Jump to content

MSI GT 683 -297us fixed DSDT


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 318 posts
  • Gender:Male

Hi I try to install 10.9 dp1 my laptop is MSI GT 683 -297us
my dsdt ori some erros.Anybody Can you fixed my dsdt 
GeForce GTX 560M DEvice id =10DE1251
Nvidia Hight Definition Audio 10DE 0015 
I don't have ioreg.
Device 10de:1251

THANK YOU

Attached Files



#2
Lejenk

Lejenk

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,381 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands

Hi, 

 

Well, first question, has the DSDT been altered before? 



#3
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,552 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

try this one 

 

only remember that dsdt is not GOD..

 

must set the system the right way to enable the things

 

Attached File  DSDT.aml.zip   21.02KB   11 downloads

 

good hack



#4
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 318 posts
  • Gender:Male

Thank you so much I will try and replay.That dsdt ori from windows.



#5
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 318 posts
  • Gender:Male

            #3            

After kexts cache restat auto my laptop.

boot.plist like this

<key>EnableC2State</key>

<string>Yes</string>

<key>EnableC3State</key>

<string>Yes</string>

<key>EnableC4State</key>

<string>Yes</string>

<key>EthernetBuiltIn</key>

<string>Yes</string>

<key>ForceHPET</key>

<string>Yes</string>

<key>GenerateCStates</key>

<string>Yes</string>

<key>GeneratePStates</key>

<string>Yes</string>

<key>GraphicsEnabler</key>

<string>Yes</string>

<key>Kernel Flags</key>

<string>npci=0x2000 ahcidisk=1 debug=8 -force64 cpus=1</string>

<key>PciRoot</key>

<string>1</string>

<key>USBBusFix</key>

<string>Yes</string>

<key>UseKernelCache</key>

<string>Yes</string>

</dict>

</plist>

SMBios.plist

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...rtyList-1.0.dtd">

<plist version="1.0">

<dict>

<key>SMbiosdate</key>

<string>04/22/11</string>

<key>SMbiosvendor</key>

<string>Apple Inc.</string>

<key>SMbiosversion</key>

<string>MBP81.88Z.0047.B0E.1104221557</string>

<key>SMboardproduct</key>

<string>Mac-94245B3640C91C81</string>

<key>SMfamily</key>

<string>MacBook Pro</string>

<key>SMmanufacturer</key>

<string>Apple Inc.</string>

<key>SMproductname</key>

<string>MacBookPro8,1</string>

<key>SMserial</key>

<string>C02HT621DH2G</string>

<key>SMsystemversion</key>

<string>1.0</string>

</dict>

</plist>

 


#6
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,552 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

what for that org.chameleon.boot ?

 

10.9 is 64 bit native...

 

cpus=1

 

man where u get that ?

 

force hpet ?

 

is not a sandy bridge system

 

man make a simple boot.plist

 

never see a boot.plist like that...

 

good hack



#7
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 318 posts
  • Gender:Male

ok now i change boot file its stack in

dsmos has arrived

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...rtyList-1.0.dtd">

<plist version="1.0">

<dict>

<key>EthernetBuiltIn</key>

<string>Yes</string>

<key>GenerateCStates</key>

<string>Yes</string>

<key>GeneratePStates</key>

<string>Yes</string>

<key>GraphicsEnabler</key>

<string>Yes</string>

<key>Kernel Flags</key>

<string>npci=0x2000 -force64</string>

<key>USBBusFix</key>

<string>Yes</string>

<key>UseKernelCache</key>

<string>Yes</string>

</dict>

</plist>



#8
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 318 posts
  • Gender:Male

ple help now is after apple logo shut down

may be usb thing



#9
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,552 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

let me give u a little advice..

 

mac os x is for mac and developed exclusively for mac

 

hack mac os x is 99% of reading, googling and persistency and 1% of luck u hardware be compatible

 

10.9 is for developers.. u are not one of them... why install 10.9 .. u have a 100% mac os x version like 10.8.4 ? if u have it .. u don't do this no sense things..

 

anyway dsmos is graphics.. u know nvidia don't work.. only intel hd 3000 so..

 

Intel HD 3000

 

and read a lot

 

good hack



#10
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 318 posts
  • Gender:Male

Thanks man  100% u wright. I am so sad trying 10.9  I get stuck on iobluetoothhcicontroller I stop to install dp1 .but I don't have intel hd 3000. only 560m my model no is MSI GT 683 -297us

good news 10.8.2 graphics 560m worked qe/ce



#11
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,552 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

if u don't have intel hd 3000

 

remove from installer nv*100hal

 

boot

 

-f -v GraphicsEnabler=No

 

good hack



#12
Lejenk

Lejenk

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,381 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands

NVDAGK100Hal.kext

GeForce.kext

NVDAStartup.kext

 

In addition to the above post.

 

560m?

This is mobile, and will not work, so focus on getting the HD3000 working.



#13
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 318 posts
  • Gender:Male

I install AppleSMC.kext its worked.

http://www.osx86.net..._mavericks.html

Thanks boys.I try to get audio whart alc this model?for

Main -> PCI Devices -> Vendor 8086 -> Device 8086:1c20

Name: 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller



#14
manor

manor

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 318 posts
  • Gender:Male

sound worked

http://www.osx86.net...8.3_alc887.html



#15
uniskin

uniskin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hello Manor,
 
I am one of the user of MSI GT 683 and I have a couple of questions, first of them, u said solved sound problem, how did you do that? I couldn't but different way. I mean,
 
I have a device its name is Logitech Adapter, it is working via Bluetooth, and speaker cable connected to it. Let me diagram that:
 
MSI GT 683 > Logitech device (MSI connected this via Bluetooth) > speakers (Speakers connected this with cable)
 
I hope i could explain this with my poor English :(
 
Anyway, i can have sound with this method. But not on my speaker which is built in on laptop.
 
Can you have sound with default speakers except connect other speakers or something else? If you can have sound, can you help me to do this please?
 
I hope i could explain myself, and hope you can help me. Thank you for your concern and time to read this. I am waiting your helps.
 
Best regards.
 
P.S: I am using Mavericks 10.9.2






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy