Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
lidiano

wifi card BCM94352HMB not detected high sierra

68 posts in this topic

Recommended Posts

I need help on my laptop computer, I can not get my wifi out

 
wifi card BCM94352HMB
 
as I can do, in Sierra worked fine

Share this post


Link to post
Share on other sites

what do you mean by "no Broadcom wifi kext in efi"?  you mean to remove all relating kext (patches and fakeciid) for broadcom wifi?  a

Share this post


Link to post
Share on other sites

cause I am having the same issue with the same WIFI card on an ASUS z97i-Plus Desktop motherboard.  I can't get the wifi to show up.  But when I used that config.plist it won't even boot for me

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems that the card is not plugged in correctly. Can you check if it works from Windows?

Remove .dSYM files and realtekALC.kext from 10.13

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok I removed those extras.

And yes it does work.  If I remove the FakePCIID_XCHIMux.kext, the bluetooth part of the card shows up... I haven't actually tried connecting anything to the bluetooth though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok I removed those extras.

 

And yes it does work.  If I remove the FakePCIID_XCHIMux.kext, the bluetooth part of the card shows up... I haven't actually tried connecting anything to the bluetooth though.

So... now does wifi work or not? Bluetooth is connected via usb, so depending on your hardware you may need a part limit patch for High Sierra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No the WIFI DOESN'T work in MacOS.  Works in Windows.  And Bluetooth works in MacOS, just tested with Wireless Bluetooth Headphone amp.  I also did a factory BIOS reset for good measure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No the WIFI DOESN'T work in MacOS.  Works in Windows.  And Bluetooth works in MacOS, just tested with Wireless Bluetooth Headphone amp.  I also did a factory BIOS reset for good measure.

Ok, try with this config.plist.

Add your hardware specs, because otherwise i won't be able to patch your config.plist correctly.

config.plist.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok I tried your config.plist and it won't even boot.  (I think the Drop Oem is giving the problem)


EDIT: Confirmed, unchecked the Drop OEM and it booted, but still no WIFI....

Share this post


Link to post
Share on other sites

it loaded up via Verbose, but it didn't stop nor did WIFI work.  Bluetooth is dead now.

It's 3am here, so I am going to sleep for a little bit. :D I will check back in the thread later.

0:100  0:100  MemLog inited, TSC freq: 3098207047
0:100  0:000  
0:100  0:000  Now is 5.11.2017,  11:12:31 (GMT)
0:100  0:000  Starting Clover revision: 4268 on American Megatrends EFI
0:100  0:000  Build with: [Args: -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -t XCODE8 | -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -D USE_LOW_EBDA -a X64 -b RELEASE -t XCODE8 -n 5 | OS: 10.12.6 | XCODE: 9.0.1]
0:100  0:000  SelfDevicePath=PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,BC00AFF1-822E-4FDC-8CE7-23729B9F5A1D,0x28,0x64000) @D2F77A18
0:100  0:000  SelfDirPath = \EFI\BOOT
0:100  0:000  === [ Get Smbios ] ========================================
0:100  0:000  Type 16 Index = 0
0:100  0:000  Total Memory Slots Count = 2
0:100  0:000  Type 17 Index = 0
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 1333MHz
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 4096MB
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 0 DIMM_A1
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Vendor = 0215
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 92573755
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->PartNumber = CML8GX3M2A1600C9  
0:100  0:000  Type 17 Index = 1
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Speed = 1333MHz
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Size = 4096MB
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 2 DIMM_B1
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->Vendor = 0215
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 92573755
0:100  0:000  SmbiosTable.Type17->PartNumber = CML8GX3M2A1600C9  
0:100  0:000  Boot status=0
0:100  0:000  Running on: 'All Series' with board 'Z97I-PLUS'
0:100  0:000  === [ GetCPUProperties ] ==================================
0:100  0:000  CPU Vendor = 756E6547 Model=306C3
0:100  0:000   The CPU supported SSE4.1
0:100  0:000  BrandString = Intel(R) Core(TM) i3-4350T CPU @ 3.10GHz
0:100  0:000   The CPU not supported turbo
0:100  0:000  MSR 0x35               20004
0:100  0:000  MSR 0xE2 before patch 1E000400
0:100  0:000  MSR 0xCE              00080838_F3011F00
0:100  0:000  MSR 0x1A0             00850089
0:100  0:000  corrected FLEX_RATIO = 0
0:100  0:000  MSR 0x1B0             00000000
0:100  0:000  FSBFrequency = 100 MHz, DMI FSBFrequency = 100 MHz, Corrected FSBFrequency = 100 MHz
0:100  0:000  MaxDiv/MinDiv: 31.0/8
0:100  0:000  Turbo: 31/31/31/31
0:100  0:000  Features: 0xBFEBFBFF
0:100  0:000  Threads: 4
0:100  0:000  Cores: 2
0:100  0:000  FSB: 100 MHz
0:100  0:000  CPU: 3100 MHz
0:100  0:000  TSC: 3100 MHz
0:100  0:000  PIS: 100 MHz
0:100  0:000  ExternalClock: 25 MHz
0:100  0:000  === [ GetDevices ] ========================================
0:100  0:000  PCI (00|00:00.00) : 8086 0C00 class=060000
0:100  0:000  PCI (00|00:01.00) : 8086 0C01 class=060400
0:100  0:000  PCI (00|00:02.00) : 8086 0412 class=030000
0:100  0:000   - GFX: Model=Intel HD Graphics 4600 (Intel)
0:100  0:000  PCI (00|00:03.00) : 8086 0C0C class=040300
0:100  0:000  PCI (00|00:14.00) : 8086 8CB1 class=0C0330
0:100  0:000  PCI (00|00:16.00) : 8086 8CBA class=078000
0:100  0:000  PCI (00|00:16.01) : FFFF FFFF class=FFFFFF
0:100  0:000  PCI (00|00:19.00) : 8086 15A1 class=020000
0:100  0:000   - LAN: 0 Vendor=Intel
0:100  0:000  PCI (00|00:1B.00) : 8086 8CA0 class=040300
0:100  0:000  PCI (00|00:1C.00) : 8086 8C90 class=060400
0:100  0:000  PCI (00|00:1C.03) : 8086 8C96 class=060400
0:100  0:000  PCI (00|00:1D.00) : 8086 8CA6 class=0C0320
0:100  0:000  PCI (00|00:1F.00) : 8086 8CC4 class=060100
0:100  0:000  PCI (00|00:1F.02) : 8086 8C82 class=010601
0:100  0:000  PCI (00|00:1F.03) : 8086 8CA2 class=0C0500
0:100  0:000  === [ GetDefaultSettings ] ================================
0:100  0:000  Clover load options size = 4 bytes
0:106  0:005  EFI\CLOVER\config.plist loaded: Success
0:106  0:000  === [ GetListOfThemes ] ===================================
0:108  0:002  - [00]: EMBEDDED
0:109  0:001  - [00]: RANDOM
0:111  0:001  - [00]: tonymacx86
0:114  0:002  - [01]: BGM
0:121  0:007  - [02]: MAC
0:124  0:003  === [ Found config plists ] ===============================
0:124  0:000  - config.plist
0:124  0:000  - config-backup.plist
0:124  0:000  - config-haswell.plist
0:124  0:000  - config-backup2.plist
0:124  0:000  === [ GetEarlyUserSettings ] ==============================
0:124  0:000  timeout set to 3
0:124  0:000  Custom boot CUSTOM_BOOT_DISABLED (0x0)
0:124  0:000  KextsToPatch: 4 requested
0:124  0:000   - [00]: AppleAHCIPort (External Drives as Internal to fix Orange Icons) :: BinPatch :: data len: 8
0:124  0:000   - [01]: AppleGraphicsDevicePolicy ((c)Pike R. Alpha) :: BinPatch :: data len: 8
0:124  0:000   - [02]: AppleUSBXHCIPCI (change 15 port limit to 26) :: MatchOS: 10.12.x :: BinPatch :: data len: 7
0:124  0:000   - [03]: AppleUSBXHCIPCI (change 15 port limit to 26) :: MatchOS: 10.11.x :: BinPatch :: data len: 7
0:124  0:000  Default theme: mac
0:124  0:000  === [ LoadDrivers ] =======================================
0:125  0:001  Loading OsxFatBinaryDrv-64.efi  status=Success
0:127  0:001  Loading AppleImageCodec-64.efi  status=Success
0:127  0:000  Loading AppleUITheme-64.efi  status=Success
0:128  0:000  Loading DataHubDxe-64.efi  status=Success
0:132  0:003  Loading AppleKeyAggregator-64.efi  status=Success
0:132  0:000  Loading VBoxHfs-64.efi  status=Success
0:133  0:001   - driver needs connecting
0:133  0:000  Loading OsxAptioFix2Drv-64.efi  status=Success
0:134  0:001  Loading FSInject-64.efi  status=Success
0:135  0:000  Loading FirmwareVolume-64.efi  status=Success
0:136  0:000  Loading SMCHelper-64.efi  status=Success
0:136  0:000  Loading APFS.EFI  status=Success
0:143  0:006   - driver needs connecting
0:143  0:000  2 drivers needs connecting ...
0:143  0:000  PlatformDriverOverrideProtocol->GetDriver overriden
0:143  0:000  APFS driver loaded
0:143  0:000  Searching for invalid DiskIo BY_DRIVER connects: not found, all ok
0:605  0:462  === [ InitScreen ] ========================================
0:605  0:000  SetScreenResolution: 1280x1024 - setting Mode 1
0:830  0:225  Video mode change to mode #1: Success
0:830  0:000  Console modes reported: 4, available modes:
0:830  0:000   - [01]: 80x25 (current mode)
0:830  0:000   - [02]: 80x50
0:830  0:000   - [03]: 100x31
0:830  0:000   - [04]: 120x31
0:830  0:000  reinit: self device path=PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,BC00AFF1-822E-4FDC-8CE7-23729B9F5A1D,0x28,0x64000)
0:831  0:000  Using embedded font: Success
0:896  0:065  === [ GetMacAddress ] =====================================
0:896  0:000   get legacy LAN MAC, 1 card found
0:896  0:000  Legacy MAC address of LAN #0= 78:24:AF:9A:65:4E:
0:896  0:000  === [ ScanSPD ] ===========================================
0:896  0:000  SMBus device : 8086 8CA2 class=0C0500 status=Success
0:896  0:000  SMBus CmdReg: 0x3
0:896  0:000  Scanning SMBus [8086:8CA2], mmio: 0xF7C38004, ioport: 0xF040, hostc: 0x11
0:896  0:000  Slots to scan [8]...
0:897  0:000  SPD[0]: Type 11 @0x50
0:915  0:018  XMP Profile1: 10*1/8ns
0:915  0:000  Found module with XMP version 1.2
0:915  0:000  Using XMP Profile1 instead of standard frequency 1333MHz
0:915  0:000  DDR speed 1600MHz
0:915  0:000  Slot: 0 Type 24 4096MB 1600MHz Vendor=Corsair PartNo=CML8GX3M2A1600C9 SerialNo=0902050703070505
0:916  0:000  SPD[2]: Type 11 @0x52
0:934  0:018  XMP Profile1: 10*1/8ns
0:934  0:000  Found module with XMP version 1.2
0:934  0:000  Using XMP Profile1 instead of standard frequency 1333MHz
0:934  0:000  DDR speed 1600MHz
0:934  0:000  Slot: 2 Type 24 4096MB 1600MHz Vendor=Corsair PartNo=CML8GX3M2A1600C9 SerialNo=0902050703070505
0:934  0:000  === [ GetAcpiTablesList ] =================================
0:934  0:000  Get Acpi Tables List from RSDT:
0:934  0:000   - [00]: FACP  A M I len=132
0:934  0:000   - [01]: APIC  A M I len=114
0:934  0:000   - [02]: FPDT  A M I len=68
0:934  0:000   - [03]: SSDT  Ther_Rvp len=3197
0:934  0:000   - [04]: SSDT  Cpu0Ist len=1337
0:934  0:000   - [05]: SSDT  CpuSsdt len=2932
0:934  0:000   - [06]: MCFG  A M I len=60
0:934  0:000   - [07]: HPET  A M I len=56
0:934  0:000   - [08]: SSDT  SataTabl len=877
0:934  0:000   - [09]: SSDT  SaSsdt  len=22903
0:934  0:000   - [10]: BGRT  A M I len=56
0:934  0:000   - [11]: UEFI  A M I len=66
0:934  0:000  Calibrated TSC Frequency = 3098207047 = 3098MHz
0:935  0:000  === [ GetUserSettings ] ===================================
0:935  0:000  Add 1 properties:
0:935  0:000   - [00]: IntelGFX, len: 4
0:935  0:000  USB FixOwnership: yes
0:935  0:000  Dropping 3 tables:
0:935  0:000   - [00]: Drop table  signature="SSDT" (54445353) table-id="CpuPm" (0000006D50757043)
0:935  0:000           - set table: 54445353,       6D50757043 to drop: no
0:935  0:000   - [01]: Drop table  signature="DMAR" (52414D44)
0:935  0:000           - set table: 52414D44,                0 to drop: no
0:935  0:000   - [02]: Drop table  signature="SSDT" (54445353) table-id="Cpu0Ist" (0074734930757043)
0:935  0:000           - set table: 54445353,   74734930757043 to drop: yes
0:935  0:000   - final DSDT Fix mask=00000005
0:935  0:000  PatchesDSDT: 7 requested
0:935  0:000   - [00]: (change _OSI to XOSI) lenToFind: 4, lenToReplace: 4
0:935  0:000    patch disabled at config
0:935  0:000   - [01]: (Rename HDAS to HDEF) lenToFind: 4, lenToReplace: 4
0:935  0:000   - [02]: (EHCI to EH01) lenToFind: 4, lenToReplace: 4
0:935  0:000   - [03]: (EHCI2 to EH02) lenToFind: 4, lenToReplace: 4
0:935  0:000   - [04]: (change XHCI to XHC) lenToFind: 4, lenToReplace: 4
0:935  0:000    patch disabled at config
0:935  0:000   - [05]: (change XHC1 to XHC) lenToFind: 4, lenToReplace: 4
0:935  0:000    patch disabled at config
0:935  0:000   - [06]: (change GFX0 to IGPU) lenToFind: 4, lenToReplace: 4
0:935  0:000  Using ProductName from config
0:935  0:000  ProductName: iMac14,3
0:935  0:000  Found same BiosVersion in clover and config
0:935  0:000  BiosVersion: IM143.88Z.0123.B00.1708211454
0:935  0:000  BiosReleaseDate: 08/21/2017
0:935  0:000  Using FirmwareFeatures from config
0:935  0:000  FirmwareFeatures: 0xE00FE137
0:935  0:000  Using FirmwareFeaturesMask from config
0:935  0:000  FirmwareFeaturesMask: 0xFF1FFF3F
0:935  0:000  PlatformFeature: 0x1
0:935  0:000  Board-ID set from config as Mac-77EB7D7DAF985301
0:935  0:000  BoardType: 0xA
0:935  0:000  ChassisType: 0xD
0:966  0:031  === [ ScanVolumes ] =======================================
0:966  0:000  Found 15 volumes with blockIO
0:966  0:000  - [00]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)
0:967  0:000  - [01]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)
0:967  0:000  - [02]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x3,0xFFFF,0x0)
0:968  0:000  - [03]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,BC00AFF1-822E-4FDC-8CE7-23729B9F5A1D,0x28,0x64000)
0:968  0:000          Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy)
0:974  0:006          This is SelfVolume !!
0:974  0:000  - [04]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,F74F56C2-CD89-4EC9-9293-D9CFFD38BB58,0x64028,0x6F68EE0)
0:975  0:000          Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy)
0:975  0:000  - [05]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,F01BB8EB-E580-4F6E-AD27-6383EA17EB35,0x28,0x64000)
0:976  0:000          Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy)
1:024  0:048  - [06]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,D00DC047-6AA5-4647-BCB1-B32E0DF0D533,0x64028,0x3A2E1FE0)
1:025  0:000  - [07]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x2,0xFFFF,0x0)\HD(3,GPT,472AAB67-2BD4-4C15-8903-C4B0B850BF57,0x3A346008,0x40000)
1:025  0:000  - [08]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x3,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,FFEA76DA-84D7-4045-A784-622937CB4E0F,0x28,0x64000)
1:026  0:000          Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy)
1:080  0:053  - [09]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x3,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,6BF8EDE3-E4EE-4A5A-877B-1342C61840BC,0x64028,0x3A2E1FE0)
1:080  0:000  - [10]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x3,0xFFFF,0x0)\HD(3,GPT,97C5D5FE-8CDA-49A7-9FDC-E5292AE3E092,0x3A346008,0x40000)
1:081  0:000  - [11]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,F74F56C2-CD89-4EC9-9293-D9CFFD38BB58,0x64028,0x6F68EE0)\VenMedia(BE74FCF7-0B7C-49F3-9147-01F4042E6842,80CAB7FBC630234CB8461F24B6A89E52)
1:081  0:000  - [12]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,F74F56C2-CD89-4EC9-9293-D9CFFD38BB58,0x64028,0x6F68EE0)\VenMedia(BE74FCF7-0B7C-49F3-9147-01F4042E6842,87F223E80980F539A7E58D218D907820)
1:081  0:000  - [13]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,F74F56C2-CD89-4EC9-9293-D9CFFD38BB58,0x64028,0x6F68EE0)\VenMedia(BE74FCF7-0B7C-49F3-9147-01F4042E6842,39DA3314C1BD354DA47372DD2B393EB8)
1:081  0:000  - [14]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,F74F56C2-CD89-4EC9-9293-D9CFFD38BB58,0x64028,0x6F68EE0)\VenMedia(BE74FCF7-0B7C-49F3-9147-01F4042E6842,04A9BF849161F44BACBDDA315CF17A34)
1:081  0:000  === [ InitTheme ] =========================================
1:085  0:003  Using theme 'mac' (EFI\CLOVER\themes\mac)
1:087  0:001  Loading font from ThemeDir: Success
1:087  0:000  Choosing theme mac
1:087  0:000  after NVRAM boot-args=-v dart=0 darkwake=no kext-dev-mode=1 -shikigva
1:087  0:000  === [ Dump SMC keys from NVRAM ] ==========================
1:087  0:000  found AppleSMC protocol
