Jump to content

ATI X1600 PRO AGP Support for Leopard


  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
cyclonefr

cyclonefr

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,751 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, France
Ok so PCIe X1000 series work fine but not AGP. (blue screen loading OSX)

Just put ATINDRV.kext from 10.4.10 and IONDRVSupport.kext from 10.4.7 into your Leo installation, and of course natit (the one you used in Tiger is fine) and voilŕ framebuffer + QE/CI support with your AGP card in Leo !

Btw if you still don't have QE/CI, don't forget to add your product id into System/Library/Extensions/ATIRadeonx1000.kext/Contents/Info.plist

Have a nice day :P

#2
asapreta

asapreta

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 748 posts
my x1600XT works on Leopard, but no resolution selection and some artifacts on the screen.
Any clues?

#3
The Baron

The Baron

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 652 posts

my x1600XT works on Leopard, but no resolution selection and some artifacts on the screen.
Any clues?


Did you use BrazilMac's guide & kexts? If so, replace Natit.kext with DiaboliK's NatitX1600.kext - chmod/ chown/ reboot - done...

#4
svsmurf

svsmurf

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Ok so X1600XT works fine but not Pro.


Hmm, my X1600 Pro works just fine with full QE/CI using Leo ATI drivers w/manual edit for pci id + the same Natit as I used in Tiger.

#5
cyclonefr

cyclonefr

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,751 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, France
Ok this is because you have a PCIe card, I just edited my topic.

#6
svsmurf

svsmurf

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Ok this is because you have a PCIe card, I just edited my topic.


Ah. True ;)

#7
asapreta

asapreta

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 748 posts

Did you use BrazilMac's guide & kexts? If so, replace Natit.kext with DiaboliK's NatitX1600.kext - chmod/ chown/ reboot - done...



Yes I did.

Will give a shot with diabolik´s kext.

Thanks.

#8
musicchamber

musicchamber

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
In my case, I have a 71c2 256MB AGP x1600 Pro.
I have to put ATINDRV 10.4.5 and IONDRVSupport 10.4.7 in the extensions folder.
Install natitx1600 and edit info.plist in ATIRadeonx1600.kext.
Is there anybody succeed CI/QE/Resolution enabled by ATIInjet for AGP X1600?

#9
Fyrce

Fyrce

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow, Russia
And I have x1600 Pro AGP..
I see only blue screen and spire..
I didn't use natit in Tiger and I have CI/QE/Resolution.. If somebody get x1600 AGP work can you give your files, please?
I have 71c2 and 1002..

#10
MacMan2007

MacMan2007

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 36 posts

And I have x1600 Pro AGP..
I see only blue screen and spire..
I didn't use natit in Tiger and I have CI/QE/Resolution.. If somebody get x1600 AGP work can you give your files, please?
I have 71c2 and 1002..


I have made a driver installation package... find ur device id in the list and install... let me know how it works out for u. http://forum.insanel...showtopic=69345

#11
cyclonefr

cyclonefr

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,751 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, France
I Have 71C2 too, to have QE/CI I just edited info.plist from ATIRAdeonX1000.kext and put old IONDRV + ATINDRV as told in my first post (you can get those from apple's website dl/ing 10.4.7 Delta update and 10.4.10 delta update

#12
Fyrce

Fyrce

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow, Russia
MacMan2007
After installation package I see blue screen and cursor.. When I deleted ATIinject.kext and modify ATY_Wormy.kext.. After restart I see blue screen again..
cyclonefr
Do you have Natit or something else installed?

#13
Fyrce

Fyrce

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow, Russia
cyclonefr
There is no file IONDRVSupport.kext in 10.4.7 Delta update..

#14
cyclonefr

cyclonefr

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,751 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, France
I do have natit. Then I got the file from Combo update, so it must be from an older build :(

#15
KlyX

KlyX

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 posts
  • Gender:Male
  • Location:Langenthal, Switzerland
@caclonefr: can you tell us which file (updates) exactly you downloeded for the IONDRV and the ATINSDRV?
I'll need them tonight. What I have is a 10.4.7 DVD by JaS. That's it ;-) Ah, and a 10.4.9 by UphuK ;-)

Thanks and greetings :blink:
KlyX

#16
ميكائيل/ميكا

ميكائيل/ميكا

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
Attached File  LeoAgp.png   440.75KB   577 downloads

And here are the files you need, to get a ATIRadeonX1600Pro (256MB) workin'.

http://rapidshare.co...600Pro.zip.html

Install: Just move/backup originals, copy the new ones to /Sys.../Lib.../Ext.../, fix perms (manually), done.

Note: Don't install the AppleI386PCI.kext unless you know how to add your DEV ID to it, to get AGP working!
Btw, i dunno if it will even work for you, to get AGP with that kext, so...

-=Michael=-

#17
Fyrce

Fyrce

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Moscow, Russia
ميكائيل/ميكا
Thank you very much! It works for me! :lol:

#18
razorbac

razorbac

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 158 posts
  • Gender:Male
  • Location:Torino
please can you post the 10.4.10 atindrv.

#19
robomac

robomac

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Nice X wallpaper :P Where did you get it ?

#20
ميكائيل/ميكا

ميكائيل/ميكا

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Nice X wallpaper :wacko: Where did you get it ?


Uhmm, i made it myself................ well, i made it with combustion. :)

Attached File  output30.jpg   231.79KB   166 downloads

-=Michael=-





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy