Jump to content

mediamac

Members
  • Content Count

    186
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mediamac

  1. Step by step NVRAM plist tutorial plz.
  2. As with the OP said the system randomly gives black screen and restart sometimes. Tried with both default driver and web driver.
  3. Same here. Tried these following NVIDIA Geforce 8600GT 512MB MacPro6,1 nvda_drv=1 NvidiaWeb=1 Lilu+nvidiagraphicsfixup+agdpfixv1.3 and I get a black screen or restart with clover 4070 and I get kernel panic 'iopci' when I go for NvidiaInject
  4. mediamac

    Graphics problems with macOS Sierra

    Hi, Have you fixed this issue ?. This is the same problem happening for me so please help me if you have found the solution. Thanks
  5. Tested with Mavericks and Nvidia is working fine. Boot arguments without Nv_disable=1 and with nvdiainject=true and tried this with sierra the system restarts.
  6. Hi, My system config : Intel DH67BL Video : Nvidia 8600GT 512MB Processor : Intel i3 2100 Memory : 8GB I have installed Sierra 10.12 using Clover 4061 bootloader. I have installed using UEFI only Boot. Installation went fine but after installing Nvidia web drivers (and also before install ) the system restart when it reaches the ACPI or AppleLPC : Notifyplatform ASPM and NVDANV50HAL loaded and registered line it restarts but it logins fine sometimes. I changed the SMBIOS to 5,1 still same. How to solve this because with this system I planned to make it as a web server so if it keeps restarting on startup then it cannot be reliable. So please advice what to do . Thanks
  7. Same results. It reboots when it reaches ACPI section. I tried cpus=1,nvda_drv=1. It boots only on nv_disable=1. It is also strange it boots fine sometimes with full acceleration and without nv_disable. I think I should wait for stable NVidia patch for sierra.
  8. Thanks for your reply. Can you explain how to inject AGPM ? I will try with iMac 12,1 and let you know the results.
  9. I already used InjectNvidia = Yes in config.plist but same results. It boots successfully sometime but also restarts sometimes. What is the best SMBIOS for this motherboard - DH67BL. Thanks for your response. Config.plist <plist version="1.0"> <dict> <key>ACPI</key> <dict> <key>DSDT</key> <dict> <key>Debug</key> <false/> <key>DropOEM_DSM</key> <false/> <key>Fixes</key> <dict> <key>AddDTGP_0001</key> <false/> <key>AddHDMI_8000000</key> <false/> <key>AddIMEI_80000</key> <false/> <key>AddMCHC_0008</key> <false/> <key>AddPNLF_1000000</key> <false/> <key>DeleteUnused_400000</key> <false/> <key>FIX_ACST_4000000</key> <false/> <key>FIX_ADP1_800000</key> <false/> <key>FIX_INTELGFX_100000</key> <false/> <key>FIX_RTC_20000</key> <false/> <key>FIX_S3D_2000000</key> <false/> <key>FakeLPC_0020</key> <false/> <key>FiX_TMR_40000</key> <false/> <key>FiX_WAK_200000</key> <false/> <key>FixAirport_4000</key> <false/> <key>FixDarwin_0002</key> <false/> <key>FixDisplay_0100</key> <false/> <key>FixFirewire_0800</key> <false/> <key>FixHDA_8000</key> <false/> <key>FixHPET_0010</key> <false/> <key>FixIDE_0200</key> <false/> <key>FixIPIC_0040</key> <false/> <key>FixLAN_2000</key> <false/> <key>FixRegions_10000000</key> <false/> <key>FixSATA_0400</key> <false/> <key>FixSBUS_0080</key> <false/> <key>FixShutdown_0004</key> <false/> <key>FixUSB_1000</key> <false/> <key>NewWay_80000000</key> <false/> </dict> <key>Name</key> <string>DSDT.aml</string> <key>ReuseFFFF</key> <false/> </dict> <key>DropTables</key> <array> <dict> <key>Signature</key> <string>DMAR</string> </dict> <dict> <key>Signature</key> <string>SSDT</string> <key>TableId</key> <string>CpuPm</string> </dict> <dict> <key>Signature</key> <string>SSDT</string> <key>TableId</key> <string>Cpu0Ist</string> </dict> </array> <key>HaltEnabler</key> <false/> <key>SSDT</key> <dict> <key>DropOem</key> <false/> <key>Generate</key> <dict> <key>CStates</key> <false/> <key>PStates</key> <false/> </dict> </dict> </dict> <key>Boot</key> <dict> <key>Arguments</key> <string>-v kext-dev-mode=1 rootless=0 nvda_drv=1 </string> <key>DefaultVolume</key> <string>MacHDD</string> <key>Fast</key> <false/> <key>Legacy</key> <string>PBR</string> <key>Log</key> <false/> <key>XMPDetection</key> <string>-1</string> </dict> <key>Devices</key> <dict> <key>Audio</key> <dict> <key>Inject</key> <string>5</string> </dict> <key>Inject</key> <false/> <key>USB</key> <dict> <key>AddClockID</key> <true/> <key>FixOwnership</key> <true/> <key>Inject</key> <true/> </dict> </dict> <key>DisableDrivers</key> <array> <string>Nothing</string> </array> <key>GUI</key> <dict> <key>Custom</key> <dict> <key>Entries</key> <array> <dict> <key>FullTitle</key> <string>Windows 8.1</string> <key>Path</key> <string>\EFI\BOOT\BOOTX64.efi</string> <key>SubEntries</key> <false/> <key>Type</key> <string>Windows</string> <key>Volume</key> <string>DE94BBA4-06D1-4D40-A16A-BFD50179D6AC</string> </dict> <dict> <key>FullTitle</key> <string>Maverick</string> <key>Path</key> <string>\EFI\BOOT\CLOVERX64.efi</string> <key>SubEntries</key> <false/> <key>Type</key> <string>OSX</string> <key>Volume</key> <string>413EA8D9-E75E-4515-B5DA-79F9C187A738</string> </dict> <dict> <key>FullTitle</key> <string>Arch Linux</string> <key>Path</key> <string>\EFI\BOOT\BOOTX64.efi</string> <key>SubEntries</key> <false/> <key>Type</key> <string>Linux</string> <key>Volume</key> <string>CC4A8D93-9873-49FA-9AF5-AE60E671AB5A</string> </dict> </array> </dict> <key>HideEntries</key> <dict> <key>OSXInstall</key> <false/> <key>Recovery</key> <true/> </dict> <key>Hide</key> <array> <string>Windows</string> <string>\EFI\BOOT\BOOTX64.EFI</string> </array> <key>Language</key> <string>en:0</string> <key>Mouse</key> <dict> <key>Enabled</key> <false/> <key>Speed</key> <integer>0</integer> </dict> <key>Scan</key> <dict> <key>Entries</key> <true/> <key>Hidden</key> <true/> <key>Legacy</key> <false/> <key>Tool</key> <true/> </dict> <key>TextOnly</key> <false/> <key>Theme</key> <string>Universe</string> </dict> <key>Graphics</key> <dict> <key>Inject</key> <dict> <key>ATI</key> <false/> <key>Intel</key> <false/> <key>NVidia</key> <false/> </dict> </dict> <key>KernelAndKextPatches</key> <dict> <key>AppleRTC</key> <false/> <key>AsusAICPUPM</key> <false/> <key>Debug</key> <false/> <key>KernelCpu</key> <false/> <key>KernelHaswellE</key> <false/> <key>KernelLapic</key> <false/> <key>KernelPm</key> <false/> <key>KextsToPatch</key> <array/> </dict> <key>RtVariables</key> <dict> <key>BooterConfig</key> <string>0x28</string> <key>CsrActiveConfig</key> <string>0x67</string> <key>LogEveryBoot</key> <string>10</string> <key>LogLineCount</key> <integer>3000</integer> <key>MountEFI</key> <true/> </dict> <key>SMBIOS</key> <dict> <key>#Slots</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>there is a sample</string> <key>Device</key> <string>WIFI</string> <key>ID</key> <integer>5</integer> <key>Name</key> <string>Airport</string> <key>Type</key> <integer>1</integer> </dict> </array> <key>BiosReleaseDate</key> <string>10/07/10</string> <key>BiosVendor</key> <string>Apple Inc.</string> <key>BiosVersion</key> <string>MP51.88Z.007F.B03.1010071432</string> <key>Board-ID</key> <string>Mac-F221BEC8</string> <key>BoardManufacturer</key> <string>Apple Inc.</string> <key>BoardType</key> <integer>11</integer> <key>ChassisAssetTag</key> <string>Pro-Enclosure</string> <key>ChassisManufacturer</key> <string>Apple Inc.</string> <key>ChassisType</key> <string>0x06</string> <key>Family</key> <string>Mac Pro</string> <key>LocationInChassis</key> <string>Part Component</string> <key>Manufacturer</key> <string>Apple Inc.</string> <key>Mobile</key> <false/> <key>OEMBoard</key> <string>DH67BL</string> <key>OEMProduct</key> <string> </string> <key>OEMVendor</key> <string>Intel Corporation</string> <key>ProductName</key> <string>MacPro5,1</string> <key>SerialNumber</key> <string>G80270R8EUH</string> <key>Version</key> <string>1.2</string> </dict> <key>SystemParameters</key> <dict> <key>InjectKexts</key> <string>YES</string> <key>InjectSystemID</key> <true/> <key>NvidiaWeb</key> <true/> </dict> </dict> </plist>
  10. When installing you have to choose VGA/NVIDIA - NVENABLER and this gives you full graphic display. I don't know about the other problems. But just go with NVenabler.
  11. Hi, I tried almost all Mac OSX upto El Capitan but I really want to go back and install my favorite Snow Leopard 10.6.x because It is the most solid OSX ever for me.It supports many apps.I have DVD Studio pro 4 and it only works upto 10.6.2 so I want to try that again. I have Snow Leo DVD and I can get everything working except the graphic card. It gives black screen with CPU,keyboard and mouse working. I don't know how to overcome this problem. Please help me.
  12. mediamac

