Jump to content

Jas 10.4.7 on Asus m2npv-vm ( Geforce 6150, nforce 430, Soundmax HD audio1986 ADS78 ), 6 big problems, some fixed already


winteum
 Share

11 posts in this topic

Recommended Posts

Hi all,

 

After working on jas 10.4.7 and now with Jas 10.4.8 AMD SSE3 update, native and dual boot on my system, I got:

 

 

1) Had set my vendor and device on appleac97amd and ...plugin/...198x.kext and, no sound. --> configuring Azalia, got HDaudio Output only. HDA.kext has been deleted but input not working.

2) Had installed nforce4 lan forcedeth.kext , ethernet fully recognized but not working. Tried yukon too, not working at all.

 

3) Can't reboot. Frezees after MACH Reboot after comments some errors.

 

4) Spotlight don't works. --> working after update

 

5) No SSE3 recognized --> Jas said that it's working yes but not showing.

 

6) Macvidia drivers 1.0.8 working for Geforce 6150 but Macdrivers Beta2build1 not

Link to comment
Share on other sites

4) Can't reboot. Frezees after MACH Reboot after comments some errors.

 

6) No SSE3 recognized

4) What are the error messages?

 

6) This is happening with the AM2 processors. Have to live with it. It is a result of the fact that our hacked OSX is using a kernel from 10.4.4 and that is getting old relative to newer processors coming out. No one has yet successfully hacked a newer kernel.

Link to comment
Share on other sites

The errors while rebooting:

 

.../coreservices/coreservices ; exited abnormally

usr/bin/disnoted ;exited abnormally

usr/sbin/ diskabritrationd /exited abnormally

/usr/sbin/memberd ;exited abnormally

 

jnl:close: flushing the buffer cache

 

MACH Reboot

 

 

Rammjet,

 

Do you think that in a short term AMD systems will have full support?

Link to comment
Share on other sites

Hi! I've the same motherboard and my sata drive is not recognized. Is your sata drive recognized?

 

As regards the mouse and keyboard issue, connecting my mouse to the usb port works, but not when it's plugged on the ps/2 port... :(

 

Thanks in advance, Luciano.

Link to comment
Share on other sites

The errors while rebooting:

 

.../coreservices/coreservices ; exited abnormally

usr/bin/disnoted ;exited abnormally

usr/sbin/ diskabritrationd /exited abnormally

/usr/sbin/memberd ;exited abnormally

 

jnl:close: flushing the buffer cache

 

MACH Reboot

Rammjet,

 

Do you think that in a short term AMD systems will have full support?

 

If you used my dvd you did not install the amd patches.

Link to comment
Share on other sites

Jas,

 

I installed yes the AMD combo and the AMD kernel Patch...

It has errors with ramdisk creation at booting from DVD and was too much slow until enter in installation but i got to install it native and with all patches for AMD.

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Very interesting:

 

After had tried everything to get ac97 works, I went to look for my extensions at system profile. For my surprise, as you can see, there is no ac97 esxtension at that list!!!! And I kextloaded it succesfully!!!

 

extensionson2.th.jpg

 

 

After that, looked at audio (built-in) and nothing are recognized...

 

audiohi1.th.jpg

 

 

Interesting that the ethernet, he recognize but, in system preferences there are no built-in ethernet option....

 

ethernetsy7.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...