Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
stirkac

Lion GM, no ethernet

13 posts in this topic

Recommended Posts

Guys please give me any clue what am i doing wrong here:

 

i installed GM yesterday and i copied rtl8139 kext and some other from my previous install(DP4). rtl8139.kext loads and gets address, but right after IOUserEthernet.kext fails. console reports error 0xdc008016 (libkern/kext link error) and some messages make shure it is built against correct headers. of course no internet connection afterwards..

i did not change anything about that kext, it seems to be failing on its own! :):wacko:

 

any help would be much appreciated

 

i'm no newb, i've ran hackintosh since leopard.

 

Current HW: ga-p35-d3sl, Q9300, 9600gt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have an RTL8169 card and all I did is copied "AppleRTL8169Ethernet.kext" from SL 10.6.8 /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins/ to Lion's /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins/ and it's working perfectly (of course I repaired the permissions and owners). You could try to copy plugins from SL's IONetworkingFamily.kext to see what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have an RTL8169 card and all I did is copied "AppleRTL8169Ethernet.kext" from SL 10.6.8 /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins/ to Lion's /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins/ and it's working perfectly (of course I repaired the permissions and owners). You could try to copy plugins from SL's IONetworkingFamily.kext to see what happens.

 

mind sharing SL kext because i got rid of it at Lion DP1? :) thanks :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites
now it says: unabe to load kext com.apple.RTL..jabjabjab... requested version 9.9 ... :(

 

 

 

did you repair permissions and rebuild cache ???

 

Try replacing the whole IONetworking....plugin version differs from system....

Share this post


Link to post
Share on other sites
did you repair permissions and rebuild cache ???

 

Try replacing the whole IONetworking....plugin version differs from system....

 

i install all my kext with kext wizard, i did it by pulling vanilla IO from S/L/E to desktop, adding new kext, and installed.

 

 

i certainly will, thanks to every single suggestion. that networking is only thing preventing me from using GM daily. even power collapse now works like it should(i used to get long shotdown time)

 

best regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have an RTL8169 card and all I did is copied "AppleRTL8169Ethernet.kext" from SL 10.6.8 /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins/ to Lion's /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins/ and it's working perfectly (of course I repaired the permissions and owners). You could try to copy plugins from SL's IONetworkingFamily.kext to see what happens.

 

Just wanted to say thanks as this also worked on my Asus Sabertooth X58 which has a Realtek 8110 NIC - looking in the info.plist it does say 8169/8110 which is why I didn't spot the file sooner...

 

I had to add the interface again from System Prefs, worth checking if anybody else has problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites
i never had any problems with my 8169 using the mac drivers from the realek site on my lion install

 

mind sharing direct link or site? i just found some very old(and probably PPC) kexts on rtl site.

 

thanks!

 

i got it working half way by ruining vanilla S/L/E and copying all network associated kexts from DP4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • MAld0n, I can't post a new topic on post installation forum. is it on maintenance?
      Notebook Asus X550VX i7 - 7700hq
      GTX950MX - UHD630
      A1718086 - 025510ec ALC255 that works only on VoodooHDA 
      RTL8111 LAN Hwinfo
      https://drive.google.com/open?id=1n5rHIw-jDPCgocWJtZ0AoVlqIi6Xc7XL   Not work:
      1. White Screen Wake up
      EDID not a asolution
      IOREG output http://www.mediafire.com/file/u7odzbaxa7bbb6a/ioregSaved.txt and EDID
      http://www.mediafire.com/file/hqlapgf4luwchdf/DisplayProductID-69c.plist Image
      https://ibb.co/faL5wx 2. Battery info status bar sometimes goes on / off like battery has off
      3. Crackle Sound using   earphone using VoodooHDA
             Still investigation using patched iomatch voodooha info.plist
             The sound card can’t be using AppleALC, no sound came out using layout 3, 13, 17, 18, 27, 28, 99
      I have your (Mald0n) DSDT   http://www.mediafire.com/file/lmp5yy65rblx9ne/DSDTtitomaldon2.dsl   I have re-patched again for FnKeys and Brighness Key http://www.mediafire.com/file/5rs93ij0wco99s6/DSDTtitomaldon2editv2.aml

       
      codec dump linux
      https://drive.google.com/file/d/1pg2y76WvFYsO8vFY-2B_2OLyKMmkQ8Tg/view
       
       
      latest debug
      http://www.mediafire.com/file/2pjny4eq5r64ed8/debug_1383 (1).zip
       
      clover and kext
      https://drive.google.com/open?id=1n5rHIw-jDPCgocWJtZ0AoVlqIi6Xc7XL
       
    • somehow I can't post a topic using safari and Firefox on Mac. no box for inserting text, is this kind of maintenance?  
    • Hello Allan!   I do have ACPIBatteryManager.kext and if i use IntelBacklight then I get stuck on boot with an error along of the lines of "busy timeout, (60s), : 'PEG0'". I have tried to patch the DSDT but failed. If i understand right, ACPIBatteryManager.kext needs DSDT edits to work? same goes for IntelBacklight?   EDIT: I tried to edit my stock DSDT using MacIASL again and i applied the battery patch for Asus Q550LF from @RehabMan Repo! I also applied the AsusFNkey DSDT patch. Now the battery meter pops up when i unplug the laptop. If i plug the charger back in, then the battery meter stays but does not update to show that the charger has been plugged in. Ive attached the DSDT below.. DSDT.aml.zip
    • Unfortunately it still doesn't sleep. Monitor does but not computer
    • go to your applications folder and select midi prefpane try lowering or raising the Khz there.


×