Jump to content

OSx86 on Netbook


SomniusX
 Share

4 posts in this topic

Recommended Posts

OSx86 σε Netbook

20090509-kgri6xkcu1sucy5eaebbghig59.jpg

ΝΑΙ τρέχει και στα "μικρά" μας μάθετε πως!

 

Σας παρουσιάζω ένα thread για να μαζέψουμε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για τα μηχανάκια μας που παίζουν ή θελουμε να παίζουν με Leopard/Snow Leopard.

 

Σας περιμένω! !! =) 8)

 

Συγκεκριμένα δείτε μερικά, "παλιά" αλλά ισχύουν σχετικά ακόμα, στατιστικά

 

124eviu.jpg

xlyo9l.jpg

 

Τα δικά σας τι "χρόνους" κάνουν?

 

Περιμένω τα σχόλιά σας!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν ήξερα ότι υπάρχει και ελληνικό φόρουμ στο Insanelymac! Αν διαβάσεις σχετική ανάρτηση στην κατηγορία OSx86 Installation, Snow Leopard 10.6, θα δεις ότι κατάφερα (μετά κόπων και βασάνων μέχρι να το πετύχω) να εγκαταστήσω το Snow Leopard 10.6 στο μικρό Acer Aspire One A150. Για όσους αναρωτιούνται είναι το μοντέλο που έρχεται με Linux (το μοντέλο με Windows XP είναι το D150). Αυτό το netbook ανήκει σε κάποιον φίλο που τώρα έχει πάρει MacBook Pro και μου το έδωσε. Έχει αλλάξει πολλά λειτουργικά. Αρικά είχε Linux, αλλά ο φίλος μου δεν τα συμπαθούσε (επέλεξε την έκδοση Linux επειδή ήταν φτηνότερη) και έτσι κάναμε format και βάλαμε Windows XP. Έπειτα από αρκετούς μήνες και αρκετές ώρες στο Internet θα Windows XP είχαν αρχίσει να τα παίζουν, οπότε έγινε format και βάλαμε Windows 7. Μετά έπαθε ένα "εγκεφαλικό" και δεν άναβε με τίποτα και ο φίλος μου απελπισμένος μου το έδωσε και αγόρασε το MacBook Pro. Αφουλ κατάφερα να το επαναφέρο (με εγκατάσταση νέου BIOS) και συνήλθε από το "εγκεφαλικό" άρχισα τα πειράματα με το MacOS X. Επειδή εγώ σαν Τεχνικός Υπολογιστών πρέπει να βοηθάω τον φίλο μου σε δύσκολες φάσεις, αλλά και λόγω περιέργειας, αποφάσισα να εγκαταστήσω το Snow Leopard 10.6 για να μαθαίνω περί MacOS X.

 

Ύστερα, εγκατέστησα τα Windows 7 σε μια άλλη κατάτμηση και μπορώ να επιλέξω λειτουργικό κατά την εκκίνηση. Με διάφορα τεχνάσματα λειτούργησαν όλα εκτός από τον οδηγό ψηφιακών καρτών (βλέπει την κάρτα μόνο αν είναι τοποθετημένη πριν την εκκίνηση του λειτουργικού, αν την βγάλουμε και την ξαναβάλουμε δεν ανιχνεύεται) και την ασύρματη κάρτα δικτύου. Για την ασύρματη κάρτα (Atheros AR5007EG, αν και μέσα στο MacOS αναφέρεται ως AR5001X) βρήκα ακόμα και επίσημους οδηγούς της Atheros, αλλά δεν μπορώ να την ενεργοποιήσω και κατά συνέπεια δεν λειτουργεί! Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

 

Αναφορά Συμβατότητας:

 

Γραφικά: Intel GMA 950, λειτουργούν αλλά σε 800x600 (στο Mac δεν υποστηρίζονται μη στάνταρντ αναλύσεις όπως η 1024x600). Αναρωτιώμουν αν έχει επιτάχυνση υλικού (QE) και μετά από λίγη έρευνα, βρήκα ότι εφ' όσον βλέπω κανονικά τον screensaver και τα εφέ των παραθύρων, έχει.

 

Ήχος: Intel HD Audio, στην αρχή δεν δούλευε, αλλά μετά από εγκατάσταση του νεώτερου VoodooHDA.kext λειτουργούν κανονικά και τα ηχεία, και το μικρόφωνο.

 

Δίκτυο: Realtek RTL8102, στην αρχή έπρεπε να έχω συνδέσει το καλώδιο δικτύου πριν την εκίνηση του υπολογιστή, αλλιώς δεν το έβλεπε. Μετά την εγκατάσταση των επίσημων οδηγών από την ιστοσελίδα της Realtek λειτουργεί κανονικά, ακόμα κι αν βγάλω το καλώδιο και το ξανασυνδέσω.

 

Ασύρματη κάρτα δικτύου: Atheros AR5007EG, μετά από την εγκατάσταση του επίσημου(:) οδηγού της Atheros εμφανίστηκε πάνω στην μπάρα το εικονίδιο του AirPort, αλλά ότι κι αν δοκίμασα δεν μπορώ να την ενεργοποιήσω και κατά συνέπεια δεν δουλεύει. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

 

Οδηγός ψηφιακών καρτών: Το συγκεκριμένο netbook έχει μια υποδοχή αριστερά "Storage Expansion" που δέχεται κάρτες SD. Αυτή δεν δουλεύει. Επίσης έχει μια δεξιά που δέχεται κάρτες SD, MMC, MS. Αυτή δουλεύει σε κάρτες SD (δεν είχα άλλου τύπου να δοκιμάσω) αλλά μόνο αν η κάρτα συνδεθεί και μετά εκκινήσουμε τον υπολογιστή. Δεν την αντιλαμβάνεται αν την τοποθετήσουμε εκ των υστέρων.

 

Κάμερα: Αυτή λειτουργεί (έβγαλα φωτογραφία κατά την δημιυοργία λογαριασμού χρήστη) αλλά δεν κατάλαβα πως μπορώ να την ενεργοποιήσω μέσα από Messenger.

 

Μια γρήγορη περίληψη στα Ελληνικά για το πώς έκανα την εγκατάσταση (για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε την εκτενή αγγλική έκδοση ή περιμένετε να αναρτήσω το θέμα στο ιστολόγιό μου, http://spapakons.blogspot.com)

 

Ο μόνος τρόπος να έχετε περιβάλλον Mac για να ακολουθήσετε τις οδηγείες εδώ: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=185194 είναι χρησιμοποιώντας το CD εγκατάστασης κάποιας έκδοσης Leopard 10.5 που δουλεύει και να εγκαταστήσετε προσωρινά το 10.5 σε μια κατάτμηση. Στην δική μου περίπτωση μόνο η διανομή του Kalyway λειτουργεί, έτσι επέλεξα το Kalyway 10.5.2 Αν δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε το Snow Leopard 10.6 από δίσκο USB όπως περιγράφουν πολλοί οδηγοί στο αγγλικό forum, δεν θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση γιατί κάπου στην αρχή ανιχνεύει ξανά τις συσκευές και χάνει την επικοινωνία με τον δίσκο. Είναι σαν να αποσυνδέετε τον δίσκο και μετά να τον ξανασυνδέετε. Το Leopard 10.5 όμως δεν είναι plug 'n' play (τουλάχιστον στην περίπτωσή μου) οπότε δεν μπορεί να δει ξανά τον δίσκο. Αυτό σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος να κάνετε την εγκατάσταση είναι να αντιγράψετε όλα τα αρχεία του DVD σε μια κατάτμηση στον τοπικό δίσκο. Έτσι βάζουμε το CD εγκατάστασης το Leopard 10.5 (π.χ. Kalyway 10.5.2) και αφού επιλέξουμε γλώσσα τα Αγγλικά (ή ότι άλλο μας βολεύει, Ελληνικά δεν έχει) από το μενού Utilities επιλέγουμε Disk Utility. Εκεί κάνουμε κλικ στη μονάδα του δίσκου και μετά στην επιλογή Partition.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΘΑ ΣΒΥΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ!

 

Επιλέγετε να κάνετε 4 κατατμήσεις (partitions), την πρώτη, την τρίτη και την τέταρτη την αφήνετε ως MacOS Extended Journaled ενώ τη δεύτερη την αλλάζετε σε FAT32 (MS-DOS). Για ευκολία δώστε τα ονόματα SnowLeopard, Windows, Leopard, SL_setup στις κατατμήσεις. Αφού μορφοποιηθεί κατάλληλα ο δίσκος, κλείστε το Disk Utility για να επιστρέψετε στην εγκατάσταση του Leopard 10.5 Προχωρείστε σε εγκατάσταση επιλέγοντας την κατάτμηση Leopard. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, κάνετε την δημιουργία λογαρισμού και δείτε την επιφάνεια εργασίας του Leopard 10.5, συνδέστε το εξωτερικό DVD ή το USB Flash που έχετε την εγκατάσταση του Snow Leopard. Φορτώστε το Disk Utility (από Applications, Utilities) επιλέξτε μια κατάτμηση για να αλλάξουν οι επιλογές, και μετά κάντε κλικ στο Restore. Σύρτε με το ποντίκι την εγκατάσταση του 10.6 στο πεδίο source και την κατάτμηση SL setup στο πεδίο target και προχωρείστε ώστε να αντιγραφτούν όλα τα αρχεία τοπικά. Μετά από τα Utilities φορτώστε το τερματικό (Terminal) και δώστε τις κατάλληλες εντολές (βλέπε οδηγό) ώστε να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Snow Leopard 10.6 Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση σε γραφικό περιβάλλον γιατί πρέπει να κάνετε κλικ στο επόμενο (next) και λόγω περιορισμένης ανάλυσης δεν φαίνεται ολόκληρο το παράθυρο και δεν γίνεται. Όταν σας ζητήσει που να εγκατασταθεί το 10.6 επιλέξτε την κατάτμηση SnowLeopard. Αν χρησιμοποιήσετε την επίσημη διανομή (vanilla) θα σας βγάλει μήνυμα στο τέλος ότι απέτυχε γιατί δεν μπόρεσε να γράψει κάποια αρχεία στον δίσκο. Αγνοήστε το μήνυμα, απλά σημαίνει ότι δεν μπόρεσε να κάνει τον τοπικό δίσκο bootable, αλλά ούτως ή άλλως δεν μας ενδιαφέρει γιατί πρέπει να χακάρουμε τον boot loader για να είναι συμβατός με το σύστημά μας. Πριν κάνετε επανεκκίνηση, (υποθέτω ότι έχετε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα αρχεία στο Dektop, αλλιώς κάντε επανεκκίνηση πάλι στο 10.5 με το USB που περιέχει τα αρχεία συνδεδεμένο), φορτώστε το τερματικό και ακολουθήστε τις οδηγείες του οδηγού. Στο σημείο που αντιγράφετε το DSDT.aml, αντί αυτής της εντολής τρέξτε το προγραμματάκι DSDTSE για να φτιάξετε το δικό σας αρχείο και να το εγκαταστήσετε. Επίσης μην ξεχάσετε να αντιγράψετε το τροποποιημένο αρχείο mach_kernel που θα βρείτε στο http://www.kexts.com για συμβατότητα του Snow Leopard με επεξεργαστές Intel Atom, αλλιώς δεν πρόκειται ποτέ να ξεκινήσει το νέο λειτουργικό! Έστω ότι το έχετε αποσυμπιέσει στην επιφάνεια εργασίας και ότι η κατάτμηση του Snow Leopard ονομάζεται SnowLeopard. Η εντολή στο τερματικό είναι:

 

cp ~/Desktop/mach_kernel /Volumes/SnowLeoard

 

Κρατείστε κάπου αυτό το αρχείο θα ξαναχρειαστεί!

 

Ο οδηγός προτείνει την εγκατάσταση μιας παλιάς έκδοσης του PC EFI η οποία στην δική μου περίπτωση δεν λειτούργησε. Κατεβάστε το τελευταίο Chameleon και εγκαταστήστε το για να μην έχετε πρόβλημα.

 

Ολοκληρώστε τις εντολές σύμφωνα με τον οδηγό και μετά δώστε Reboot Θα κάνει επανεκκίνηση πολύ πιο γρήγορα από το να επιλέξετε Restart με το ποντίκι.

 

Η πρώτη εκκίνηση θα πάρει αρκετή ώρα, υπομονή! Αφού δείτε τις αρχικές ρυθμίσεις και δημιουργήσετε τον λογαριασμό χρήστη, μπορείτε να συνδεθείτε στο Internet (χωρίς τον οδηγό της Realtek πρέπει να έχετε το καλώδιο συνδεδεμένο πριν να ξεκινήσει το λειτουργικό) και να κάνετε όλες τις αναβαθμίσεις από το Apple Update, εκτός από αυτό που αναφέρεται στο firmware. Εφ' όσον αλλάζει το mach_kernel, χάνεται η συμβατότητα και δεν μπαίνει στο Snow Leopard. Όχι πανικός, μπαίνουμε στο Leopard 10.5, ανοίγουμε το τερματικό και ξαναδίνουμε την εντολή αντιγραφής του συμβατού αρχείου mach_kernel. Για να έχουμε διακιώματα διαχειριστή προσθέτουμε την λέξη sudo πριν την εντολή. Μετά κάνουμε επανεκκίνησε σε Snow Leopard και στο About this Mac βλέπουμε ότι έχει γίνει αναβάθμιση σε 10.6.2! Συγχαρητήρια! Ξανατρέξτε το Apple Update υπάρχουν κι άλλες ενημερώσεις που αφορούν την νέα έκδοση 10.6.2 Μην ξεχάσετε πάλι να ξετσεκάρετε αυτή που αναφέρεται στο firmware.

 

Αφού χαρείτε λίγο με το Snow Leopard, ήρθε η ώρα να εγκαταστλησουμε τα Windows. Συνδέστε ένα εξωτερικό DVD-RW και τοποθετήστε το DVD-ROM των Windows Vista ή 7 (τα XP δεν πρέπει να δουλεύουν με GUID partitions, μόνο με MBR). Κάντε επαννεκίνηση και ξεκινήστε από το DVD-RW. Όταν πάτε να εγκαταστήσετε τα Windows θα σας βγάλουν μήνυμα ότι δεν γίνεται γιατί η κατάτμηση είναι FAT32. Κανένα πρόβλημα κάντε format για να μετατραπεί σε NTFS. Αυτή τη φορά η εγκατάσταση προχωράει κανονικά.

 

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και βεβαιωθείτε ότι τα Windows λειτουργούν μια χαρά, ήρθε η ώρα να προσθέσουμε την επιλογή για εκκίνηση του Snow Leopard στον Windows Boot Loader. Ένας εύκολος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε το εργαλείο EasyBCD. Φτιάχνουμε τη νέα επιλογή, αλλάζουμε και τις περιγραφές όπως μας αρέσει (π.χ. Microsoft Windows 7 Ultimate και Apple MacOS X 10.6.2). Το κακό όμως είναι ότι η επιλογή για το Snow Leopard δεν λειτουργεί γιατί ψάχνει λάθος αρχείο. Δεν υπάρχει τρόπος να το διορθώσουμε με το EasyBCD, επομένως πάμε σε γραμμή εντολών. Πατήστε το συνδιασμό Win+R (Win είναι το πλήκτρο των Windows ανάμεσα στον Ctrl και στο Alt) και πληκτρολογείστε cmd Αν τρέξετε αυτή την εντολή βλέπετε ένα παράθυρο DOS. Εκεί δίνετε τις παρακάτω εντολές:

 

bcdedit /enum active

 

bcdedit /set {επικόλληση εδώ} path \chain0

 

Η πρώτη εντολή εμφανίζει τις επιλογές. Η επιλογή που αναφέρεται στο Snow Leopard έχει ένα κωδικό σε αγκύλες {}. Δεξί κλι στο πλάισιο του παραθύρου DOS, επιλέγουμε Επισήμανση (Mark). Μαρκάρουμε με το ποντίκι τον κωδικό και πατάμε Enter για αντιγραφή (copy). Πληκτρολογούμε bcdedit /set και μετά δεξί κλικ πάλι στο πλαίσιο και επιλέγουμε Επικόλληση (paste). Ο κωδικός φαίνεται σαν παράμετρος της εντολής, οπότε πληκτρολογούμε path \chain0 και πατάμε Enter για να καταχωρήσουμε την εντολή. Βγαίνουμε από το παράθυρο DOS με την εντολή Exit. Στην ουσία είπαμε ότι το σωστό path για την επιλογή Snow Leopard είναι C:\chain0 Αυτό το αρχείο υπάρχει μέσα στον φάκελο pc_efi στο αρχείο aa1.zip που κατεβάσαμε (βλέπε οδηγό) οπότε πρέπει να το αποσυμπιέσουμε στο κεντρικό κατάλογο του σκληρού μας δίσκου (C:\) Κάνουμε επανεκκίνηση και β΄λέπουμε τις δύο επιλογές, Microsoft Windows 7 Ultimate και Apple MacOS X 10.6.2 (ή όπως αλλιώς τις ονομάσαμε). Διαλέγουμε Apple MacOS X 10.6.2 και αν όλα πήγαν καλά πρέπει να φωρτώσει το Snow Leopard!

 

Αφού βεβαιωθούμε ότι όλα είναι εντάξει και μπορούμε να μπαίνουμε είτε στο Snow Leopard είτε στα Windows, δεν χρειαζόμαστε πλέον τις κατατμήσεις Leopard και SL Setup. Μέσα από το Snow Leopard πηγαίνουμε Applications, Utilities και φορτώνουμε το Disk Utility. Επιλέγουμε τον τοπικό δίσκο και κάνουμε κλικ στο Partitions. Επιλέγουμε το SL Setup και πατάμε Del. Απαντάμε θετικά για να το σβύσει. Μετά επιλέγουμε το Leopard και πατάμε Del. Αφού τα σβύσουμε θα έχουμε άδειο χώρο. Δεν μπορούμε να επεκτείνουμε την κατάτμηση των Windows μέσα από το Snow Leopard, οπότε κάνουμε επανεκκίνηση και μπαίνουμε στα Windows. Πατάμε το πλήκτρο των Windows και μετά κάνουμε δεξί κλικ στον Υπολογιστή (Computer) και επιλέγουμε Διαχείριση (Manage). Αφού βγει το παράθυρο κάνουμε κλικ στην επιλογή Διαχείριση Δίσκων (Disk Management). Επιλέγουμε την κατάτμηση των Windows και μετά δεξί κλικ και επιλέγουμε επέκταση (Expand). Αφήνουμε το νούμερο ως έχει για να πιάσει όλο τον ελέυθερο χώρο και προχωράμε. Συγχαρητήρια! Έχουμε πλέον δύο κατατμήσεις, το Snow Leopard και τα Windows και μπορούμε να επιλέγουμε λειτουργικό κατά την εκκίνηση!

 

Σημείωση: Αν πάμε στο Disk Utility μέσα από το Snow Leopard, μπορεί να δούμε ότι η κατάτμηση των Windows έχει αλλάξει μέγεθος, αλλά υπάρχει ακόμα ο άδειος χώρος. Αγνοήστε το. Μπορεί να διορθωθεί με Verify ή κάτι τέτοιο, αλλά εγώ προσωπικά δεν ρισκάρω να γίνει καμμιά στραβή και να μην μπορώ να μπω στα Windows! Το σημαντικό είναι ότι το νέο μέγεθος της κατάτμησης Windows ισχύει και μπορούμε (από τα Windows) να το εκμεταλλευτούμε για παιγνίδια ή δεδομένα. Αν θέλετε να βλέπετε την κατάτμηση του Snow Leopard και να ανταλλάσετε αρχεία μέσα από τα Windows, εγκαταστήστε το πρόγραμμα MacDrive. Κάνει όλους τους δίσκους Mac απόλυτα προσπελάσιμους σαν να ήταν δίσκοι NTFS και επίσης έχει την δυνατότητα να ανοίξει αρχεία dmg και να πάρετε δεδομένα από αυτά. Το MacOS X μπορεί να δεί δίσκους NTFS αλλά δεν μπορεί να γράψει (τουλάχιστον όχι επίσημα) σε δίσκο NTFS. Υπάρχουν προγράμματα για πλήρη πρόσβαση, αλλά αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν. Επίσης αν ψάξετε στο αγγλικό forum θα βρείτε τρόπο για πλήρη πρόσβαση στο Snow Leopard 10.6 με κάποια χακιά από το τερματικό, χωρίς έξτρα πρόγραμμα. Απλά εμένα δεν με ενδιαφέρει και τόσο καθώς το κύριο λειτουργικό είναι τα Windows 7. το Snow Leopard το έβαλα μόνο για την εμπειρία.

