Jump to content
JorgeCCastro

Sapphire 7950 - ports problem

1 post in this topic

Recommended Posts

Hello guys, can anyone help me...? just got a sapphire 7950 and mavericks detects it with Full QE support but i want to connect 3 monitors. The ports of the card are 2 DVI, 1 DP and 1 HDMi ... one of the DVI clones the HDMi... so in reality it has 3 working separate ports. The problem is when i connect the 3 monitors all 3 are detected but only two show image, the other is black and when i try to change the display preferences i see all 3 detected but i click the one that shows black and the system freezes... with 2 monitors it works great... is there any way to correct how mavericks is detecting the cards ports?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By dannymozzer_
      Hi,
       
      I've been trying to install Mavericks 10.9, I know it's older now, but It's honestly the version I want to use, the specs of the PC are:
      Asus P8H61-MX USB3
      i3-3220
      8GB DDR3 Memory
      GTX 750 ti
      500GB HDD
       
      I've been following this guide: https://www.insanelymac.com/forum/topic/280756-guide-the-all-in-one-guide-to-vanilla-os-x-including-chameleon-dsdt-for-beginners-updated-for-yosemite/
      But, after booting, this is the error screen I get, any guidance on what Kexts, SMBios settings, etc. I need? I can tell I'm probably missing something here.

      Thanks,
      Dan
    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&t=6771   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
        Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Install Clover in USB stick UEFI mode https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace Folder CLOVER INSTALLATION.zip   --Install System and boot with USB STICK! --Install Clover in UEFI mode and replace with my folder  Mavericks / Yosemite CLOVER Mavericks-Yosemite.zip El Capitan / Sierra CLOVER El Capitan-Sierra.zip   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! I prefer DSDT way, apply all patches in one file, many people prefer many SSDTs or Clover patches! If you need DSDT edit... -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) -Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222606 -Run it, post files generate in your desktop http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222609    --DSDT My DSDT DSDT.Asus Z97M-PLUS.zip   Patches  -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -EHCx -DARWIN -LPC -XHCI -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -HDMI -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -PNLF --SSDT Generate your SSDT Power Management, use ssdtPRGen Piker-Alpha https://github.com/Piker-Alpha run in terminal curl -o ~/ssdtPRGen.sh https://raw.githubusercontent.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/Beta/ssdtPRGen.sh chmod +x ~/ssdtPRGen.sh sudo ~/ssdtPRGen.sh ssdtPRGen.command.zip
       
      --SSDT i74790K
      SSDT.i7 4790K.zip
       
      --IOREG
      iMac.ioreg.zip
       
      Clear NVRAM, Purge and Kextcache Olarila.command.zip   stock coolerand Rio 40º    --FakeSMC http://www.hwsensors.com/releases --Audio http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/ --USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads --LAN http://www.insanelymac.com/forum/topic/304235-intelmausiethernetkext-for-intel-onboard-lan/   Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
    • By zeg66
      Please help me with this 10.9.5 system. Motherboard: Gigabyte 965p-s3 rev3.3, gpu: Ati Radeon HD6450 (dvi/hdmi/vga). 
      Using any of the 3 ports on the 6450 (dvi, hdmi, vga), I see all the white letters on black background during boot but when they complete and it's time for the graphics to start I get a black screen and sometimes a restart after that. Using Clover 4411. Is there any way to get past this?
    • By zeg66
      Could you please help me enable the VGA port on the GT710 in 10.9.5 13F34 ? 
      It is currently booting fine through its HDMI port, web driver 334.0103f01 and config.plist arguments checked: Verbose (-v), npci=0x2000, dart=0, nvda_drv=1
      The nvidia GT710 works fine through its VGA port and web drivers on a friend's Mac Pro 3,1
      I must soon return this borrowed HDMI monitor, mine only has a VGA port so I'd appreciate your input.
    • By zeg66
      Have managed to boot into Finder without a usb but cannot see the outside world. Could you please help me to enable Marvell 80E8056 ethernet access on 10.9.5 13F34 ?
×