Jump to content

Who has drived HD 4400 with id 0A16 in CPU i5-4200U? Help :(


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Demonbane

Demonbane

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 posts

i have tried almostly all the ig-platform-id, but without luck no one could drive the HD4400. My laptop cpu is i5-4200U. Did anyone have the experience to drive the graphic card HD4400?

 

Thanks in advance!



#2
maly70

maly70

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 174 posts
  • Gender:Male

yes, what are u experiencing and what boot loader u have?



#3
matorrix

matorrix

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Hi, I have an Acer V5-573g

Processor: Intel i7-4500U

Graphics: Intel HD 4400 + Nvidia Geforce 750M

 

I can't get the intel graphics to work with my Hackintosh. Everything works fine but the graphics.

I'am using chameleon bootloader with a 1366x768 resolution.

 

How did you get it to work maly70 ?

 

I know that there's no native support for Intel HD 4400 yet.



#4
Demonbane

Demonbane

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 posts

Hi, I have an Acer V5-573g

Processor: Intel i7-4500U

Graphics: Intel HD 4400 + Nvidia Geforce 750M

 

I can't get the intel graphics to work with my Hackintosh. Everything works fine but the graphics.

I'am using chameleon bootloader with a 1366x768 resolution.

 

How did you get it to work maly70 ?

 

I know that there's no native support for Intel HD 4400 yet.

 

my device is also V5-573G and i have made it work!!!!  it's nativ support! with Chameleon you should try <key>IntelAzulFB</key><string>12</string>

 

but i'm using clover, clover's injecting platform-id didn't work well in HD4400, so i tried to inject the id in DSDT, the graphic works fine now! 



#5
kenwu

kenwu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Dear Sir,

 

I have the same CPU I5-4200U with Intel HD4400 

 

It worked on my OS X 10.9  for Legacy Boot with GPT partition and  Chameleon 2269 

 

I want to Boot via UEFI/Clover, I have tried to use IG-Platform-ID inject.  but it does not work.

 

AnyBody has Clover Config.plist worked ? Please upload in attachment.

 

Thank for help.

 

 

 

 

 

my device is also V5-573G and i have made it work!!!!  it's nativ support! with Chameleon you should try <key>IntelAzulFB</key><string>12</string>

 

but i'm using clover, clover's injecting platform-id didn't work well in HD4400, so i tried to inject the id in DSDT, the graphic works fine now! 

 


 



#6
pokenguyen

pokenguyen

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 442 posts
  • Gender:Male

Try ig-platform-id = 0x0a260006, InjectIntel = True, DualLink=0



#7
daxuexinsheng

daxuexinsheng

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

Hi, I have an Acer V5-573g

Processor: Intel i7-4500U

Graphics: Intel HD 4400 + Nvidia Geforce 750M

 

I can't get the intel graphics to work with my Hackintosh. Everything works fine but the graphics.

I'am using chameleon bootloader with a 1366x768 resolution.

 

How did you get it to work maly70 ?

 

I know that there's no native support for Intel HD 4400 yet.

Hi,what's your Intel HD 4400's device id?  This information is useful to make hd4400 work.



#8
Dr. Hurt

Dr. Hurt

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,485 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt and NYC, USA
  • Interests:Wandering around on the internet!! Politics, Sci/Tech, Medicine.

my device is also V5-573G and i have made it work!!!!  it's nativ support! with Chameleon you should try <key>IntelAzulFB</key><string>12</string>

 

but i'm using clover, clover's injecting platform-id didn't work well in HD4400, so i tried to inject the id in DSDT, the graphic works fine now! 

 

 

Does AGPM work correctly with your card? Use HWSensors to see what the max and min frequencies used are.

 

PS. You to change GFX0 in the DSDT to IGPU to get AGPM to load.

 

Thanks in advance :)



#9
Demonbane

Demonbane

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 posts

Does AGPM work correctly with your card? Use HWSensors to see what the max and min frequencies used are.

 

PS. You to change GFX0 in the DSDT to IGPU to get AGPM to load.

 

Thanks in advance :)

 

i have already changed GFX0 to IGPU, but couldn't see anything about intel graphic card from HWSensor. so i don't know if intel GPU powermanagement works



#10
4343

4343

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Hi,what's your Intel HD 4400's device id?  This information is useful to make hd4400 work.

Device/Vendor ID 0x0A168086
Revision ID 0x09
Class Code 0x030000
Cacheline Size 0x00
Latency Timer 0x00
Interrupt Pin INTA
Interrupt Line None
BAR1 0xB3000004
BAR2 0x00000000
BAR3 0xC000000C
BAR4 0x00000000
BAR5 0x00005001
BAR6 0x00000000
Expansion ROM 0x00000000
Subsystem ID 0x079B1025
 
 
I hope this information helps. I have also the same model laptop and would like to try Mavericks on it. Could someone upload DSDT etc. files if you got it working for 1080p screen model. Thank you.
 
It would great to set the Nvidia GTX750M card working too if possible. Here is its info:
 
Device/Vendor ID 0x0FE410DE
Revision ID 0xA1
Class Code 0x030200
Cacheline Size 0x10
Latency Timer 0x00
Interrupt Pin INTA
Interrupt Line IRQ16
BAR1 0xB2000000
BAR2 0xA000000C
BAR3 0x00000000
BAR4 0xB000000C
BAR5 0x00000000
BAR6 0x00003F81
Expansion ROM 0x00000000
Subsystem ID 0x079B1025
 
 
 
EDIT: Here is download link to Acer V5-573G DSDT file. https://mega.co.nz/#...Zs3dnraFq-yrEDQ






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy