Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
rpfeynman

[Solved]GA-G41M-ES2L MLion kernel panic post install -Help

10 posts in this topic

Recommended Posts

Greetings all--

 

Tried yesterday to do a clean vanilla install of MLion on my gigabyte G-41M-ES2L w/ GeForce 8400GS (which had previously run a vanilla Lion 10.7.4 with no problems with a custom DSDT and only fakesmc in the extensions folder)

 

Bought a new SSD, and I successfully ran the 10.8 installer without problems. Got a kernel panic immediately on reboot. Booted into safemode and created my user account. Booted my other drive to 10.7 and ran Chameleon 2035, also used my working DSDT from lion..... smbios.plist, fakesmc.kext. I also went with NullCPUPowerManagement just in case.

 

I tried to boot after this but run into a kernal panic. I am able to boot in safemode -x

 

 

 

I've tried

–npci=0x2000 and

PCIRootUID=0 to no avail.

 

 

Attached are two photos of the -v boot:

 

from the -v output its not immediately clear to me what my next move should be.

 

 

This is my fifth osx86 build... Any help the community can offer would be much appreciated!

post-135479-0-15310300-1343313493_thumb.jpg

post-135479-0-77956900-1343313504_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check to boot without AppleHDA.kext-delete him

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've had the same problem with my 8800GT. My solutions was: just put the "NVDANV50Hal.kext" back from DP4.

Make a backup first.

Here it is: NVDANV50Hal_DP4.kext.zip

You can use the same activation method which you used for Lion eg. GraphicsEnabler, NVinject etc.

 

Hope it works for you too :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup, your not kernel panicing at all, looks like graphics just not loading while rest of machine continues to boot which is why safe mode is working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks René that did the trick. Greetings and appreciation from New Jersey! Im now fully operational... time to check out airplay screen sharing.

That was fast LOL :)

It took me 3 days to find out how to solve this.

 

Have fun with your Hack :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anybody make a tutorial on how to install on g41m-es2l!

Probably Nandor690! :D I saw a tutorial he made earlier!

 

PS: Is there any way i could make ati radeon 4350 work on Mountain Lion!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×