Jump to content

Alienware seirra boot error


Best Answer shaggymane, 15 January 2017 - 08:33 PM

works Sierra officially installed on an Alienware 17r4 skylake. 

now to get graphics working properly ... any suggestions?

Go to the full post


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
shaggymane

shaggymane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Attached File  20170111_144952.jpg   157.97KB   5 downloads

 

I get this with my alienware 17 r4 skylake



#2
nawcom

nawcom

    InsanelyMac Sage

  • Retired Developers
  • 261 posts
  • Gender:Male
  • Location:localhost
  • Interests:Mind {censored}. Telephony.

try booting with boot flag dart=0 and let me know if you still get the same error. It looks like Alienware 17 r4 comes with vt-d support and if it's enabled in the bios then it may be causing it which this boot flag will get around it.



#3
shaggymane

shaggymane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

I disabled vt-d and tried dart=0 .. same error



#4
Allan

Allan

    V.I.P. Member

  • Supervisors
  • 10,993 posts
  • Gender:Male

It's not necessary open 2 topics to care similar errors.

 

The previous topic has been deleted.



#5
shaggymane

shaggymane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

any thoughts? still get same error

I am not using any thing but -v dart=0

is there something else I should try?



#6
shaggymane

shaggymane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

tried a couple things.. this is what I get Attached File  20170114_130245.jpg   166.41KB   0 downloads



#7
shaggymane

shaggymane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

kk I got passed the kernel crash by unclicking "airport" under dsdt....

 

 

 

Attached File  20170115_103451.jpg   134.46KB   0 downloadsAttached File  20170115_103454.jpg   132.65KB   0 downloads

 

this is what I get now when booting the installer..



#8
nawcom

nawcom

    InsanelyMac Sage

  • Retired Developers
  • 261 posts
  • Gender:Male
  • Location:localhost
  • Interests:Mind {censored}. Telephony.

What kext are you using for PS/2 support? keyboards and trackpads communicate through PS/2 on PC brand laptops while it connects through the USB bus in Macbooks so you need to include a kext to support it. 

 

Looks like your model has a Synaptics touchpad so this will work fine: https://bitbucket.or...o-2016-1208.zip ignore the VoodooPS2Daemon binary for now - just use the kext.



#9
shaggymane

shaggymane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Attached File  config.zip   13.47KB   5 downloads

 

these are the configs I use...

 

and as for the ps/2 thing I will try right now thanks alot



#10
shaggymane

shaggymane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

Best Answer

works Sierra officially installed on an Alienware 17r4 skylake. 

now to get graphics working properly ... any suggestions?



#11
nawcom

nawcom

    InsanelyMac Sage

  • Retired Developers
  • 261 posts
  • Gender:Male
  • Location:localhost
  • Interests:Mind {censored}. Telephony.

Since your laptop has Nvidia Optimus you're stuck only using Intel HD530 in OS X. Attached is a Clover config that you can start with which has the fixes needed for it.

 

For ig-platform-id I have set 0x19160000 but you'll have to figure out if it needs to be changed to another one yourself.

 

Here's how to edit your DSDT to permanently disable the Nvidia card: http://www.insanelym...tosh/?p=2030047

 

For battery monitor: https://bitbucket.or...y-2016-1118.zip

 

 

Attached Files



#12
shaggymane

shaggymane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

I get blank screen with the clover config fix

maybe it will work hdmi out .. you Never know.. I will try again



#13
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 331 posts
  • Gender:Male

Pascal is not supported yet on Sierra as far as i know, you have no choice but to disable your nvidia graphics for now (use nv_disable=1).  Try the different ig-platform-ids for the intel HD530 from clover (with the 15 r2 model the working ones were 0x19160000 and 0x191b0000).

 

Start by testing those first.



#14
shaggymane

shaggymane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

0x191b0000 gets me full graphics but they are glitch .. haven't tried 0x19160000

 

[edit]

 

glitch on both



#15
Allan

Allan

    V.I.P. Member

  • Supervisors
  • 10,993 posts
  • Gender:Male

0x191b0000 gets me full graphics but they are glitch .. haven't tried 0x19160000

 

[edit]

 

glitch on both

In KextsToPatch.

Comment: Boot graphics glitch, 10.12.dp1 (credit denskop)
MatchOS: 10.12.x
Name: IOGraphicsFamily
Find: <01000075 25>
Replace: <010000eb 25>

 

Thanks RehabMan!



#16
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 331 posts
  • Gender:Male

0x191b0000 gets me full graphics but they are glitch .. haven't tried 0x19160000

 

[edit]

 

glitch on both

When you say glitches, you mean only on the left corner of the screen or all over the screen?



#17
shaggymane

shaggymane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

just top left corner


I use clover flying editor and its not allowing me to add find and replace to my config...

 

I can't convert the hex to abcd



#18
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 331 posts
  • Gender:Male

just top left corner


I use clover flying editor and its not allowing me to add find and replace to my config...

 

I can't convert the hex to abcd

That means you are using the right ig-platform-id, this glitch is well known for sometime now, download the files here :

http://www.insanelym...graphicsupdate/

And copy the patches in the plist file to your config.plist in clover.

Make sure to disable the nvidia graphics otherwise this patch won't have any effect.



#19
shaggymane

shaggymane

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

nv_diable=1 enough to let the patch work?

<edit>

must be cause I did the patch and now no more glitch !!!!!!!!

 

thanks guys

 

now.. I have killer wifi and I have it disabled in clover cause it causes kernel panic... any fix for that??

without airport I can't use the App Store to update afaik

 

<edit> 

sound working would be nice too :)







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy