Jump to content

Haswel i7 4770k + ga-z87x-ud5h + gtx 650 ti Works! 10.8.4


Best Answer Picasso, 18 August 2013 - 12:54 AM

Yes!!! I did it!

 

Mach_Kernel 10.8.5 from the last Beta!

 

Everything native except Audio: I Use Vodoo, but I listen to loud. But I'm not trying other kext. THe first part of this topic it's correct: Only MyHack and the Kernel.

 

Boot: 

-v -f GraphicEnabler=No  (Nvidia)

NOthing else!

 

Good Hack!

Go to the full post


  • Please log in to reply
112 replies to this topic

#81
FusselFux

FusselFux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

i can't get audio to work with toleda's kind of patching. + hdaenabler 1, 2, 12, 898

i tried also your 2 applehda

what smbios do u use?



#82
Picasso

Picasso

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

i can't get audio to work with toleda's kind of patching. + hdaenabler 1, 2, 12, 898

i tried also your 2 applehda

what smbios do u use?

13.1

Works too with 3.1 and the benchmark are a little bit faster.

 

I get Toleda audio works reinstalling 10.8.5. ( AppleHDA clean from Apple).

Check HDA Enabler Kexts, it's not deleted when you apply combo.

Even Voodoo, deleted previously.

 

 

Don'y you know the exactly flag that I have to write to get HD4600? I tried a lot!



#83
FusselFux

FusselFux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

13.1

Works too with 3.1 and the benchmark are a little bit faster.

 

I get Toleda audio works reinstalling 10.8.5. ( AppleHDA clean from Apple).

Check HDA Enabler Kexts, it's not deleted when you apply combo.

Even Voodoo, deleted previously.

 

 

Don'y you know the exactly flag that I have to write to get HD4600? I tried a lot!

i made a clean install and made a backup of applehda. with myhack the speed of the beachball and so on is much to fast. with uni-beast from tony-mac the speed is as it should.. don't know why.

 

reinstalled it again. tried again toledas patch. installed hdaenabler1, reboot, next try with2, and the other try with12.. not working.



#84
Picasso

Picasso

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

i made a clean install and made a backup of applehda. with myhack the speed of the beachball and so on is much to fast. with uni-beast from tony-mac the speed is as it should.. don't know why.

 

reinstalled it again. tried again toledas patch. installed hdaenabler1, reboot, next try with2, and the other try with12.. not working.

- I let you the files that I am using by Toleda and other files.

 

- Delete myhack kexst from extensions and leave the EXTRA folder empty.

 

- Replace the kexts I give you in the folder - by iFIRE.

 

- Smbios 13.1

Attached Files



#85
FusselFux

FusselFux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

- I let you the files that I am using by Toleda and other files.

 

- Delete myhack kexst from extensions and leave the EXTRA folder empty.

 

- Replace the kexts I give you in the folder - by iFIRE.

 

- Smbios 13.1

 

- I let you the files that I am using by Toleda and other files.

 

- Delete myhack kexst from extensions and leave the EXTRA folder empty.

 

- Replace the kexts I give you in the folder - by iFIRE.

 

- Smbios 13.1

 made a clean install before. tested again toledas patch.

i installed your kext with kextutility. not working.

 

voodoohda works, but not applehda



#86
Picasso

Picasso

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

 made a clean install before. tested again toledas patch.

i installed your kext with kextutility. not working.

 

voodoohda works, but not applehda

- Check Bios setting Defaults

- Disable video onboard.

- Run Darwin Dumper and check in kext files result if something it´s not working.



#87
FusselFux

FusselFux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

- Check Bios setting Defaults

- Disable video onboard.

- Run Darwin Dumper and check in kext files result if something it´s not working.

loaded bios defaults. enabled only hotplug at sata and disabled internal gpu.

 

- my applehda patched with toledas -85 script + hdaenabler1

- your applehda with hdaenabler898

- with voodoohda

Attached Files



#88
FusselFux

FusselFux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

loaded bios defaults. enabled only hotplug at sata and disabled internal gpu.

