Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
PsychoKoopa

Trouble update Niresh Yosemite to El Capitan

8 posts in this topic

Recommended Posts

I have a working Niresh Yosemite 10.10.5 install on my PC with Clover UEFI as the bootloader. I'd like to update it to El Capitan if possible. I've tried to do it through the Install El Capitan update app as I heard that it works as long as you have Clover. The program worked fine but when I try to boot into the Installer through Clover, I get the black Apple screen (without loading bar) followed by a black screen with a circle and a slash through it. I booted in verbose and got a message saying something about it not being able to boot.

 

post-1569571-0-17102400-1488853587_thumb.jpg

 

Any suggestions or other ways to upgrade to El Capitan?

 

Build:

i7 3770

EVGA GTX 760 SC

Acer Aspire MC605 OEM Motherboard

500GB HDD

8GB RAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Use fresh install and avoid problems

 

-Create USB bootable

http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/

 

-After create, install Clover in UEFI mode or LEGACY, Check ur bios config

https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/

 

-Put FakeSmc in Clover/Kexts/Other

Arquivo Comprimido.zip

 

-Config.plist

config.plist.zip

 

After install if u can, post ur files here

-Run it

RunMe.app.zip

and it

IORegistryExplorer 3.app.zip

 

-If u can check Processor Power, Temp and Frequency use it

Intel® Power Gadget v3.0.3.dmg.zip


BTW

Go to Sierra 

gathering.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

I followed you instructions but it didn't work. I get into the clover menu but when I select the usb it doesn't boot. I just get a black screen with a bunch of plus signs on it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The method is the best. Vanilla install

 

Send me ur full clover folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Yup that's fine! Oddly, when rebooting several times it is suddenly gone! Only thing I need to fix is getting 'Headphone' output to work, after sleep. Internal Speakers are working after sleep. I assume to fix this in CodecCommander.kext/ EAPDFix.kext? Anyway thanks for your help!   Yup I have a combo output, so there was something wrong I guess.
    • Nice @yapan4 then we can join forces to make this as good as possible.
    • I had a weird situation, after running great for a while: yesterday I did a reboot and got a KP. Turns out the AstekFusion2Adapter kexts were causing the KP, strange thing is I didn't recall applying any update or a like.  I had to boot with the USB installer, mount the EFI partition to delete the old AstekFusion2Adapter kexts and replaced with the patched version contributed by despeinao. I'm glad the system is working again, not having to reinstall OSX.
    • i think the "red light" you are referring to is that you have a optical SPDIF output (3.5 mm) combo jack. it most likely will be "red" when audio is active. 
    • Domanda , ma il tuo configplist lo ha settato cosi Gengik????
      Noto molte cose atipiche , tipo aperto con Clover configurator nella sezione ACPI il nome DSDT.aml NON è selezionato , quindi in teoria NON dovrebbe caricare il DSDT che hai in Clover ACPI Patch , se usi SSDT x la CPU NON dovrebbero servirti quelle personalizzazioni sempre in configplist sezione CPU ...
      Secondo me dovresti partire da un configplist pulito , xche sempre secondo me c'è rimasto delle schifezze di qualche tool x installare facile    EDIT
      Scaricando il configplist di jolly NOTO ha impostato +o- come intendevo fare io , sistemando quello  sopra elencato e bammmmm NON avvia , mi forniresti x favore Hack info che trovi nella mia firma ???
      Grazie   Ho creato un configplist , se vuoi provare , dovrebbe essere pulito da ogni impurità , se funziona dovrai adattarli tutte le tue personalizzazioni x il boot ..... config.plist.zip


×