Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Eltu

ATI XFX Radeon 5670 Kext For Mavericks 10.9

16 posts in this topic

Recommended Posts

The Title says it all...

I am not able to boot with GraphicsEnabler=Yes

can only use onboard intel graphics

Share this post


Link to post
Share on other sites

If i boot with GraphicsEnabler=No it uses my Intel Graphics, 5 MB Graphics...

with GraphicsEnabler=Yes..Ati Loads but the display doesnt show up.. Waiting for DMos....

Share this post


Link to post
Share on other sites

what if you disable your Intel onboard card in Bios?

 

Give your hardware specs when necessary (asking for support) and any other time where it may be beneficial to have them listed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No luck still.. i have reinstalled several times already...

Oh and P.S i am using Niresh Distro is it coz of that ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have xfx hd 5670 redwood work oob.

DId u use any distro ?

i used Niresh... i tried using myHack but installation failed..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have also XFX Radeon HD 5670 (1Gb GDDR5 RAM) and I could not find any way to make it working on my P7P55D-E MB and my 10.9.2 Vanilla installation. Tried both with default kexts and with others found in many discussions, and I experience exactly the same screen corruption flagged in post #5 above.

 

The only way to boot is using the 'safe' switch -x and, in conjunction GraphicsEnabler=No.

 

Of course, I made sure that the original kexts include the device id for this card (0x68d8 - manufactured 1002), and that the other kexts that I tried (found in many discussions about HD5450) did include such Ids as well and had a compatible build version, but till now no way to get it working.

 

I also tried injecting the card through DSDT, but even those attempts were not successful (by the way, I am not sure I properly patched my system DSDT with the adequate code, as I found two heavily different set of instructions that were recommended for the patch - although none of them worked).

 

Last, my original DSDT extracted from my system before the patch, DOES NOT include any GFX0 device in my PCI0 slot (which is the one where the card is seated). I tend to believe that the source of my problems is there, but I really don't know what to do since I have no special settings for the slot or the graphics features  to play with in my bios (and, by the way, the card works great both in windows and Linux, so I assume that the bios setting are indeed ok)

 

Is there anyone (among those who has successfully managed to get the card working not oob but only after the needed tweaking), willing to share the whole set of graphics kexts and chameleon options and/or the text code to patch the system DSDT (including instructions on where to add the patch within the original DSDT)?

 

Thanks very much.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i already tried clover bootloader and injected the card... it still dint work..i dont remember the issue though....

i was only able to inject ati and boot with safemode

Share this post


Link to post
Share on other sites

I install maverick as createmedia cammand solution with clover + hfsplus.efi.

my hackintosh work grate with fbname=Eulemur and injectAti.

but hd 5670 redwood work with injectati without fbname.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×