 

- my applehda patched with toledas -85 script + hdaenabler1

- your applehda with hdaenabler898

- with voodoohda

after removing npci=0x3000 from bootflags its working!

thanks to toleda and smolderas and picasso



#89
oswaldini

oswaldini

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 143 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cracow, Poland

For Intel I210 try kext from Mavericks 10.9 DP8: http://www.insanelym...t-in-mavericks/



#90
FusselFux

FusselFux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

For Intel I210 try kext from Mavericks 10.9 DP8: http://www.insanelym...t-in-mavericks/

not working. i got the Network port at system controll as working, but with an 169.xxx ip. shown as connected if not connected. with manually IP and speedsetting the port isn't also not working with 10.8.5 :(

 

 

now i'm using clover.

had a lot of troubles with chameleon



#91
oswaldini

oswaldini

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 143 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cracow, Poland

Then try Mavericks DP8 :)



#92
Picasso

Picasso

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

not working. i got the Network port at system controll as working, but with an 169.xxx ip. shown as connected if not connected. with manually IP and speedsetting the port isn't also not working with 10.8.5 :(

 

 

now i'm using clover.

had a lot of troubles with chameleon

 

 

Then try Mavericks DP8 :)

This are my files, and are working perfect in 10.8.5, same mobo as FusselFux.

The only thing that was imposible for me was HD4600 with QE, with out injection works but itsnt working with FINAL CUT X AND DAVINCI.

 

Tell me if you need a plist or something like that.

Attached Files



#93
FusselFux

FusselFux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

i'll try 10.9 if it's out.

 

i'm not using the HD4600.

 

i'm having the same network kexts (downloaded from hnak http://sourceforge.n...Kext/Snow_Lion/ )

 

the AppleIGB.kext is having a trouble. not working after sleep.  http://www.insanelym...3-appleigbkext/

 

 

I confirmed the driver fails in establishing link after wake-up.

I could not fix it.

If someone find a way, tell me how to do it.

 

The driver is updated  to 5.0.6.

 

 

the thread for AppleIntelE1000e is here http://www.insanelym...r-108107106105/



#94
Picasso

Picasso

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

i'll try 10.9 if it's out.

 

i'm not using the HD4600.

 

i'm having the same network kexts (downloaded from hnak http://sourceforge.n...Kext/Snow_Lion/ )

 

the AppleIGB.kext is having a trouble. not working after sleep.  http://www.insanelym...3-appleigbkext/

 

 

 

 

the thread for AppleIntelE1000e is here http://www.insanelym...r-108107106105/

New official update 10.8.5 F46.

Fixes some problems after sleep...

 

EDIT: No problems with new update, only reinstall HDA and HDA ENABLER.



#95
FusselFux

FusselFux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

New official update 10.8.5 F46.

Fixes some problems after sleep...

 

EDIT: No problems with new update, only reinstall HDA and HDA ENABLER.

same error after sleep with AppleIGB.kext.

 

same with the AppleIntelI210Ethernet.kext from dp8. it isnt working after update.



#96
FusselFux

FusselFux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

After OS X update with appstore today from 12F36 to 12F45 i needed to disable the patching of AppleRTC at the config.plist of Clover. Else booting works only with UseKernelCache=No



#97
Picasso

Picasso

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

After OS X update with appstore today from 12F36 to 12F45 i needed to disable the patching of AppleRTC at the config.plist of Clover. Else booting works only with UseKernelCache=No

Why you use Clover?



#98
FusselFux

FusselFux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

Why you use Clover?

clover is having direct access to the uefi and coause the troubles with chameleon. wanted to boot (only working with -f -v -x it was working and not every time) and if i switched on the pc it takes looooooong till start chameleon with errors like EBIOS Read ERROR 0x31 (came from internal USB Card-Reader)

 

having at the other os x setup (for try out) chameleon as bootloader



#99
mamonaryder

mamonaryder

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

clover is having direct access to the uefi and coause the troubles with chameleon. wanted to boot (only working with -f -v -x it was working and not every time) and if i switched on the pc it takes looooooong till start chameleon with errors like EBIOS Read ERROR 0x31 (came from internal USB Card-Reader)

 

having at the other os x setup (for try out) chameleon as bootloader

sorry, i'm new by in hackintosh (not in other os...) ... same problem...

same mother

same cpu

ati 7770...

bios F7

 

after sleep don't wake up... try all!!!! all kext in the world xDD

 

and the beta bios ? http://www.mediafire...Z87XUD5H.8c.zip

maybe ??

 

sorry for my english... 



#100
Picasso

Picasso

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 229 posts

sorry, i'm new by in hackintosh (not in other os...) ... same problem...

same mother

same cpu

ati 7770...

bios F7

 

after sleep don't wake up... try all!!!! all kext in the world xDD

 

and the beta bios ? http://www.mediafire...Z87XUD5H.8c.zip

maybe ??

 

sorry for my english... 

Try with Maverick! It's free. It's faster. And works perfect with your configuration.

When I had 10.8.5 and 10.8.4 the problem from sleep was USB, and I repaired with iousbfamily.

 

Take my recommendation. Go with maverick, its 30% faster and works perfect in that mother and processor. Only you have to put HDA from Toleda, in this site and finish!







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy