Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Scellow

How can i make this HD 7770 work ?

6 posts in this topic

Recommended Posts

Hi everyone,

 

 

I searched around but i can't find an tuto on how inject an kext to an custom usb restoration system (iATKOS ML2)

 

 

I want to to choose to install my ATI HD 7770 during the installation of OSX

 

 

I appreciate any help =)

 

 

 

(Sorry for my english ..)

 

 

EDIT :

 

I installed OSX and i booted on Windows; How can i make this HD 7770 work ? i tried putting kext from beta 10.8.3 on the usb restoration but it won't work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, if you created a bootable usb you could try to put the kext in the Extra/Extensions folder of the USB and reboot with -v -f

But i don't know if this is the right solution

Good Luck (and good night)

 

P.S. Sorry for my english

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks i'll try that :)

 

 

 

EDIT :

 

That solution won't work :/

 

When i want to boot the usb the screen goes black

 

 

EDIT 2:

 

Now i installed OSX and i booted on Windows , How can i make this HD 7770 work with OSX ? what i need to add with transmac ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, the installation is successful when you try with original iatkos USB?

If yes you could try to boot disabling hd2000 from bios and reboot with -v GraphicsEnabler=No after installation, if work, change the string Graphics Enabler in org.chameleon.boot.plist from Yes to No

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, the installation is successful when you try with original iatkos USB?

If yes you could try to boot disabling hd2000 from bios and reboot with -v GraphicsEnabler=No after installation, if work, change the string Graphics Enabler in org.chameleon.boot.plist from Yes to No

Yes the installation worked, but i unticked every VGA option so i didn't selected ATI too, i disabled the HD 2000 from the bios, but when it boot it won't let me choose option, i got an Blackscreen, and my monitor said "Resolution is too high" (My monitor not the computer) so i can't use those boot flags

 

Should i need to tick the ATI driver from installation ?

 

 

Thanks for your help :)

 

EDIT :

 

I tried to tick ATi driver and tick Remove Intel driver but same result .. i can't boot the screen say "Resolution is too high" , i tried to tick an custom resolution but same won't work .. :/

 

EDIT 2:

 

I finnaly found how to boot with HD 2000

Tuto here : http://www.macbreaker.com/2012/05/enable-intel-hd-2000-graphics-on-your.html

 

Summary:

Boot with Windows open Transmac then open your OSX partition, go to System/Library/Extantions then put everything with this file : http://www.mediafire.com/?8gbb8kkzma5z737

Then boot OSX with this boot flag :

GraphicsEnabler=No

 

 

I think i'll wait for the 10.8.3 release to try to install driver for HD 7770, but if there is someone who can help me it will be fine :) for me and for other noob like me :P

Thanks !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes the installation worked, but i unticked every VGA option so i didn't selected ATI too, i disabled the HD 2000 from the bios, but when it boot it won't let me choose option, i got an Blackscreen, and my monitor said "Resolution is too high" (My monitor not the computer) so i can't use those boot flags

 

Should i need to tick the ATI driver from installation ?

 

 

Thanks for your help :)

 

EDIT :

 

I tried to tick ATi driver and tick Remove Intel driver but same result .. i can't boot the screen say "Resolution is too high" , i tried to tick an custom resolution but same won't work .. :/

 

EDIT 2:

 

I finnaly found how to boot with HD 2000

Tuto here : http://www.macbreake...cs-on-your.html

 

Summary:

Boot with Windows open Transmac then open your OSX partition, go to System/Library/Extantions then put everything with this file : http://www.mediafire...8gbb8kkzma5z737

Then boot OSX with this boot flag :

GraphicsEnabler=No

 

 

I think i'll wait for the 10.8.3 release to try to install driver for HD 7770, but if there is someone who can help me it will be fine :) for me and for other noob like me :P

Thanks !

 

There is a DSDT Edit for it to make it work, which WILL BE required even after the full version of 10.8.3 is out... its not a hard edit... here you go: http://rampagedev.wordpress.com/2012/12/04/about-amd-7970-working-with-full-qe/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×