Jump to content

OSX on Acer Aspire 5100


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
Chewy954

Chewy954

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Has anyone gotten it to work?

I used uphuck_10.4.9_1.4a

I installed it, it would boot up and not pass the Darwin Version part. And when I would try to boot back to vista it would reboot and wouldnt allow it, I'm currently reinstalling Vista so I can use my laptop again for now.

All I know about the laptop is what is on the page.

AMD Turion™ 64 X2 Mobile Technology TL-52/TL-56/TL-60, TL 50

Posted Image Dual-core processing Posted Image Simultaneous 32- and 64-bit Windows®-compatible support Posted Image AMD PowerNow!™, AMD HyperTransport™, Enhanced Virus Protection2 and 3DNow!™ Professional technolog Posted Image ATI Radeon® Xpress 1100 chipset

Up to 2 GB of DDR2 533/667 MHz memory, upgradeable to 4 GB using two soDIMM modules (dual-channel support)


Thanks, I really appreciate it :o.

I know its possibly cause someone I know got it working with the same laptop, dunno what install and what not. But his wifi and sound didnt work :censored2:

#2
Synaesthesia

Synaesthesia

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,168 posts
  • Gender:Male
  • Location:South Africa
Here's what the wiki says:

Aspire Aspire 5100 AMD Turion 64x2

* OS: Uphuck 10.4.9 SSE3 universal kernal by semthex
* Cpu works fine shows up as amd 1.6ghz
* Ati express 1100 ( no QE/CI) but using katana/cilisto 003 its at 1280X800@60)
* Broadcom wireless (works just added line to plist)
* Sound used acl883 drivers
* keyboard mousepad work
* Power management works but cpu runs at 1.6 ghz so battery life is killed in 1h 30 minz
* 5 in 1 card reader non functional in osx
* all usb working
* when installing format partition make it mbr(win/dos machines) not gui( for intelmac) P.S if u install with gui partition ull after osx install it will boot to a black screen..
* comp secs 2gb ddr2 ram 120ghz pata drive ati express 1100
* Webcam not functional although osx did recognize it in System Profiler(need drivers)



#3
Chewy954

Chewy954

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
I tried Mac OS X 10.4.8 [JaS AMD-Intel-SSE2-SSE3 with PPF1 & PPF2].iso too :\

Still doesnt work, that one wont detect my HDD :\

#4
jmhalder

jmhalder

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
i had jas 10.4.7 running on my acer 5100 w/1gb of ram and the dualcore 1.6ghz turion... the mobility 1100 is basically a rebadged x200... which i DIDNT realize, i had the x200 in my last crappy laptop, but i cant complain cause my acer 5100 cost me $100... honestly, everything else works great, but no hardware acceleration WILL frustrate you till you just give up on OSX... if you investigate into the X200, they admit it will probably never work with acceleration, cause i think the memory addressing scheme is different from other chipsets that do work, like the x300.

#5
ctrlfreq

ctrlfreq

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
its not going to detect your sata controller, therein lies the problem. you have a 120gb hd no?

Has anyone gotten it to work?

I used uphuck_10.4.9_1.4a

I installed it, it would boot up and not pass the Darwin Version part. And when I would try to boot back to vista it would reboot and wouldnt allow it, I'm currently reinstalling Vista so I can use my laptop again for now.

All I know about the laptop is what is on the page.

AMD Turion™ 64 X2 Mobile Technology TL-52/TL-56/TL-60, TL 50

Posted Image Dual-core processing Posted Image Simultaneous 32- and 64-bit Windows®-compatible support Posted Image AMD PowerNow!™, AMD HyperTransport™, Enhanced Virus Protection2 and 3DNow!™ Professional technolog Posted Image ATI Radeon® Xpress 1100 chipset

Up to 2 GB of DDR2 533/667 MHz memory, upgradeable to 4 GB using two soDIMM modules (dual-channel support)


Thanks, I really appreciate it :P .

I know its possibly cause someone I know got it working with the same laptop, dunno what install and what not. But his wifi and sound didnt work :|



#6
Thestevecobley

Thestevecobley

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
hi all

i have a acer aspire 5100 laptop running mac os x leopard , do u still need some help ?????

#7
highaverage

highaverage

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

hi all

i have a acer aspire 5100 laptop running mac os x leopard , do u still need some help ?????


YES!! PLZ
i have acer aspire 5100 (5102WLMi model)
Turion 64 x2(1.6Ghtz)
HDD:120GB ATA
RAM:2GB(1+1 GB)

i tried Jas.Mac.104.8,SL 10.6.1-10.6.2 or other many different ver.
(maybe 5-6 differents)
but still not succeeded.
please help about...

1.your PC discription
2.DVD which you used
3.and where did u get it?
4.and other Tips...

thank you.

#8
Pjevs

Pjevs

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

hi all

i have a acer aspire 5100 laptop running mac os x leopard , do u still need some help ?????



I could need some help too :-)
Got the same laptop.

#9
Animated Ghost

Animated Ghost

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

hi all

i have a acer aspire 5100 laptop running mac os x leopard , do u still need some help ?????


ideneb setup is givin me issues, any suggestions would be excellent





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy