки системы;)

Фото настроек биоса 

https://cloud.mail.ru/public/3xd9/2Xtpm64zq

OSX.BIN.zip

EFI.zip

FixUSBPort_AsRockZ390_PG6.zip

Mojave10,14,6.BIN.zip

Edited by evilshot

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By legatimatteo
      Ciao a tutti,
      ho un problema, non riesco a fare funzionare la mia scheda video integrata (UHD 630)... Nelle informazioni continua a darmi Display 7MB
    • By MaLd0n
      ---INSTALLATION TUTORIAL---
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      ---Original Post---
      https://www.olarila.com/topic/5938-olarila-hackbeast-z390-m-gaming-full-dsdt-patches/
       
      ---USB---
      https://pikeralpha.wordpress.com/2016/07/13/simple-skylake-usb-fix-no-kexts-required/
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/
       
       
      --MOBO
      GigaByte Z390 M Gaming



      --PROCESSOR
      Intel Core i9-9900K


      --COOLER
      CoolerMaster MasterLiquid ML120R RGB


      --MEMORY
      Corsair Dominator Platinum 16GB (2 x 8GB)


      --GPU
      Sapphiretech Radeon RX 590 8 GB GDDR5


       
      --SSD
      Samsung 970 EVO NVMe M2 Flash Drive


      --POWER SUPPLY
      EVGA 750 N1, 750W


      --WIRELESS
      TP-Link Archer T9E


      --BLUETOOTH
      Orico BTA-403


      --CASE
      Thermaltake View 21 Tempered Glass Edition


      --DSDT Patches--
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 10 ID -DMAC -REMOVE 22K LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -MIKEY -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -OPERATION REGION GPIO -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES  
      --SCREENSHOTS--





























      --BruceX--
       
      --USB-C-- test with SanDisk Ultra USB-STICK 128gb


       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By Hugo_bee
      Here I am back again, with a little work for a noob colleague with a mission
       
      Asrock H270M is an ITX mobo (we really appreciate them) that is coming to become an IMAC.
      To let this, we have to do the basic Mojave USB setup installation (create install dir procedure) by erasing a normal 16gb USB3 pen
       
      After that, apply a Clover UEFI+ESP setup with latest Clover
       
      Mount EFI folder of the USB Mojave install disk
       
      Replace ENTIRELY the content of EFI partition with the one here.
       
      For the BIOS configuration I've applied this one:
       
      Advanced \ CPU Configuration → Intel Virtualization Technology : Enabled
      Advanced \ Chipset Configuration → Primary Graphics Adapter : PCI Express
      Advanced \ Chipset Configuration → Vt-d : Disabled
      Advanced \ Chipset Configuration → IGPU Multi-Monitor : Disabled
      Advanced \ USB Configuration → Legacy USB Support : Enabled
      Advanced \ USB Configuration → PS/2 Simulator : Disabled
      Advanced \ USB Configuration → XHCI Hand-off : Enabled
      Security  → Secure Boot: Disabled
      Boot  → Fast Boot: Disabled
      Boot  → Boot From Onboard LAN: Disabled
       
      Then: SETUP Mojave
      Reboot, mount EFI of DESTINATION DISK and REPLACE its EFI content as done before.
       
      you will have:
      1 lan 1gigabit (the 1st one to the left, by standing in front of ports)
      2 HDMI audio and video with QE/CI
      3 all the 15+ USB and XHCI ports enabled
      4 SATA and M2 up & running
      5 NO WIFI but you can replace with a broadcome native one easily.
      6 NO sleep wake
       
       
      H270M-Asrock.zip
    • By sl0wtarget
      Whether my updated but old installer, a fresh installer or from the hard drive, this is as far as it gets and I simply can't figure it out. That last line is the end of the boot sequence all the time.
       
      I might have to swap the Z370 back in (only swapped it because I can't get into the BIOS, it only presents a black screen otherwise it was working fine)
       
      Thanks a ton in advance.
       
      EDIT: Reinstalled the Z370 and it boots again. I wish I had a lot more time to figure it out.
       
       

    • By kujobeans
      Gigabyte Aorus Z390 Ultra
      Intel i7 8700
      Geforce GTX 760
      16Gb Ballistix DDR4
       
      I've built several computers including 7 hackintoshes (since snow leopard) and this build has me stumped.
      Have tried many methods on many boards including BIOS tweaks and kexts but every time I do I get to the bootloader choose the USB drive and then I'll get several lines in verbose mode and then the prohibitory sign and stuck. Thoughts?
      Any help is appreciated.
      Thanks
      Kurt

×