Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
mediamac

PCI 8139 Nic

13 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

I have tried many kexts like PcgenRTL8139 and also other 8139 kexts.My NIc is Dlink 538 TX and it has Realtek 8139 chipset.It loses the connection after few hours.I tried all solution none works.

Let me know how you fixed this issue.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have same NIC and the official Realtek driver works great. I use 2.0.6 which is made for 10.7+, but am sure they have a SL version too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try my one if it works...

When i used your Kext the card is not recognised.

add also:

 

 

<key>EthernetBuiltIn</key>

<string>Yes</string>

 

in org.chameleon.Boot.plist

I have already added this part.

I have same NIC and the official Realtek driver works great. I use 2.0.6 which is made for 10.7+, but am sure they have a SL version too.

Can you post the links please to the official drivers ?

Many thanks for your replies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry i haven't note, you need for osx 10.6.x. This one for SnowLeopard.

 

Realtec_8111D_3264.zip

 

Hope it will work.

Hi,

Thanks for your effort.I am typing with your kext installed.Its slow and also losing connections frequently.

Sry, I actually have different NIC, my mistake. @plsh2me version may work, if not try here http://www.osx86.net...ek_rtl8139.html

Tried this same disconnection problem :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you yet not tried official release then try it - http://www.realtek.com/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=5&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false .

 

And if not work you should go for manual config. -

Systemconfiguration -> Network -> Ethernet -> more options -> Hardware:

Configuration: manual

Speed: 10baseT/UTP

Duplex: Fullduplex

MTU: Standard (1500)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actually you have specified download link for PCI Express whereas my network card is PCI.Will there be any difference ? Also the download links for mac is not working.All the links under "MacOS 10.6 on Intel-based Mac computer".If you got a copy please attach it

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Their links never work. They do work, but are so slow that computer thinks access is denied. Which boggles the mind since they make NIC's and have the worst servers in the world. Keep trying a million times and eventually the download will work. Only native kexts are for very only OSX though and probably not 64bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Their links never work. They do work, but are so slow that computer thinks access is denied. Which boggles the mind since they make NIC's and have the worst servers in the world. Keep trying a million times and eventually the download will work. Only native kexts are for very only OSX though and probably not 64bit

Yes i experienced a lot of time and frustrated.Anyway i will try to download and post the results.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

This Realtek 8139 card seems it cannot find a fully working kext (atleast for me) so i ordered a Netgear GA311 as suggested by verdant.

Thanks all

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×