Jump to content
InsanelyMac Forum
pavol.tomik

ASUS G73JH - Mac OS X 10.6.6 - All is WORKING!

Recommended Posts

Hi,

this is for all G73jh users:

1. Boot from [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]

2. Install Mac OS X 10.6.3 Retail

3. Instal 10.6.6 Combo Update (don't restart)

4. Install [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] (System Utilities, JMicron36x SATA, Miscellaneous - except USB3, System Definition - Mac Pro 4.1, OSx86 Software)

5. Install Chameleon from package

6. Replace "boot" file from package

7. Replace EXTRA folder from package

REBOOT

Done

And now you have G73JH with FULL resolution with QE/CI :gun:

From LAN, WIFI, AUDIO.zip install all 3 kexts with KextHelper and repair permissions with Kext Utility.

 

This package is from my G73jh so all is 100% working and tested.

Big THANKS is for user "Olda"!!!

 

Link:

http://hotfile.com/dl/109184142/546ce0d/G73JH.zip.html

 

Enjoy :)

 

Pavol Tomik - Slovakia

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
I made it. Thank you Very Very Very Much Pavol Tomik. I have still one question, did you manage do get on the keyboard light?

 

Hi Alexmadst,

that is great :) About keyboard I have no time to figure it out :(

 

P.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

this is for all G73jh users:

1. Boot from [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]

2. Install Mac OS X 10.6.3 Retail

3. Instal 10.6.6 Combo Update (don't restart)

4. Install [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] (System Utilities, JMicron36x SATA, Miscellaneous - except USB3, System Definition - Mac Pro 4.1, OSx86 Software)

5. Install Chameleon from package

6. Replace "boot" file from package

7. Replace EXTRA folder from package

REBOOT

Done

And now you have G73JH with FULL resolution with QE/CI :)

From LAN, WIFI, AUDIO.zip install all 3 kexts with KextHelper and repair permissions with Kext Utility.

 

This package is from my G73jh so all is 100% working and tested.

Big THANKS is for user "Olda"!!!

 

Link:

http://hotfile.com/dl/109184142/546ce0d/G73JH.zip.html

 

Enjoy :)

 

Pavol Tomik - Slovakia

 

 

 

 

 

 

hello i don't now how to do step 6 how i change the boot file because I do not understand that part thanks in advance for your time 'pavol.tomik

 

truenogts

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

this is for all G73jh users:

1. Boot from [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]

2. Install Mac OS X 10.6.3 Retail

3. Instal 10.6.6 Combo Update (don't restart)

4. Install [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] (System Utilities, JMicron36x SATA, Miscellaneous - except USB3, System Definition - Mac Pro 4.1, OSx86 Software)

5. Install Chameleon from package

6. Replace "boot" file from package

7. Replace EXTRA folder from package

REBOOT

Done

And now you have G73JH with FULL resolution with QE/CI :)

From LAN, WIFI, AUDIO.zip install all 3 kexts with KextHelper and repair permissions with Kext Utility.

 

This package is from my G73jh so all is 100% working and tested.

Big THANKS is for user "Olda"!!!

 

Link:

http://hotfile.com/dl/109184142/546ce0d/G73JH.zip.html

 

Enjoy :)

 

Pavol Tomik - Slovakia

 

Hi Pavel,

 

I followed your guide, but the screen goes black and stays that way forever...

 

Can you please describe with more details the following points:

 

- [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] - can you show which options are selected

- Chameleon - same as above, can you show the options you have selected.

- boot replace. I have used command "sudo cp boot /" from directory where I had unzipped the boot.zip file. Was this correct?

 

Thanks in advance for your help!

Cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

here is [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] screen. Select all as in picture + System Utilities.

About "boot" file:

Applications - Show Hidden Files - Show

Delete "Boot" in root folder (hidden file).

Copy "boot" from package (extract from Boot.zip)

Applications - Show Hidden Files - Hide

About Chameleon:

Default install - No changes

 

BTW. I installed my OSX on 2nd HDD (NO USB HDD).

 

P.

post-208934-1300109217_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, I have the same problem as Ralph67

 

No problem during all the installation , but on the last reboot like Ralph67 black sreen and nothing!

 

Hi all, and hi pavol thanks for you're response by MP.

 

Like ralph 67 i have the same problem.

 

No problem during the installation but on the last reboot for the magic mac world :black screen.

 

My config : G73JH

Bios 213

core I7 720QM

8GB Ram

HD5870 [68A0]

HD seagate momentus X2

wifi car Atheros AR9285

ethernet: AR8131

CD-rom : MAT{censored}A BD-CMB UJ141AS

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi guys. the first time I restarted i got a weird scrambled screen, photo in attachment. but then i restarted again and there it was, full hd with qe/ci

 

post-647965-1300143349_thumb.jpg

 

Pavel, is your internet working over wifi?

 

Mine just says that it has self-assigned ip address, and that it cannot connect to the internet.

 

but i can see all the wireless networks in range and connect to mine.

 

i read in an older thread that this is because this kext doesn't support n wireless routers, but later they said it was fixed in new IO80211.Family.kext or sl 10.6.5. can't remember exactly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

here is [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] screen. Select all as in picture + System Utilities.

About "boot" file:

Applications - Show Hidden Files - Show

Delete "Boot" in root folder (hidden file).

Copy "boot" from package (extract from Boot.zip)

Applications - Show Hidden Files - Hide

About Chameleon:

Default install - No changes

 

BTW. I installed my OSX on 2nd HDD (NO USB HDD).

 

P.

 

 

i follow your instructions but end up with black screen please help

thanks in advance Pavol

truenogts

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Pavol for the screen capture for [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. But sadly it is still not working. I restarted the whole procedure again (from formatted 2nd hard drive) and at the final reboot, I still get the black screen.

 

I have tried to boot from the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] cd also, and when I select the OSX drive, it never leaves the apple logo screen even after 15 min loading...

 

The only thing I can think of is a difference in hardware.

My laptop model is G73JH-TZ008V with bios 211. What's yours Pavol?

 

One thing I have noticed is that the original boot file has not the same icon as your boot file. Is this something of importance or not?

 

Anyhow, thanks help again. I'll continue to share my progress :D

 

Cheers,

RalPh

Share this post


Link to post
Share on other sites
hi guys. the first time I restarted i got a weird scrambled screen, photo in attachment. but then i restarted again and there it was, full hd with qe/ci

 

post-647965-1300143349_thumb.jpg

 

Pavel, is your internet working over wifi?

 

Mine just says that it has self-assigned ip address, and that it cannot connect to the internet.

 

but i can see all the wireless networks in range and connect to mine.

 

i read in an older thread that this is because this kext doesn't support n wireless routers, but later they said it was fixed in new IO80211.Family.kext or sl 10.6.5. can't remember exactly.

 

Hi,

I switch my n-router only to g-wirelles. I have the same problem with n-wirelles enabled.

 

P.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks Pavol for the screen capture for [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]. But sadly it is still not working. I restarted the whole procedure again (from formatted 2nd hard drive) and at the final reboot, I still get the black screen.

 

I have tried to boot from the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] cd also, and when I select the OSX drive, it never leaves the apple logo screen even after 15 min loading...

 

The only thing I can think of is a difference in hardware.

My laptop model is G73JH-TZ008V with bios 211. What's yours Pavol?

 

One thing I have noticed is that the original boot file has not the same icon as your boot file. Is this something of importance or not?

 

Anyhow, thanks help again. I'll continue to share my progress :)

 

Cheers,

RalPh

 

Hi Ralph76,

maybe stupid question but is your 2nd HDD formated as Guided Partition Format?

BTW: I have ASUS G73JH-TY089V ID:1A BIOS: 206

Maybe another stupid question but after all installations and before last reboot did you repair permissions with Kext Utility?????

 

P.

Share this post


Link to post
Share on other sites

alright anyone who gets that stupid apple loading screen that wont go away...Here is what I am trying...

 

1. I didn't replace boot or extras program

2. Realized that was huge mistake

3. So I thought i straight Failed because 1400 dollar laptop had turned into garbage

4. Realized I had recovery discs

5. Threw those bad boys in

6. bringing windows back just to get rid of it

7. Start from scratch on SL install

 

I'll let you guys (who failed like i did) know how it goes...Restore percentage at 4%

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

this is for all G73jh users:

1. Boot from [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]

2. Install Mac OS X 10.6.3 Retail

3. Instal 10.6.6 Combo Update (don't restart)

4. Install [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] (System Utilities, JMicron36x SATA, Miscellaneous - except USB3, System Definition - Mac Pro 4.1, OSx86 Software)

5. Install Chameleon from package

6. Replace "boot" file from package

7. Replace EXTRA folder from package

REBOOT

Done

And now you have G73JH with FULL resolution with QE/CI :P

From LAN, WIFI, AUDIO.zip install all 3 kexts with KextHelper and repair permissions with Kext Utility.

 

This package is from my G73jh so all is 100% working and tested.

Big THANKS is for user "Olda"!!!

 

Link:

http://hotfile.com/dl/109184142/546ce0d/G73JH.zip.html

 

Enjoy :)

 

Pavol Tomik - Slovakia

 

Much much thank you :)

 

I made it on my Computer and it is just so wonderful.

But there is still a problem that did you guys, who have it successfully installed, have shutting down function work correctly? Mine is just logged out and will not shut down fully until I press and hold the power button. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got it working...all you people who are getting stuck at apple loading screen...DON'T USE [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] ONCE YOU INSTALL SL. I would wait hours to see if it would finally load on [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]...never did...Then used Chameleon BL (set HD as #1 boot priority in BIOS) and it loaded after 15 seconds!!!

 

Try that.

 

SL is pretty sweet thanks to Pavol's instructions...

 

Only problem is WIFI

 

umm atheros card has no locale or country....weird....what good is a computer without internet nowadays...

 

but I loaded retail iLife11 and iWork09..Work perfectly....Still no wifi.............

Share this post


Link to post
Share on other sites
Got it working...all you people who are getting stuck at apple loading screen...DON'T USE [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] ONCE YOU INSTALL SL. I would wait hours to see if it would finally load on [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]...never did...Then used Chameleon BL (set HD as #1 boot priority in BIOS) and it loaded after 15 seconds!!!

 

Try that.

 

SL is pretty sweet thanks to Pavol's instructions...

 

Only problem is WIFI

 

umm atheros card has no locale or country....weird....what good is a computer without internet nowadays...

 

but I loaded retail iLife11 and iWork09..Work perfectly....Still no wifi.............

 

Hi,

my WiFi is working well. In the package you can find kext for the WiFi... But its not working on N network - Only G.

 

P.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello sorry to bother you again

I realized all the instructions but I always end with the black screen i do not know if my bios is the problema which is the 209 Pavol thanks for your time please help

 

truenogts

Share this post


Link to post
Share on other sites
hello sorry to bother you again

I realized all the instructions but I always end with the black screen i do not know if my bios is the problema which is the 209 Pavol thanks for your time please help

 

truenogts

 

Hi,

no problem. Here are my bios settings.

Maybe this help.

 

P.

post-208934-1300426754_thumb.jpg

post-208934-1300426761_thumb.jpg

post-208934-1300426768_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright so Pavol after all your instructions (tytytytytyty) basically everything works.

 

problems

 

internal microphone --> Like MAC for Garageband also+skype+any other voip application

shutdown command --> Don't really care just sort of annoying

backlight --> Also don't really care, but would be hella tight.

wifi N --> don't care considering my whole network is taken to G anyways by my PS3

 

I'll post screen shot.

once I figure out the command .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone that is getting the BLACK SCREEN:

 

Have you tried typing,

 

"GraphicsEnabler"=No

 

during the Chameleon boot screen before it boots into the OS? That fixed the problem for me. I have a Gigabyte 5870 2GB card that would go black and the fan would kick on to 100% whenever GE=Yes. If you change this and it works, make sure you go into the /Extra/com.apple.Boot.plist and change this:

 

<key>GraphicsEnabler</key>

<string>Yes</string>

 

to this:

 

<key>GraphicsEnabler</key>

<string>No</string>

 

Save over it and you should be safe to restart with no issues.

 

Thanks,

Tony.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alright so Pavol after all your instructions (tytytytytyty) basically everything works.

 

problems

 

internal microphone --> Like MAC for Garageband also+skype+any other voip application

shutdown command --> Don't really care just sort of annoying

backlight --> Also don't really care, but would be hella tight.

wifi N --> don't care considering my whole network is taken to G anyways by my PS3

 

I'll post screen shot.

once I figure out the command .

 

 

Hi,

sometihng about printscreens on mac:

http://www.techiecorner.com/138/how-to-do-...en-in-mac-os-x/

 

P.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good Good Good!

All works

My g73 are this configuration

core i7 940XM

14gm Ram ddr3 1333

ati 5870 1024 gddr5.

 

But.....

I've see in software screen("More informations about mac")No support about 64 bit kernel extension!

Now...if this is true, i can't boot my laptop in 64bit mode for enjoing 14gb ram?

Thanks for yous answers and help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×