Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
toohinc

Problem in installing ML

22 posts in this topic

Recommended Posts

Hey guys.

 

I had Lion installed for 2 years on a HP laptop, now I download Mountain Lion and installed on same partition, computer rebooted and and it shuts down when the partitions show. I realise now I did not do the right way.

 

So, is there a good guide I can use to reinstall Lion and then Mountain Lion the right way? I don´t have the knowledge to fix my boot problem, so probably its best to just start from scratch. Hope someone can point me in the right direction.

 

Thanks.

 

regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm impressed that you had Lion installed for 2 years, don't know how you did it, but bravo! Anyway see tutorials section for ML guides.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dunno for sure if I have it for 2 years, I installed it when it was released, maybe i´m mistaken.

 

anyway, installed Lion now full working, and found a guide to install ML from a pen drive, getting kernel panic witch normally is not a problem in this laptop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry for the delay on replying.

 

I gave up on the laptop because it is a core 2 duo, and in some apps was very slow.

 

Installed Lion on desktop with i3 processor, now I have a fast OS, used iAtkos L2 and all hardware is fully working :)

 

 

Now, again same reboot problem when trying to install ML.

 

I created a boot USB flash drive with ªunibeast, after I restart I boot from the flash drive and after a few lines in verbose mode it reboots. I´ve posted the problem on tonymacx86 but got no help so far.

Any help? Specs are in signature

Share this post


Link to post
Share on other sites

no support for this software here!!!!! :thumbsdown_anim: "

I´ve posted the problem on tonymacx86 but got no help so far"""

:blowup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just make a usb installer manually, it's easy, you don't need some piece of {censored}-ware to do it for you!

 

I´ve posted the problem on tonymacx86 but got no help so far.

Most of the people on there can barely scratch their own arse so I'm not surprised.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I done that today, followed the guide exactly but same thing happens when I boot from the USB flash drive. It just reboots.

 

EDIT: I went to buy another 8GB USB drive today in case the problem was the flash drive, but same result.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Look for the speedstep patch by bcc9.

I had a similar issue on a HP Probook 4530s.

 

If in doubt have a look on my website, there's a post about the probook and there should be a link to the patch.

jameslittler.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Look for the speedstep patch by bcc9.

I had a similar issue on a HP Probook 4530s.

 

If in doubt have a look on my website, there's a post about the probook and there should be a link to the patch.

jameslittler.com

 

Is it a .pl file? how do I install it ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You don't install it, you run it.

Stick it on your desktop and double click...easy

 

backup AppleIntelCPUPowerManagement first

Share this post


Link to post
Share on other sites

what smbios are you using and what version of Chameleon have you installed to the USB?

Share this post


Link to post
Share on other sites

what smbios are you using and what version of Chameleon have you installed to the USB?

 

I´m following this tut: http://www.insanelym...howtopic=280756

 

For smbios i´m using one created with Chameleon wizard, I choose iMac (12.2) as in the tutorial.

As for Chameleon I installed same version I have in this Lion install, Chamaleon Version 2.0.0 RC5

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

use Use SMBIOS MacBookPro8,1 or 8,3 and Asus Motherboard + NVIDIA Graphics - type PCIRootUID=0 and delete all kexts AppleIntel from you USBInstaller, the problem is HD 2000 Graphics of your processor this not have support in OS X

Share this post


Link to post
Share on other sites
You need to update to the latest chameleon, only chameleon 2.1 r 18xx can boot ML

 

hi mate

 

I did install that on USB flash drive, still rebooting.

 

I guess i´m using Lion and in the future will try it to make ML work.

 

Thanks for the help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×