    Help with Radeon 6850 HD (2gb)

    Quick Update : Today is the happiest day in my life and I got Snow leopard full working. After a week struggle finally the graphic card seems to be working fully. To all out there with Radeon HD cards if you want to get full QE/CE on snow leopard (10.6.7) refer this thread. I want to thank Andy for the installer package. Wonderful ! . Just delete all ATI kexts and install the below Andy ATI graphic installer and reboot.You will get Full QE/CE. Thank you Spakk and Andy
  13. mediamac

    Help with Radeon 6850 HD (2gb)

    Just incredible ! Actually I gave up and never thought my graphics card will work on Snow Leopard.Finally you made it ! Yes it works but it only detects 256 MB with 1024 resolution. With GE=Yes I get same black screen. Also when I install Chameleon the Clover boot lost . But that is another problem. Is it possible to get full QE/CI ?
  14. mediamac

    Help with Radeon 6850 HD (2gb)

    One more question. I have installed Clover bootloader but when I tried to boot Snow Leopard it says mach_kernel is missing. How to boot Snow Leopard (10.6) from Clover (latest). Thanks again !
  15. mediamac

    Help with Radeon 6850 HD (2gb)

    I am going to try this. Thanks
  16. mediamac

    Help with Radeon 6850 HD (2gb)

    So can you help me with patching Radeon 6850 HD for snow leopard. DVD Studio pro version 4 (old one). Don't confuse with FCP
  17. mediamac

    Help with Radeon 6850 HD (2gb)

    Can you help with more info on patching. I will be installing 10.6.3 and I do not upgrade because DVD Studio pro 4 will not work on 10.6.8 Thanks in advance !
  18. Hi, I have Geforce 8600GT working with full resolution but no hardware acceleration.It is very stuttering.I have moved AppleGraphicsPowerManagement , NVDAResman and NVDANV50Hal to extra/extensions.I can boot using -f -v mode.But there is no hardware acceleration what should i do now? help me
  19. mediamac

    Yosemite Open Beta

    Yosemite open beta starts tommorrow https://appleseed.apple.com/sp/betaprogram/
  20. I use soundflower and configure the speakers on audio midi setup.
  21. mediamac

    ALC892

    Hi, Anyone got ALC892 working? i think there is no kext available for Yosemite yet. Thanks I am sorry it gets posted 3 times.Yosemite safari freezes lot
  22. mediamac

    ALC892

    Finally got it working with your appleHDA.kext and with HDAenabler1.kext from mavericks and now i got my 5.1 surround sound. Thanks for your config.plist and it helped me restore sound again
  23. mediamac

    ALC892

    Hi, I attached the config.plist file. Thanks config.zip
  24. mediamac

    ALC892

    I tried this and now it says Audio id : 4 but no sound
  25. mediamac

    ALC892

    Yes I installed with kextwizard
×