1:102  0:014  === [ ScanLoader ] ========================================
1:102  0:000  - [03]: 'EFI'
1:115  0:013  - [05]: 'EFI'
1:124  0:009  - [06]: ''
1:133  0:009  - [07]: 'Boot OS X'
1:143  0:009  - [08]: 'EFI'
1:152  0:009  - [10]: 'Boot OS X'
1:161  0:009  - [11]: 'Preboot'
1:163  0:002          AddLoaderEntry for Volume Name=Preboot
1:166  0:002      Check if volume Is Hibernated:
1:166  0:000      Check sleep image 'by signature':
1:166  0:000      using default sleep image name = \private\var\vm\sleepimage
1:166  0:000      sleepimage not found -> Not Found
1:166  0:000      hibernated: no - sign
1:169  0:002          AddLoaderEntry for Volume Name=Preboot
1:181  0:012  - [12]: 'MacOS'
1:201  0:019          AddLoaderEntry for Volume Name=MacOS
1:207  0:006      Check if volume Is Hibernated:
1:207  0:000      Check sleep image 'by signature':
1:218  0:010      using default sleep image name = \private\var\vm\sleepimage
1:225  0:006      sleepimage not found -> Not Found
1:225  0:000      hibernated: no - sign
2:290  1:065  - [13]: 'Recovery'
2:292  0:001          AddLoaderEntry for Volume Name=Recovery
2:306  0:014  - [14]: 'VM'
2:315  0:009  Scanning legacy ...
2:315  0:000  === [ AddCustomTool ] =====================================
2:317  0:001  found tool \EFI\CLOVER\tools\Shell64U.efi
2:317  0:000  Checking EFI partition Volume 3 for Clover
2:317  0:000   Found Clover
2:320  0:003  === [ GetEfiBootDeviceFromNvram ] =========================
2:321  0:000   - efi-boot-device-data: PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,F74F56C2-CD89-4EC9-9293-D9CFFD38BB58,0x64028,0x6F68EE0)\VenMedia(BE74FCF7-0B7C-49F3-9147-01F4042E6842,87F223E80980F539A7E58D218D907820)
2:321  0:000    - Volume: 'PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,F74F56C2-CD89-4EC9-9293-D9CFFD38BB58,0x64028,0x6F68EE0)\VenMedia(BE74FCF7-0B7C-49F3-9147-01F4042E6842,87F223E80980F539A7E58D218D907820)'
2:321  0:000    - LoaderPath: '<null string>'
2:321  0:000    - Guid = F74F56C2-CD89-4EC9-9293-D9CFFD38BB58
2:321  0:000  === [ FindStartupDiskVolume ] =============================
2:321  0:000    - Volume: partition = PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,F74F56C2-CD89-4EC9-9293-D9CFFD38BB58,0x64028,0x6F68EE0)\VenMedia(BE74FCF7-0B7C-49F3-9147-01F4042E6842,87F223E80980F539A7E58D218D907820)
2:321  0:000     - searching for that partition
2:321  0:000      - found entry 2. 'Boot macOS from MacOS', Volume 'MacOS'
2:321  0:000  Boot redirected to Entry 2. 'Boot macOS from MacOS'
2:321  0:000  DefaultIndex=2 and MainMenu.EntryCount=10
2:395  0:074  GUI ready
6:400  4:005  === [ StartLoader ] =======================================
6:400  0:000  Finally: ExternalClock=24MHz BusSpeed=99942kHz CPUFreq=3098MHz PIS: hw.busfrequency=96000000Hz
6:400  0:000  Loading boot.efi  status=Success
6:589  0:189  GetOSVersion: 10.13.1 (17B48)
6:589  0:000  CSR_CFG: CSR_ALLOW_UNTRUSTED_KEXTS | CSR_ALLOW_UNRESTRICTED_FS | CSR_ALLOW_TASK_FOR_PID | CSR_ALLOW_UNRESTRICTED_DTRACE | CSR_ALLOW_UNRESTRICTED_NVRAM
6:589  0:000  Filtering KextPatches:
6:589  0:000   - [00]: AppleAHCIPort (External Drives as Internal to fix Orange Icons) :: BinPatch :: [OS: 10.13.1 | MatchOS: All | MatchBuild: All] ==> allowed
6:589  0:000   - [01]: AppleGraphicsDevicePolicy ((c)Pike R. Alpha) :: BinPatch :: [OS: 10.13.1 | MatchOS: All | MatchBuild: All] ==> allowed
6:589  0:000   - [02]: AppleUSBXHCIPCI (change 15 port limit to 26) :: BinPatch :: [OS: 10.13.1 | MatchOS: 10.12.x | MatchBuild: All] ==> not allowed
6:589  0:000   - [03]: AppleUSBXHCIPCI (change 15 port limit to 26) :: BinPatch :: [OS: 10.13.1 | MatchOS: 10.11.x | MatchBuild: All] ==> not allowed
6:589  0:000  Will not patch boot.efi
6:589  0:000  === [ PatchSmbios ] =======================================
6:589  0:000  insert table 9 for dev 19:0
6:590  0:000  Trusting SMBIOS...
6:590  0:000  Detected alternating SMBIOS channel banks
6:590  0:000  Channels: 2
6:590  0:000  Interleave: 0 2 1 3 4 6 5 7 8 10 9 11 12 14 13 15 16 18 17 19 20 22 21 23
6:590  0:000   partNum=CML8GX3M2A1600C9  
6:590  0:000  SMBIOS Type 17 Index = 0 => 0 0:
6:590  0:000  BANK 0 DIMM0 1600MHz 4096MB
6:590  0:000   partNum=CML8GX3M2A1600C9  
6:590  0:000  SMBIOS Type 17 Index = 1 => 1 2:
6:590  0:000  BANK 1 DIMM0 1600MHz 4096MB
6:590  0:000  mTotalSystemMemory = 8192
6:590  0:000  NumberOfMemoryDevices = 2
6:590  0:000  Type20[0]->End = 0x3FFFFF, Type17[0] = 0x1000
6:590  0:000  Type20[1]->End = 0x7FFFFF, Type17[1] = 0x3000
6:590  0:000  Table 131 is present, CPUType=10
6:590  0:000  Change to: 905
6:590  0:000  === [ PatchACPI ] =========================================
6:590  0:000  RSDT 0xD4D43028
6:590  0:000  FADT from RSDT: 0xD4D43118
6:590  0:000  XSDT 0xD4D43088
6:590  0:000  FADT from XSDT: 0xD4D52330
6:590  0:000  Xsdt reallocation done
6:590  0:000  old FADT length=10C
6:590  0:000  Apply DsdtFixMask=0x00000005
6:590  0:000     drop _DSM mask=0x0000
6:590  0:000  === [ FixBiosDsdt ] =======================================
6:590  0:000  VideoCard devID=0x4128086
6:590  0:000  DisplayADR1[0] = 0x20000, DisplayADR2[0] = 0xFFFE
6:699  0:108  Audio HDA (addr:0x30000) setting specified layout-id=1 (0x1)
6:699  0:000  USBADR[0] = 0x140000 and PCIe = 0xFFFE
6:807  0:108  Audio HDA (addr:0x1B0000) setting specified layout-id=1 (0x1)
6:807  0:000  USBADR[1] = 0x1D0000 and PCIe = 0xFFFE
6:807  0:000  Patching DSDT:
6:807  0:000   - [change _OSI to XOSI]: disabled
6:807  0:000   - [Rename HDAS to HDEF]: pattern 48444153, bin not found / already patched!
6:807  0:000   - [EHCI to EH01]: pattern 45484331, patched at: [ (5530) (FA8) (65) (5ED4) (5B) (5B) (7E) (5B) (5B) (5B) (5B) ]
6:807  0:000   - [EHCI2 to EH02]: pattern 45484332, patched at: [ (5543) (1300) (65) (5E84) (5B) (5B) (5B) (5B) (5B) ]
6:807  0:000   - [change XHCI to XHC]: disabled
6:807  0:000   - [change XHC1 to XHC]: disabled
6:807  0:000   - [change GFX0 to IGPU]: pattern 47465830, patched at: [ (245C) (73B6) (3F) (1B) (29) (19) (1BE) (1B) (8A) (1D) (E82) (9C5) (14) (54) (3A81) ]
6:807  0:000  first CPU found at 8F65 offset 8F68
6:807  0:000  score candidate at 8F61
6:807  0:000  score inserted in acpi_cpu_score _PR_
6:807  0:000  Found ACPI CPU: CPU0 | CPU1 | CPU2 | CPU3 | CPU4 | CPU5 | CPU6 | CPU7 , within the score: _PR_
6:808  0:000  Found PCIROOTUID = 0
6:808  0:000  Start SHUTDOWN Fix len=F1CA
6:808  0:000  === [ ACPIDropTables ] ====================================
6:808  0:000  Drop tables from Xsdt, SIGN=SSDT TableID=Cpu0Ist Length=1337
6:808  0:000   Xsdt has tables count=12
6:808  0:000   Table: SSDT  Cpu0Ist  1337 dropped
6:808  0:000  === [ PatchAllSSDT ] ======================================
6:808  0:000  Patch table: SSDT  Ther_Rvp len=0xC7D
6:808  0:000  0. [change _OSI to XOSI]: disabled
6:808  0:000  1. [Rename HDAS to HDEF]: pattern 48444153, bin not found / already patched!
6:808  0:000  2. [EHCI to EH01]: pattern 45484331, bin not found / already patched!
6:808  0:000  3. [EHCI2 to EH02]: pattern 45484332, bin not found / already patched!
6:808  0:000  4. [change XHCI to XHC]: disabled
6:808  0:000  5. [change XHC1 to XHC]: disabled
6:808  0:000  6. [change GFX0 to IGPU]: pattern 47465830, bin not found / already patched!
6:808  0:000  Patch table: SSDT  CpuSsdt len=0xB74
6:808  0:000  0. [change _OSI to XOSI]: disabled
6:808  0:000  1. [Rename HDAS to HDEF]: pattern 48444153, bin not found / already patched!
6:808  0:000  2. [EHCI to EH01]: pattern 45484331, bin not found / already patched!
6:808  0:000  3. [EHCI2 to EH02]: pattern 45484332, bin not found / already patched!
6:808  0:000  4. [change XHCI to XHC]: disabled
6:808  0:000  5. [change XHC1 to XHC]: disabled
6:808  0:000  6. [change GFX0 to IGPU]: pattern 47465830, bin not found / already patched!
6:808  0:000  Patch table: SSDT  SataTabl len=0x36D
6:808  0:000  0. [change _OSI to XOSI]: disabled
6:808  0:000  1. [Rename HDAS to HDEF]: pattern 48444153, bin not found / already patched!
6:808  0:000  2. [EHCI to EH01]: pattern 45484331, bin not found / already patched!
6:808  0:000  3. [EHCI2 to EH02]: pattern 45484332, bin not found / already patched!
6:808  0:000  4. [change XHCI to XHC]: disabled
6:808  0:000  5. [change XHC1 to XHC]: disabled
6:808  0:000  6. [change GFX0 to IGPU]: pattern 47465830, bin not found / already patched!
6:808  0:000  Patch table: SSDT  SaSsdt  len=0x5977
6:808  0:000  0. [change _OSI to XOSI]: disabled
6:808  0:000  1. [Rename HDAS to HDEF]: pattern 48444153, bin not found / already patched!
6:808  0:000  2. [EHCI to EH01]: pattern 45484331, bin not found / already patched!
6:808  0:000  3. [EHCI2 to EH02]: pattern 45484332, bin not found / already patched!
6:808  0:000  4. [change XHCI to XHC]: disabled
6:808  0:000  5. [change XHC1 to XHC]: disabled
6:808  0:000  6. [change GFX0 to IGPU]: pattern 47465830, patched at: [ (11AA) (178E) (B68) (1D) ]
6:808  0:000  Drop tables from Xsdt, SIGN=XXXX TableID= Length=0
6:808  0:000   Xsdt has tables count=11