 

Ελπίζω να πήρατε μια γεύση. Ο ίδιος οδηγός μπορεί να ακλουθηθεί με τις κατάλληλες τροποιήσεις για εγκατάσταση Snow Leopard και σε άλλο υπολογιστή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Εχω ένα acer aspire one και θέλω να το κάνω hackintosh.

Έκανα μια προσπάθεια και έφτιαξα ένα φλασάκι usb με δυο πυρήνες μέσα mach_kernel atom_kernel

ξεκίνησα την εγκατάσταση δίνοντας στην παράμετρο τον atom_kernel

ολοκλήρωσα την εγκατάσταση ωραία και καλά αλλά όταν ξεκίνησε ο υπολογιστής δεν έβρισκε τον atom_kernel και μου έβγαζε μήνυμα λάθους δηλαδή ότι ο επεξεργαστής δεν είναι αρχιτεκτονικής intel

Τι μπορώ να κάνω για να εγκαταστήσω το mac osx στο netbook ???

 

(Ήδη το έχω εγκαταστήσει επιτυχημένα στο desktop υπολογιστή AMD FX 8core 3.5ghz ssd δισκο +εξωτερικό  8gb ram.

και όλα λειτουργούν τέλεια εκτός από το μόνο πρόβλημα που έχω με τον θόρυβο στην γραμμή εισόδου όταν θέλω να χρησιμοποιήσω το guitar rig για εφφε κιθάρας

όλα τα άλλα γραφικά  , appstore εφαρμογές όλα παίζουν τέλεια.)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εχω ένα acer aspire one και θέλω να το κάνω hackintosh.

Έκανα μια προσπάθεια και έφτιαξα ένα φλασάκι usb με δυο πυρήνες μέσα mach_kernel atom_kernel

ξεκίνησα την εγκατάσταση δίνοντας στην παράμετρο τον atom_kernel

ολοκλήρωσα την εγκατάσταση ωραία και καλά αλλά όταν ξεκίνησε ο υπολογιστής δεν έβρισκε τον atom_kernel και μου έβγαζε μήνυμα λάθους δηλαδή ότι ο επεξεργαστής δεν είναι αρχιτεκτονικής intel

Τι μπορώ να κάνω για να εγκαταστήσω το mac osx στο netbook ???

 

(Ήδη το έχω εγκαταστήσει επιτυχημένα στο desktop υπολογιστή AMD FX 8core 3.5ghz ssd δισκο +εξωτερικό  8gb ram.

και όλα λειτουργούν τέλεια εκτός από το μόνο πρόβλημα που έχω με τον θόρυβο στην γραμμή εισόδου όταν θέλω να χρησιμοποιήσω το guitar rig για εφφε κιθάρας

όλα τα άλλα γραφικά  , appstore εφαρμογές όλα παίζουν τέλεια.)

Χρηστάρα με όλο το θάρρος, βλέπω "κολλημένος" με AMD. Στο λέω αυτό γιατί νομίζω έχω ξαναδιαβάσει παλαιότερό σου post.

Βέβαια θα μου πει "κάποιος", ανάλογα την τσέπη του καθενός...

Μια συμβουλή φίλος:

Mac=Intel. Με το "ζόρι" καταφέραμε μετά από τόσα χρόνια να παίξουμε OSX στα PC μας με Intel επεξεργαστές...

Δεν είναι τυχαίο που η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει γνήσιο Mac βασισμένο σε αρχιτεκτονική AMD.

 

Πολύ "ψάξιμο" οι AMD και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο ρε φίλε.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...