Jump to content

Suomenkielisiä OSx86 käyttäjiä?


  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#21
Lakiopaalu

Lakiopaalu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
Jumankekka! – tuon ylläolevan asennuksen jälkeen myös DeepSleep näyttää toimivan :D


ED: ... ja herää näppäimistöltä, pidemmänkin unen jälkeen :D :D :D


Sammutus sen sijaan jää puolitiehen; käyttis näyttäis lopettavan niinkuin normi-koneellakin, mutta tuulettimet jäävät päälle. No biggie – hoituu loppuun painamalla virtanappia pohjassa hetken aikaa :P
(yleensä mä vain nukutan koneen, harvemmin tulee kokonaan sammutettua)

#22
Lakiopaalu

Lakiopaalu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
^ Hö?

... nyt pari kertaa sammunut aika hätäseen, pari sekuntia sen jälkeen kun se "häntäänsä takaa-ajava mato" on aloittanut kiertämisen – tuntuu jopa, että liian nopeasti :D
(ainakin kun vertaa vanhaan ja ohjelmilla raskautettuun, runsaammin päivityspalikkaa sisäänsä saaneeseen dual-1,33 GHz-G4-DigitalAudioon ja sen r-a-u-h-a-l-l-i-s-e-e-n sammumiseen... :( )

#23
Erño

Erño

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Interests:Macs and hacks :D
Jahas. Lakiokin on innostunut oikeen tosissaan säätämään :wallbash:

Pitääpi jossian vaiheessa kysellä miten tarkalleen hoidit tuon varmuuskopsun. Vielä en ole edes yrittänyt itse moista, mutta jossain vaiheessa se pitää kuitenkin ottaa :P

Kuumeisesti metsästän tässä tuohon DVD-asemaan fixiä, ei ole sattunut silmään vielä.

Carry on!

#24
Niksahdus

Niksahdus

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
Moi

Reilu viikko sitten asensin 10.5.2 Leo4allv3:lla. Toiminut ihan ok, näytönohjain(ati x1950pro 256) vaan kusee, kun ei Q/E ja C/I pelitä. :\ Pitäisi rueta säätämään, en vain oikein tiedä että mistä kokeilisi. Tuolta yhdestä ketjusta tuntui löytyvän aika paljon juttua aiheesta, mutta meinaa olla vähän hepreaa :P

#25
Lakiopaalu

Lakiopaalu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
PEERRRKELE!
(;) täällä kun tuskin on mitään filttereitä suomenkielisille kirouksille... )

Mutta joo – kun tuosta 10.5.4-päivityksestä softwUpdaten kautta oli niin monella hyviä kokemuksia, niin päätinpä minäkin kokeilla – ja asentui ja toimi sen jälkeen ongelmitta.

MUTTA: boottaavan kopion tekeminen CarbonCopyClonerilla ei enää onnistukaan :wacko: :blink: :wacko:
... ihan kuin tuosta ensimmäisestäkin SATA-portistakin olis mennyt boottauskyky ???
Vai onko mun emolevyssä jokin ongelma ;)


Nyt kysymys:
Voisko joku Asus P5W DH:n omistaja vahvistaa mun havainnot:
aiemmin kokeiltua: IDE-kovolta boottaa, siitä punaisesta (= nro1) liittimestä boottaa, muihin portteihin liitetyiltä kovoilta ei pysty boottaamaan
... eli jos joku tekis kopion CCC:llä toiselle kovolle, ja katsoisi osaako bootata? Kiitokset :)

#26
Rillipiru

Rillipiru

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
Jeps, luin saman ketjun ja vetäisin updaten kautta 10.5.4. Kaikki pelaa paitsi shutdown joskus kiukuttelee. Muuten ei mitään valittamista. Voin koittaa jelppailla esim. tuon Atin kortin kanssa jahka ehdin, mutta nyt pitää remontoida uutta kämppää ja sitä rataa, mutta varmaan onnistuu viimeistään viikonloppuna.

Onko kortti agp vai pci-e väylällä?

#27
Lakiopaalu

Lakiopaalu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
^ Eli toimii, niinkuin mullakin – äänet, QE/CI tuettuja jne.?

Mutta mites kloonin teko, onnistuuko, tuleeko boottaava?

#28
Rillipiru

Rillipiru

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
Jeps, kaikki toimii, paitsi shutdown kiukuttelee joskus. Xbench tulos oli jotain 208 tms.Kloonista en osaa sanoa, ei ole ollut tarvetta koskaan tehdä.

#29
Rillipiru

Rillipiru

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
Lakiopaalu, en tiedä oletko jo lueskellut esim. tämän läpi, mutta tässä tulee ja muuten noilta jampoilta saa varmasti parempaa infoa kuin meiltä...veikkaisin?

http://forum.insanel...o...0&start=520

Topicista sen verran, että nopeasti lukemani mukaan tuolla toolilla voi tehdä bootattavia kopioita, sitä en tiedä notta onnistuuko 10.5.4:lla

#30
Lakiopaalu

Lakiopaalu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
Kiitoksia – enpä ollut seurannut tuon ketjun kehittymistä.
Täytynee ladata uusin versio ja kokeilla taas :)
(ja heittää repparia tänne onnistumisesta/... ;))


Kloonin idis on siinä, että jos varsinaiselle käyttikselle sähköposteineen ym. käy jotain kesken kiireisen työpäivän, niin voi saman tien jatkaa hommia – perinteiseen palautukseen diskImagelta tms. menee tuhottomasti aikaa....

(ei sillä ettäkö olis kuin kerran käynyt käyttikselle mitään koko OS X:n aikana – ja sekin johtui omasta hölmöilystä – mutta varmuus aina paras :))




ED: Eipä onnistunut ainakaan vielä – eli taas siirtyy käyttöönotto >:(
(se nyt on vaan niin, että konetta ilman toimivaa kloonia (jolta pystyn hätätilassa jatkamaan töitä ja jossa tiedot säilyvät tallessa) ei ole mieltä ottaa työkäyttöön. Nih. Saatana! ;))

#31
Lakiopaalu

Lakiopaalu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
Kirjoitetaanpas tämä tällaisenä muistiinpanona...

Kloonaus onnistui, kun:
1. ensin toimivan käyttiksen DiskUtilityllä tyhjennetään kohdekovo (ei onnaa asennus-DVD:n DiskUtilityllä, tulee Resource Busy)
Partition – 1 partion: Free Space

2. reboot ja F8 -> käynnistys asennus-DVD:ltä (Kalyway)

3. DVD:n DiskUtilityllä partitioidaan kohdekovo (jolloin nuo bootloaderit, PC-EFI:t sun muut asentuu oikein, jostain syystä ei onnannut tuolla OSX86 Toolsilla?)

4. Asennetaan OSX DVD:ltä kohdepartitiolle

5. reboot ja F8 -> käynnistys uudelle asennukselle ja koko se käyttöönottolitania (blääh)
Nyt kohde on käyttökuntoinen ja voidaan harkita kloonaamista sille :2cents:)

6. reboot ja F8 -> käynnistys vanhalta käyttikseltä.

7. CarbonCopyCloner auki, Source ja Target (vanha ja kohde), rasti pois ruudusta [ ] Erase the target volume
(jotta PC-EFI ja bootloaderit sun muut pysyy ehjinä?)

8. reboot ja F8 -> käynnistys uudelle, tarkistetaan että onnistui.

Äsken onnistui taas näin tehtynä :)
Me iz Happymeal! :D

(jossain vaiheessa tän vois kääntää lontooksi ja postata tuonne "isolle puolelle", josko sais sitten vahvistusta noihin mun otaksumiin... ::))

#32
Erño

Erño

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
  • Interests:Macs and hacks :D
Haj!

Tulipa taas säädettyä, nimittäin kaverin AMD puucee on nyt hackintosh.

Settinä joku Acer Aspiremikäliekaikkisamanlaisia, johon oli ennenkin asennettu OSX, mutta XP-puolella näyttiksen päivityksen jälkeen asennettiin koko roska uusiksi.

Näyttiksenä Club 3D 8800GT 512 vram, eli uskoakseni se on se G92-malli tuosta näyttiksestä? Tämä lähti silti toimimaan ohjeilla ja pienoisella single user-koodauksella. Ohje löytyy tuolta G92 support für 8800GT-ketjusta.

Emosta ei voi tietää, kun en muista tarkalleen koneen mallia. Joku NForcen chipsetti siinä kuitenkin on, eli emon oma verkkokortti ei toimi. Sen tilalla onkin A-Linkin kortti, joka toimii OOB.
Prossuna AMD Athlon 4200 64x2, tai jotain sitä luokkaa kuitenkin. Tuplaytimellä joka tapauksessa. Toimii 9.2.0 kernelillä.

Kokonaisuudessaan oikein hyvä setti tuommoiseksi pakettikoneeksi. Ainoa toimimaton asia on sleep :blink:

#33
Lakiopaalu

Lakiopaalu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
Dodii - taas on jotain selvinnyt tuosta boottaavan kloonin teosta:

Asuksen emo & Kaly-Leppardi – tiedä sitten kumman vika, mutta boottaus onnistuu kovolta vain seuraavissa tapauksissa:
– SATA-kovo siinä punaisessa liittimessä (SATA 1, BIOSin mielestä IDE 3 Master)
– IDE-kovo Masterina (ainakin emon oikeanpuoleisella reunalla olevasta liittimestä, alareunan liittimestä en ole kokeillut, mutta tiettyjä epäilyksiä koska sen kontrolleri on
– IDE-kovo USB-lootassa (todennäköisesti myös SATA-kovo USB:n kautta, en oo viel' testannut)


Asennus juuttuu Darvin-promptiin jos
– kovo kiinni kolmannessa SATA-liittimessä (toisessa on DVD-asema kiinni, siltä boottaa, mutta en ole kokeillut kovoa siinä – SATA 2 näkyy BIOSissa IDE 3 Slavena, SATA 3 BIOSsin mielestä IDE 4 Slave)
– I/O-paneelin luona olevasta sisäisestä SATA-liittimestä (taisin kokeilla myös ulkoista porttia, ei toimi)
– ala-oikealla olevat oranssit RAID-liittimet – ei toimi, ainakaan jos kovot RAID 0-pakkana
– FireWire ei tule edes BIOSin käynnistyskovo-valikossa näkyviin :P


... sinänsä hassua, aidon Mac-raudan kanssa mikä tahansa kovo, mihin tahansa emon liittimeen liitettynä, boottaa nikottelematta... (pl. USB-kovot, PowerPC-prossuisilla koneilla – Intel-Maceissä USBikin kelpaa)


Jaksaiskohan tän litanian viel' kääntää lontooks' ja postata... :rolleyes:

#34
Niksahdus

Niksahdus

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
Moi

Päivitin Leo4all v3;sen JaS 10.5.3 combo updatella. Muuten toimii hienosti, mutta usb-liitännät jotenkin kusee. Hiiri ja näppis toimii, mutta mitään muita usb-laitteita(muistitikku, Lacie-kovo) ei enää saa toimimaan. Järjestelmän kuvauksessa kuitenkin usb-kohdassa lukee että Lacie usb tms.) On myös outoa, että iPod touch vielä päivällä toimi ihan normaalisti usb-portissa, kun päivittelin siihen 2.0 softan.

Jotkut ajurit hävinneet vai mikähän tässä voisi olla?

apua kiitos ;)

#35
Lakiopaalu

Lakiopaalu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
Listaas signuus kokoonpanos tiedot, niin helpompi miettiä ratkaisua :)
(ennen kaikkea mikä emolevy käytössä, mutta muutkin komponentit)

Mulla on alla löytyvillä rojuilla Kalyway 10.5.1-asennus, päivitettynä  Mysticus C*:n 10.5.3-Combo-updaterilla, sen päälle Applen oma 10.5.4 via Software Update.

Ainoa ongelma mihin olen tähän mennessä törmännyt, johtui muutoksesta käyttäjien ryhmissä 10.4:sen ja 10.5:n välillä – kun toin käyttäjätiliäni Migration Assistentilla vanhalta dual-G4-torniltani, niin omistukset meni vähän sekasin – mutta tuo siis UNIX-ongelma, ei liity x86:seen tai PC-rautaan :worried_anim:

(lisää ACL-ongelmasta ja ratkaisuista löytyy omenamehu.org –> ongelmat ja ratkaisut –> ACL löytyi....)



ED:  Mysticus C*:n 10.5.3-ketju löytyy:
http://forum.insanel...o...=109102&hl=

#36
Niksahdus

Niksahdus

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland
Noniin, päivitin 10.5.4:een ja nyt näköjään toimii nuo ennenkin toimimattomat usb:t :)
Ihmeellistä..


Tuossa on noita specsejä, kun en nyt äkkiseltään tajunnut, että miten signeeraus lisätään:

Asus P5B-VM
ati Radeon X1950pro 256mb
Intel E6400 2,10Ghz 2mb
2gb 677mhz DDR2 RAM
Seagate 250gb
M-audio FW410 audio interface
Antec Neo HE 430W

Edit: Jaahas, eipä nuo etupaneelin usb:t toimikaan enää, kun boottasin.

#37
Lakiopaalu

Lakiopaalu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
OK, Asuksen P5-sarjan mobo, eli ei pitäis ainakaan siitä olla kiinni...

Voi olla jotain BIOSin asetuksistakin kiinni... siitä puolesta mulla on valitettavan vähän tietoa, ei ole oikeiden Maccien kanssa touhutessa tarvinnut koskaan siihen puolen syventyä – nyt vasta vähän tullut pintaa raapaistua :-/


Onko tietyt portit vaiko tietyt laitteet jotka kronaa vastaan?
Eli jos heität Lassin tai muistitikun johonkin toisen porttiin? Ja vastaavasti näppiksen johonkin missä muistitikku ei toiminut?

Tuleeko noi ongelmat aina sen jälkeen, kun kone on käynyt nukkumassa? Eli toimii bootin jälken, mutta virta ei palaudu portteihin DeepSleepin jälkeen?
Et kai ole jättänyt Lassia/tikkua/kameraa/muuta tallennustilaa sisältävää kiinni koneeseen, silloin kun se on päässyt nukahtamaan – oikeatkaan Maccoset ei tykkää siitä.

#38
Niksahdus

Niksahdus

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland

Onko tietyt portit vaiko tietyt laitteet jotka kronaa vastaan?
Eli jos heität Lassin tai muistitikun johonkin toisen porttiin? Ja vastaavasti näppiksen johonkin missä muistitikku ei toiminut?

Tuleeko noi ongelmat aina sen jälkeen, kun kone on käynyt nukkumassa? Eli toimii bootin jälken, mutta virta ei palaudu portteihin DeepSleepin jälkeen?
Et kai ole jättänyt Lassia/tikkua/kameraa/muuta tallennustilaa sisältävää kiinni koneeseen, silloin kun se on päässyt nukahtamaan – oikeatkaan Maccoset ei tykkää siitä.


Kiitoksia avustamisesta.

Tällä hetkellä näkyisi toimivan neljä porttia kuudesta, eli takaportit.

Ei toimi nuo etupaneelin portit enää bootin jälkeenkään. Aivan kuin ei olisi piuhat ollenkaan kiinni, kun ei mitään reaktiota, vaikka yritin hiirtäkin tuikata sinne.

Voi kyllä hyvinkin olla, että jokin usb-laite on jäänyt kiinni, kun kone on nukahtanut :S

Jotain erroria tuo ilmoittaa käynnistyksen yhteydessä. "Error occured during startup" tms. Huomasin tuon vasta nyt, kun otin boot-listasta -v käskyn pois (ei näyttänyt applen boot screenia, leo4all:n ominaisuus)..

#39
Lakiopaalu

Lakiopaalu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
Djaahh... rebootin jälkeen pitäis toimia, vaikka käyttis oliskin hylännyt portit hetkellisesti ???

(esim. tilanteessa missä laite vie enemmän virtaa väylästä kuin käyttiksen mielestä hyvä olisi – mulla käy noin, jos pistän esim. ulkoisen pikkukovon tai skannerin kiinni yhden vanhemman G4-koneen PCI-USB2-väylään (USB2 tuli vasta G5-torneihin, mutta PCI-USB2-kortilla ja omalla virtalähteellä varustetulla hubilla toimii nikottelematta)

Tuo kiukuttelu (koomaus eli kyvyttömyys herätä DeepSleepistä) johtuu useimmiten näppistä ja hiirtä enemmän virtaa syövistä laitteista, joilla ei omaa virtalähdettä – niiden Power Management on usein olematon, joten syykin DeepSleepin häröilyyn selvä.
Omalla ulkoisella virtalähteellä varustetut laitteet eivät (yleensä) ongelmia aiheuta – esim. printteri, isommat kovot, jne.


Katos BIOS-asetuksia, tuo ei mun mielestä käyttiksen ongelma ole?

#40
Lakiopaalu

Lakiopaalu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts
  • Gender:Male
  • Location:Helsinki
Joo, oon laiska paska kun postaan vaan tänne... mutku ei noist "ison puolen" ketjuista oikeen mikään ollut "SE" ketju aiheesta.
Yeah, I'm a lazy {censored} for posting just here... :) ... but I searched for a while where to park this bit of info from my own testing.
Many threads about going over 3.2/4 GB of RAM, but no definite thread about the matter :(


Anyhow, 8 GB of RAM (4 x 2 GB sticks) working fully
Kahdeksan gigaa, neljänä 2 GB:n kampana, kuormitettuna

Posted Image





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy