Jump to content
InsanelyMac Forum
Sign in to follow this  
xuzhin

Sierra on Asrock X79 extreme6

Recommended Posts

System:
Asrock X79 extreme6 p2.50
Nvidea GeForce gtx 770
i7-4930K @ 3.40ghz

 

i'm trying to start fresh. i have a working mavericks, but i want to install sierra and not high sierra, because some pro tools plugins don't work on high sierra yet.

either way, i created the usb boot stick with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and dragged [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] on there, i get to the clover boot screen, and can't get any further, i see the black screen, apple logo, loading bar appears, but doesn't start moving at all. i guess some boot settings are wrong, for the old mavericks system chameleon used:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
   <key>SSDT</key>
   <string>Yes</string>
   <key>GraphicsEnabler</key>
   <string>No</string>
   <key>PciRoot</key>
   <string>1</string>
   <key>EthernetBuiltIn</key>
   <string>Yes</string>
   <key>Kernel Flags</key>
   <string>npci=0x2000</string>
   <key>UseKernelCache</key>
   <string>No</string>
</dict>
</plist>

now i don't have any idea how to get those settings into the boot options of the clover bootloader, i've been trying to change a few settings, but i've gone through 10 different clover boot settings combinations, with no luck.

 

anybody that can help me?

 

i couldn't find a guide on this site, not even one that explains how to create a sierra usb stick to boot with. sorry guys i'm really not good with this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Similar Content

    • By zebity
      Hi Hypervisors,
       
      I have been working to move my Late 2009 Xserve MacOS Server onto Ubuntu 18.04 LTS QEMU/KVM based virtual machine using OVMF and Clover.
       
      After much effort and testing based on the following information from: Kraxel's, Kholia, Gordon Turner and Clover site:
      https://www.kraxel.org/blog/2017/09/running-macos-as-guest-in-kvm/
      https://github.com/kholia/OSX-KVM
      https://gist.github.com/gordonturner/2a2e5ecde5e7860b52e2
      https://clover-wiki.zetam.org/Home
       
      I have now managed to get OVMF/Clover boot and install of MacOS Sierra.
       
      I started with Ubuntu 16.04 initially but this required download and compile of QEMU to get update of machines to: pc-q35-2.9 or better, so I moved to Ubuntu 18.04, which has pc-q35.2.11 available as standard.
       
      So I am now working with standard Ubuntu 18.04 LTS based systems with following packages: kvm/qemu/libvirt/bridge-utils/ovmf/virt-manager
       
      As I want to use PCIe Passthrough for a number of PCIe card currently installed in the server (SmallTree 10GbE & Areca ARC-1883 SAS RAID) I set up my machine with linux kernel boot configuration (/etc/default/grub) of: 
      GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="iommu=1 intel_iommu=on" (as my machine is intel VT-d based HW virtualisation)
       
      This resulted in creation of a number of iommu groups (see /sys/kernel/iommu_group directory for this and this posting for information: https://forum.level1techs.com/t/ubuntu-17-04-vfio-pcie-passthrough-kernel-update-4-14-rc1/119639 , noting that Ubuntu 18.04 LTS has kernel version: 4.15.0-22-generic so there is no need to do kernel update for iommu to work).
       
      Using bare minimal Clover config.plist:
       
      <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
      <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
      <plist version="1.0">
      <dict>
          <key>Boot</key>
          <dict>
              <key>Arguments</key>
              <string></string>
              <key>DefaultVolume</key>
              <string>clover</string>
              <key>Debug</key>
              <false/>
              <key>Secure</key>
              <false/>
              <key>Timeout</key>
              <integer>3</integer>
          </dict>
          <key>GUI</key>
          <dict>
              <key>Scan</key>
              <dict>
                  <key>Entries</key>
                  <true/>
                  <key>Tool</key>
                  <true/>
              </dict>
              <key>ScreenResolution</key>
              <string>1024x768</string>
              <key>Theme</key>
              <string>embedded</string>
          </dict>
          <key>RtVariables</key>
          <dict>
              <key>BooterConfig</key>
              <string>0x28</string>
              <key>CsrActiveConfig</key>
              <string>0x3</string>
          </dict>
          <key>SMBIOS</key>
          <dict>
              <key>Trust</key>
              <false/>
          </dict>
          <key>SystemParameters</key>
          <dict>
              <key>InjectKexts</key>
              <false/>
              <key>InjectSystemID</key>
              <true/>
          </dict>
      </dict>
      </plist>
       
      And following Clover UEFI drivers:
      apfs.efi
      AppleImageCodec-64.efi
      AppleKeyAggregator-64.efi
      AppleUITheme-64.efi
      DataHubDxe-64.efi
      FirmwareVolume-64.efi
      FSInject-64.efi
      OsxFatBinaryDrv-64.efi
      PartitionDxe-64.efi
      SMCHelper-64.efi
      UsbKbDxe-64.efi
      UsbMouseDxe-64.efi
      VBoxHfs-64.efi
       
      I can boot MacOS, but it is very very slow... it sits on the apple boot logo for over a minutes before finally moving onto the progress bar.
      The other problem I have is that no PCI or Network devices appear in the "About This Mac" System Information Report and I cannot get any network connectivity from bridged E1000 network device.
       
      Here is my virtlib.xml dump for the virtual machine:
       
      <domain type='kvm' xmlns:qemu='http://libvirt.org/schemas/domain/qemu/1.0'>
        <name>NAME-server-macos-10.12</name>
        <uuid>38986f0a-d1fd-476d-8478-3220afa50422</uuid>
        <memory unit='KiB'>16777216</memory>
        <currentMemory unit='KiB'>16777216</currentMemory>
        <vcpu placement='static' current='2'>8</vcpu>
        <os>
          <type arch='x86_64' machine='pc-q35-2.11'>hvm</type>
          <loader readonly='yes' type='pflash'>/usr/share/OVMF/OVMF_CODE.fd</loader>
          <nvram>/home/USER/Documents/virtual-machines/NAME.server.macos-10.12/OVMF_VARS.fd</nvram>
          <bootmenu enable='yes'/>
        </os>
        <features>
          <acpi/>
          <vmport state='off'/>
        </features>
        <cpu mode='custom' match='exact' check='full'>
          <model fallback='forbid'>Penryn</model>
          <vendor>GenuineIntel</vendor>
          <topology sockets='2' cores='4' threads='1'/>
          <feature policy='require' name='vme'/>
          <feature policy='require' name='x2apic'/>
          <feature policy='require' name='hypervisor'/>
          <feature policy='require' name='invtsc'/>
          <feature policy='require' name='aes'/>
          <feature policy='require' name='xsave'/>
          <feature policy='require' name='avx'/>
          <feature policy='require' name='xsaveopt'/>
          <feature policy='require' name='avx2'/>
          <feature policy='require' name='smep'/>
        </cpu>
        <clock offset='utc'>
          <timer name='rtc' tickpolicy='catchup'/>
          <timer name='pit' tickpolicy='delay'/>
          <timer name='hpet' present='no'/>
        </clock>
        <on_poweroff>destroy</on_poweroff>
        <on_reboot>restart</on_reboot>
        <on_crash>destroy</on_crash>
        <pm>
          <suspend-to-mem enabled='no'/>
          <suspend-to-disk enabled='no'/>
        </pm>
        <devices>
          <emulator>/usr/bin/kvm-spice</emulator>
          <disk type='file' device='disk'>
            <driver name='qemu' type='qcow2'/>
            <source file='/home/USER/Documents/virtual-machines/NAME.server.macos-10.12/NAME-hd1-01.qcow2'/>
            <target dev='sdb' bus='sata'/>
            <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='1'/>
          </disk>
          <disk type='file' device='disk'>
            <driver name='qemu' type='raw'/>
            <source file='/home/USER/Documents/virtual-machines/images/macos-sierra-install.img'/>
            <target dev='sdc' bus='sata'/>
            <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='2'/>
          </disk>
          <disk type='file' device='disk'>
            <driver name='qemu' type='qcow2'/>
            <source file='/home/USER/Documents/virtual-machines/images/clover-boot-24k-r4458.qclow2'/>
            <target dev='sdd' bus='sata'/>
            <boot order='1'/>
            <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='3'/>
          </disk>
          <controller type='usb' index='0' model='ich9-ehci1'>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1d' function='0x7'/>
          </controller>
          <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci1'>
            <master startport='0'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1d' function='0x0' multifunction='on'/>
          </controller>
          <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci2'>
            <master startport='2'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1d' function='0x1'/>
          </controller>
          <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci3'>
            <master startport='4'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1d' function='0x2'/>
          </controller>
          <controller type='sata' index='0'>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1f' function='0x2'/>
          </controller>
          <controller type='pci' index='0' model='pcie-root'/>
          <controller type='pci' index='1' model='dmi-to-pci-bridge'>
            <model name='i82801b11-bridge'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1e' function='0x0'/>
          </controller>
          <controller type='pci' index='2' model='pci-bridge'>
            <model name='pci-bridge'/>
            <target chassisNr='2'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x01' slot='0x00' function='0x0'/>
          </controller>
          <controller type='pci' index='3' model='pcie-root-port'>
            <model name='pcie-root-port'/>
            <target chassis='3' port='0x10'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x0' multifunction='on'/>
          </controller>
          <controller type='pci' index='4' model='pcie-root-port'>
            <model name='pcie-root-port'/>
            <target chassis='4' port='0x11'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x1'/>
          </controller>
          <controller type='pci' index='5' model='pcie-root-port'>
            <model name='pcie-root-port'/>
            <target chassis='5' port='0x12'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x2'/>
          </controller>
          <controller type='pci' index='6' model='pcie-root-port'>
            <model name='pcie-root-port'/>
            <target chassis='6' port='0x13'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x3'/>
          </controller>
          <controller type='pci' index='7' model='pcie-root-port'>
            <model name='pcie-root-port'/>
            <target chassis='7' port='0x14'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x4'/>
          </controller>
          <controller type='virtio-serial' index='0'>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x0'/>
          </controller>
          <controller type='scsi' index='0' model='virtio-scsi'>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x05' slot='0x00' function='0x0'/>
          </controller>
          <interface type='bridge'>
            <mac address='52:54:00:4b:c6:e8'/>
            <source bridge='br50'/>
            <model type='e1000'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x01' function='0x0'/>
          </interface>
          <serial type='pty'>
            <target type='isa-serial' port='0'>
              <model name='isa-serial'/>
            </target>
          </serial>
          <console type='pty'>
            <target type='serial' port='0'/>
          </console>
          <channel type='spicevmc'>
            <target type='virtio' name='com.redhat.spice.0'/>
            <address type='virtio-serial' controller='0' bus='0' port='1'/>
          </channel>
          <input type='keyboard' bus='usb'>
            <address type='usb' bus='0' port='2'/>
          </input>
          <input type='mouse' bus='ps2'/>
          <input type='tablet' bus='usb'>
            <address type='usb' bus='0' port='3'/>
          </input>
          <input type='keyboard' bus='ps2'/>
          <graphics type='spice' autoport='yes'>
            <listen type='address'/>
            <image compression='off'/>
          </graphics>
          <sound model='ich6'>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x02' function='0x0'/>
          </sound>
          <video>
            <model type='vga' vram='65536' heads='1' primary='yes'/>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x0'/>
          </video>
          <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'>
            <source>
              <address domain='0x0000' bus='0x0b' slot='0x00' function='0x0'/>
            </source>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x06' slot='0x00' function='0x0'/>
          </hostdev>
          <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'>
            <source>
              <address domain='0x0000' bus='0x0b' slot='0x00' function='0x1'/>
            </source>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x07' slot='0x00' function='0x0'/>
          </hostdev>
          <redirdev bus='usb' type='spicevmc'>
            <address type='usb' bus='0' port='5'/>
          </redirdev>
          <redirdev bus='usb' type='spicevmc'>
            <address type='usb' bus='0' port='1'/>
          </redirdev>
          <memballoon model='virtio'>
            <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x04' slot='0x00' function='0x0'/>
          </memballoon>
        </devices>
        <seclabel type='none' model='apparmor'/>
        <qemu:commandline>
          <qemu:arg value='-readconfig'/>
          <qemu:arg value='/home/USER/Documents/virtual-machines/NAME.server.macos-10.12/macos.cfg'/>
        </qemu:commandline>
      </domain>
       
       
      Can any one advise of whether I need to update the CLOVER config.plist to add extra items in to allow network and PCI Passthrough to work.
       
      Thank you.
       
      Regards,
       
      Zebity
       
    • By MaLd0n
      Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell     Skylake, Kabylake and Coffeelake is here http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-gigabyte-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/   First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder CLOVER Install.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder CLOVER Post Install.zip   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
    • By MaLd0n
      First... If you need DSDT edits... -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation --Create a bootable copy of El Capitan and Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder CLOVER Install.zip   --Install EL Capitan / Sierra / High Sierra and boot into system! for Sierra/High Sierra you need a Processor with SSE4.1 instruction   Post Installation --Install Clover and replace with my folder CLOVER Post Install.zip   --Reboot and activate video!   Bingo! Now you need a fine tune! DSDT Time! -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) and tell me what your hardware! -Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222606 -Run it, post files generate in your desktop http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222609    My DSDT GA P35-DS3 DSDT.MaLd0n LGA775.zip   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -DARWIN -LPC -HDEF -RTC -EHCI -UHCI -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -EC -PNLF --Native Power Management
       
      Use Clover, check Generate P and C States
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --AUDIO
       
      Device HDEF + AppleAlc + Lilu
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/293863-applehda-patch-requests/   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.02.02.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)  New!
      Nvidia Web Driver - 378.02.02.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By fwood
      Ciao ragazzi, torno a voi dopo moltissimo tempo per chiedere un aiuto.
      Sierra 10.12.6 - motherboard z68xp-ud4 - i7 2600k - Gigabyte gtx 780 FE 3072mb - imac 14,2  - ultimo clover e clover configurator.
      La scheda 780 viene vista con una lunghezza pcilane di 1X,  il clock ed powermanagement tuttavia sembrano correti e funzionare ( anche se il powermanagement è abbastanza lento).
      Il kext Apple GraphicsPowermanagement non viene caricato, Cercando AGPM nella consolle non trova nulla, a volte unknown platform.
      Ho provato sia con che senza cuda, sia con che senza webdriver ( con relativi flag nel config.plist).
      Ho provato ad iniettare l'id 10de_1004  al posto di quello 10de_119e ( gtx 780m) nel kext AGPm alla sezione della board relativa ad imac 14,2 , sia mettendo un doppione del kext nella EFi, sia sostituendolo direttamente in s/l/e.
      Ho provato anche a mettere il fix GFX0 to IGPU con il clover configurator.
      Ho provato a mettere il fake id delal 780m direttamente con clover configurator.
      NULLA tutto invariato.
      Ora mi chiedo.. pensate che sia una questione estetica, oppure ho la scheda semi-difettosa ( comprata da un privato 5gg fa) ?
      Grazie a chi mi aiuta.
      Come detot In generale la scheda sembra andare bene , come detto sopra, solo vedo 1x, agpm non caricato ( ma il clock è dinamico) e scalda abbastanza anche solo nella navigazione con firefox ( che ha accellerazione hardware  attiva) arrivando a volte durante la navidazione anche a 52 gradi..
      Il metal viene riconosciuto dal profiler.
      Help.
       
       
×