6:808  0:000  === [ ACPIPatchedAML ] ====================================
6:808  0:000  Unsorted
6:808  0:000  Inserting SSDT.AML from EFI\CLOVER\ACPI\patched ... Success
6:809  0:001  CPUBase=0 and ApicCPUBase=1 ApicCPUNum=4
6:809  0:000  Maximum control=0x1F
6:809  0:000  P-States: min 0x8, max 0x1F
6:809  0:000  SSDT with CPU P-States generated successfully
6:809  0:000  SSDT with CPU C-States generated successfully
6:809  0:000  === [ RestSetup macOS ] ===================================
6:809  0:000  EdidDiscovered size=128
6:809  0:000  ------- EDID Table
6:809  0:000  000  |  00  FF  FF  FF  FF  FF  FF  00  10  AC
6:809  0:000  010  |  10  A0  53  57  30  32  28  0F  01  03
6:809  0:000  020  |  80  34  21  78  EE  EE  50  A3  54  4C
6:809  0:000  030  |  9B  26  0F  50  54  A5  4B  00  81  80
6:809  0:000  040  |  A9  40  71  4F  B3  00  01  01  01  01
6:809  0:000  050  |  01  01  01  01  28  3C  80  A0  70  B0
6:809  0:000  060  |  23  40  30  20  36  00  07  44  21  00
6:809  0:000  070  |  00  1A  00  00  00  FF  00  54  36  31
6:809  0:000  080  |  33  33  35  39  50  32  30  57  53  20
6:809  0:000  090  |  00  00  00  FC  00  44  45  4C  4C  20
6:809  0:000  100  |  32  34  30  35  46  50  57  0A  00  00
6:809  0:000  110  |  00  FD  00  38  4C  1E  51  11  00  0A
6:809  0:000  120  |  20  20  20  20  20  20  00  E7
6:809  0:000  Intel HD Graphics 4600 [8086:0412] :: PciRoot(0x0)\Pci(0x2,0x0)
6:809  0:000    Found Super XGA Display - 5:4 :: Width=1280 Height=1024
6:809  0:000    Additional Intel GFX properties injected, continue
6:809  0:000    Beginning DualLink auto-detection
6:809  0:000    Low Resolution Display
6:809  0:000    AAPL00,DualLink: not used
6:809  0:000    FakeID Intel GFX: not set
6:809  0:000    ig-platform-id: not set
6:809  0:000    Beginning Intel GFX auto-detection with ACPI injection
6:809  0:000    Found FakeID Intel GFX = 0x04128086
6:809  0:000    Found ig-platform-id = 0x0D220003
6:809  0:000  Intel GFX revision  = 0x6
6:809  0:000   setting specified layout-id=1 (0x1)
6:810  0:000   setting specified layout-id=1 (0x1)
6:810  0:000  stringlength = 2778
6:810  0:000  CurrentMode: Width=1280 Height=1024
6:810  0:000  Beginning FSInjection
FSInjectionInstall ...
- Our FSI_SIMPLE_FILE_SYSTEM_PROTOCOL installed on handle: C8F5C398
FSInjectionInstall ...
- Our FSI_SIMPLE_FILE_SYSTEM_PROTOCOL installed on handle: C8F5C398
6:814  0:004  Use origin smbios table type 1 guid.
6:819  0:005  Preparing kexts injection for arch=x86_64 from EFI\CLOVER\kexts\Other
6:819  0:000  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext
6:821  0:001  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\BrcmFirmwareData.kext
6:847  0:026  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakePCIID.kext
6:851  0:003  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakePCIID_XHCIMux.kext
6:853  0:002  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\BrcmPatchRAM2.kext
6:871  0:017  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\CodecCommander.kext
6:878  0:006  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\WhateverGreen.kext
6:882  0:004  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\Shiki.kext
6:885  0:002  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\HDMIAudio.kext
6:890  0:004  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\USBInjectAll.kext
7:028  0:138  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\IntelMausiEthernet.kext
7:035  0:006  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakeSMC.kext
7:046  0:010  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\IntelGraphicsFixup.kext
7:052  0:006  Preparing kexts injection for arch=x86_64 from EFI\CLOVER\kexts\10.13
7:052  0:000  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\10.13\AppleALC.kext
7:068  0:015    |-- PlugIn kext: EFI\CLOVER\kexts\10.13\AppleALC.kext\Contents\PlugIns\PinConfigs.kext
7:186  0:118  Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\10.13\Lilu.kext
7:199  0:012  SetStartupDiskVolume:
7:199  0:000    * Volume: 'MacOS'
7:199  0:000    * LoaderPath: '<null string>'
7:199  0:000    * DevPath: MacOS
7:199  0:000    * GUID = F74F56C2-CD89-4EC9-9293-D9CFFD38BB58
7:199  0:000    * efi-boot-device: <array><dict><key>IOMatch</key><dict><key>IOProviderClass</key><string>IOMedia</string><key>IOPropertyMatch</key><dict><key>UUID</key><string>F74F56C2-CD89-4EC9-9293-D9CFFD38BB58</string></dict></dict></dict></array>
7:199  0:000  Custom boot screen not used because entry has unset use graphics

