Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Asus P5KPL-AM SE - Problem: mavericks 10.9 and wifi wl-138g + lan rtl8102

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hello everyone, I have installed osx 10.9 on my desktop computer using the method pandora ...
the PC starts correctly but I can not run no network card among those mounted!

Below is the configuration of the machine:

Scheda madre: Asus P5KPL-AM SE

CPU: Pentium Dual-Core E5500

Ram: 2x2gb ddr2

HDD:hitachi 320gb

LAN: rtl8102el (integrata)

AUDIO: alc662 (integrata)

VGA: intel gma3000 (integrata)

WLAN: asus wl-138g v2 (pci)


Help me!

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By tusharhasan
      hi guys! im trying to install mavericks
      but halfway through install it just gives me error and stops there, i 
      am attaching the installer log here, please tell me what i missed along the way
      Installer Log 15-Dec-2017.txt
      my specs are:
      asus h61m-k
      intel core i3 3220
      amd radeon hd6670
      thanks in advance!
    • By Mr.Darkwraith
      I'm having audio issues with my Dell Vostro 2520's microphone with VoodooHDA
      The internal microphone isn't detected, yet the microphone audio port is detected, and works.
      According to Windows and Dell, my laptop has the Cirrus Logic CS4213 codec in it, so if that's important, there it is.
      I am on Mavericks 10.9.5, since that works the best on this laptop, but would be open to try newer versions if things work well enough.
      I can provide my DSDT if needed.
    • By Dubesor
      I know this is kind of broad, but if I build a workstation that's well supported on High Sierra now, how likely is it to still work well with the next major OSx release next fall?
      If you had to guess, what % chance do I have of encountering major issues when trying to update next fall? The kinds of issues that would seriously interfere with my day to day work of photo and video editing? For example, kext/kernel panics (is that even a thing still?) or major pieces of hardware suddenly not being supported, and so on...
      Has migrating your Hackintosh to the latest release has gotten easier in recent years? So for those of you who have been making builds for a while, is going from Sierra to High Sierra causing you fewer problems than Mavericks --> Yosemite for example or Yosemite --> El Capitan etc? 
      Sorry if this is a bit broad and ignorant, but I've been away from the forums for quite a while and just trying to get a sense of how "stable" and "future-proof" Hackintoshes are these days - compared to Apple's own desktops ...
      I'm OK not updating incrementally ie v13.1 to v13.2 if I need to, but I'm worried about having to start completely from scratch with each new main version.
    • By Giammi553
      Hello, i'm here because i have a problem with the VGA output of
      my Nvidia GT730 (4 GB). 
      I'm currently running Mavericks 10.9.5 and i have only one monitor connected
      to the HDMI port of the video card. Since the GT730 has VGA, HDMI and
      DVI i tried to connect a second monitor to the VGA port but i couldn't see the
      HDMI display and the VGA resolution was stuck at 1024x768.

      Can i do something to enable the dual monitor ? 
      I haven't installed Nvidia Web Driver, but when only the HDMI is connected
      it runs at full 60 fps.
      Thank you all in advance !
      PS: I use Clover as bootloader.
    • By 123adhd
      Hello I'm new to the forums and I just started working with hackintoshes. I'm my specs are just a plain ol' Dell insperon 15-3521 with OS X mavericks on it (because that's the only thing it will run with out major lag) I'm on a really tight buget and I have done this before and had no issues whatsoever installed threw [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] (OS X El captain) and worked perfect and I used a computer I built a long time ago and due to some family issues I'm no longer in possetion of it, anyway i installed mavericks on the Dell and I can't get internet wether it be Wi-Fi or ethernet and i think some of this has to do with me only being able to boot into safe mode mavericks will get hung on the boot screen with the gray Apple logo and the spinning wheel I don't know what to do I haven't installed [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] because I'm waiting to hear back from you guys to see what I need to install thanks for your time everybody I hope this issue will be resolved soon. Ps I have done this in a Dell optiplex 755 (OS X mountain lion) and that's how I got my install disk for El captain OS X supported everything on it but I got rid of the optiplex a long time ago I tried Mountain Lion on the insperon and it supported nothing.