Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
marklangovoi

Not all RAM available

7 posts in this topic

Recommended Posts

Hello. I have ASUS N56VZ.

Ethernet AR8161 (work with kext)

WiFi AR9485 (don't work)

i7 3610GM

Intel HD4000 (full work)

gt650m 2gb ddr3 (don't work because optimum)

4 x USB 3.0 (work)

i use patched chameleon (bug with ram was on original chameleon too) with own dsdt. Sleep work.

 

In "About Mac" 8 GB RAM, in Monitoring only 3,25gb. Why? How to fix? I think system work in 64 bit, but how to check?

post-1076343-0-88909800-1354026008_thumb.pngpost-1076343-0-20728200-1354026012_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

But what problem with ram?

Try using only one ram and see what it shows ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bios don't have any memory parameters, only show how much ram i have. I and my friend find bug: chameleon (latest from SVN and an another versions) show parameters of ram's slots, but use only one slot minus graphic memory (Intel HD4000, in bios is parameter for setting how much memory i want)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • i think the "red light" you are referring to is that you have a optical SPDIF output (3.5 mm) combo jack. it most likely will be "red" when audio is active. 
    • Domanda , ma il tuo configplist lo ha settato cosi Gengik????
      Noto molte cose atipiche , tipo aperto con Clover configurator nella sezione ACPI il nome DSDT.aml NON è selezionato , quindi in teoria NON dovrebbe caricare il DSDT che hai in Clover ACPI Patch , se usi SSDT x la CPU NON dovrebbero servirti quelle personalizzazioni sempre in configplist sezione CPU ...
      Secondo me dovresti partire da un configplist pulito , xche sempre secondo me c'è rimasto delle schifezze di qualche tool x installare facile    EDIT
      Scaricando il configplist di jolly NOTO ha impostato +o- come intendevo fare io , sistemando quello  sopra elencato e bammmmm NON avvia , mi forniresti x favore Hack info che trovi nella mia firma ???
      Grazie
    •   Can you share the Clover folder that lets you boot?
    • yes it is. i can boot using a backup from a backup of my clover. i am just trying to fix the VGA /HDMI so i tried using the clover i got from Allan
    •     I mean't to fix that. The new attached EFI only contains new USB patch that will unlikely fix anything unless your hackintosh is installed on a USB drive. If it is installed on your hard drive, as I said, try playing with the patches I attached in the screenshot (i.e. disabling some of them).   Your SATA Mode is AHCI in the BIOS right?


×