Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
Ordaz

cpus=1 or computer freezes up.

4 posts in this topic

Recommended Posts

So I successfully installed 10.8.2 using a USB flash then upgrading to 10.8.2 using combo update. It works perfectly except for this one problem

:

 

It freezes without cpus=1!

It works fine for like, one minute then everything stops moving. Mouse, keyboard, moving items on the screen.. If I boot with cpus=1 everything works fine. Even played some games with it. I looked up the DSDT fix which includes removing aliases from the CPU section, the DSDT did not even have them. What's the way of fixing the thing?

 

My computer's specs: Core i7-3770/GA-H77-DS3H/4GB RAM/EVGA GTX 660Ti

 

Ideas? :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Some wifi cards will cause freezes without cpus=1. Any other DSDT patching done or tried manually setting bus ratio?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No other DSDT alterations. My Wi-Fi card is TP-Link TL-WN951N that works OOB. Could it be the problem?

I tried setting my busratio to 34 and 39 (Turbo Mode) and it still freezes up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem (sort of) solved: I had to delete AirPortAtheros40.kext plugin from IO80211Family.kext and use an Ethernet connection. Turns out that the WN951N is supported only by Dual-Core CPUs and will freeze up higher-end ones. I couldn't find an immediate solution. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×