Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Ten2Pwr6

HP ProBook 470 G5 - i7-8550U - UHD 620, GeForce 930MX

1 post in this topic

Recommended Posts

 

I've read a a bunch of threads from folks with the HP ProBook 470 G5... wanted to ask how things went or are going with their 470 G5.  I've just bought one and was thinking of putting High Sierra on a separate SSD drive... could you share your experience.


...24 hours later...

 

I went ahead and bit the bullet. I had an extra SSD drive with High Sierra already on it... seems like it's the UHD 620 giving folks a lot of headaches.  I read a bunch of threads and spent at least 8 hours or more trying THIS and trying THAT... I really didn't have much success.  Then I found a thread regarding the UHD 630 and it helped a lot... Google " Guide - Native Intel UHD630 Graphics support in macOS 10.13.6"

 

The SSD was installed with 10.13.1 ... so, I updated it to 10.13.6, and I used the 15,2 profile. NOTE: I wasn't able to install the Supplement Update (10.13.6) #1 or #2 ... probably because the drive doesn't have a recovery partition.  I looked at the pkg and sure enough it has a payload for the Recovery Partition... I'll work on that another time.

Regardless though, success finally.   I'm able to boot into High Sierra (10.13.6) with laptop's screen. I am still doing some tweaking.
 
It's says Graphics Display 7 MB, and it's lagging.

Resolution: 1920 x 1080 (1080p FHD - Full High Definition)
Framebuffer Depth: 24-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Automatically Adjust Brightness: No


I'll mess around some more and report back when I fix some more stuff.
 
Oh, apparently I have the Realtek card and not the Intel one... looks like the G5 has 4 different offerings. Who Knew? LoL.

Cheers.
 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Gooru
      Hi, 
      My laptop : HP Probook 4540s 15" i3  8GB Intel HD4000
      Broadcom BCM94352HMB WiFi + BT
       
      Please patch DSDT, help me.
      AML.zip
    • By bepferr
      Hello everyone! I installed OS Sierra 10.12.6  on a Lenovo y50-70 with 4k monitor following the tonymacx86 guide (this: https://www.tonymacx86.com/threads/guide-lenovo-y50-uhd-or-1080p-using-clover-uefi.232960/ ). All is OK (except the bluetooth but I consider that a secondary problem) except that I can not absolutely activate the monitor! For example, I can connect an external monitor via HDMI and so doing everything OK. I would like to understand how to do it, does anyone have any idea? I have already set up the DVMT prealloc to 128mb with modified bios and installed coredisplayfixup in L / E but nothing. If I boot up setting clover id-ig 0x12345678 the monitor works but the graphics card is recognized only as 31mb and everything is slow, the web pages for example are unusable. I have an integrated intel hd4600 card. I hope you can help me, thank you so much in advance!
    • By mac-fish
      Hey everyone,
       
      I just got my XPS13 9360 (latest model with Kaby Lake Refresh i7 and UHD 620 IGPU, though the screen is FHD) almost set up in an acceptable state.
      I am currently running 10.13 and I've used this guide http://www.insanelymac.com/forum/topic/320471-guide-dell-xps-13-9360-on-macos-sierra-1012x-lts-long-term-support-guide/ as a base for installing.
      I also enabled HWP using the SSDT patch.
      However i am having some issues with USB-C to HDMI output (presumably due to the LTS guide still using a patched Skylake FB instead of native Kaby Lake FB).
      When a display is connected to my USB-C to HDMI adapter under OS X, i get a lot of screen flickering; the screen randomly flickers with a random (garbled image) every second to every few seconds (seems somewhat periodic) and sometimes the screen even turns off completely for a second, as if it was losing signal or having transmission errors. It works fine on windows however.
       
      Also, when i use Retina Display scaling and put the device to sleep and wake it back up, only a portion of the screen is being used to render the display output on the LVDS. Might be unrelated though.
       
      Has anyone managed to get Kaby Lake (or Kaby Lake R, specifically with this UHD 620 chip (platform-id seems to be 0x59178086 by the way...)) working with its native framebuffer?
      Or have you encountered similar problems?
       
      EDIT: I tried using Kaby Lake FB using RehabMans sample plist (using it as a whole and adjusting it) https://github.com/RehabMan/OS-X-Clover-Laptop-Config/blob/master/config_HD615_620_630_640_650.plist as well as the updated FakePCI ID release with new device ids
      It works, however i haven't managed to get HDMI working, even with the proposed property addition in the plist.
       
      EDIT 2: I managed to get Kaby Lake FB working 100% using this repo as a base for my patches https://github.com/the-darkvoid/XPS9360-macOS
      Also managed to get HWP working properly and get the fan to spin up less (turbo toggle, gpu pm adjustments for lower base clock, frequency vector adjustments, some X86PlatformPlugin plist adjustments) and sleep is also working  ( had to disable deepidle for that unfortunately )
      The garbled image problem actually turned out to be some sort of ground-loop issue with another device connected to the power strip.
    • By giacomo.dessi2303
      Salve a tutti, possiedo il laptop dell vostro 15 3549 con le seguenti specifiche: Scheda Madre: Dell 07X77G Processore: Intel core i5-5200U RAM: DDR3 4GB Scheda Video: Intel HD Graphics 5500 Scheda di rete: Dell wireless 1705.802.11 Scheda audio: Realtek High Definition ALC3234
       
      Attualmente ciò è quello che funziona e che non funziona: Audio (OK) WebCam (OK)
      Graphics (OK)
      Touchpad (OK)
      Keyboard (OK)
      WiFi (OK)
      USB (OK)
      Bootloader (OK)
      Battery (NO)
      Microphone (NO)
      Brightness (NO)
      Bluetooth (NO)
      SD Card Reader (NO)
       
      Penso di aver bisogno di un dsdt.. qualcuno di voi potrebbe aiutarmi? Grazie in anticipo
      Cartella Clover attuale: https://drive.google.com/open?id=1TQk-z2hWfNMZgmrj_xY5ZdA-1gtfNKB2
      DSDT Vergine: https://drive.google.com/open?id=1HPFVYRVWGzj92bM_tFa0YvhioAISAiFF
      Hack Info: https://drive.google.com/open?id=1DjP_ngYBdenkZYBqaEZ8NK3EPcjbsV8M
      IOREG: https://drive.google.com/open?id=1RJSjj-LkYyV5483pDvWMqKLM0D0iOmEM
    • By giacomo.dessi2303
      Salve a tutti, in sostanza hp installato sierra col metodo vanilla e funziona tutto abbastanza bene, tranne il touchpad. se non metto nessun kext il touchpad funziona, anche se va un po' lento e non ho le gesture, se metto il kext voodoo ps2 il puntatore . è come se impazzisse e sono costretto a riavviare . e utilizzare un mouse usb. Non riesco a capire che modello è  perchè da windows mi dice semplicemnte asus touchpad. che faccio?
×