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Is there a simple guide somewhere that explains what to do to to help out testing your ssdt's? I got clover configurator, ioregexplorer and some basic knowledge but it's hard to find out where to start.  Also... if I was about to apply an ssdt... is it easily reversible or do I have do an reinstall every time I screw up?   Edit: Admire your work by the way. I've been google'n this for years. Hat's off! 
    •   Hi Maldon, great guide! I got my old Dell 780 (LGA775) running High Sierra 10.13.4 nicely, thank you!   I have no audio and I see where you mention "Device HDEF + AppleALC + Lilu". I have AppleALC + Lilu in my KEXT folder but not sure what "Device HDEF" is.    Also I see where you have included a DSDT for your 5450 and Quad core. I have a Q9400 quad core + Nvidia Quadro FX580 but didn't want to try your DSDT since it's for AMD. Do you have a DSDT for my combo? When it goes to sleep it takes like 2 minutes to wake.     Here are my RunMe Results https://drive.google.com/file/d/1Duv3XYyW4UhziDVVWdquwxYcGQ-D5tvm/view?usp=sharing   SPECS: Dell 780 MT, Q9400 2.66GHz Core2Quad Core, Nvidia Quadro FX580 
    • I've tried these several methods of booting into clover, but it still skips. I even double checked that i was using your Clover folder. Bios settings should be the same too... this is getting really strange here.
    • Did you tried use ACPIBatteryManager.kext for the Battery? And for brightness you can use IntelBacklight  Both created by @RehabMan 


×