Jump to content

Marvell Yukon 88E8036 PCI-E Fast Ethernet FIXED


  • Please log in to reply
134 replies to this topic

#121
orsyy

orsyy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
dude it worked! i'm finally gonna have internet on my laptop haha. thanks bro.

#122
Smeeagon

Smeeagon

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Works like a charm on my Shuttle SB83G5 and its Marvell Yukon 432011AB controller - thanks!

#123
ForgeAus

ForgeAus

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
I found what my problem was editing the files didn't help at all since I had only AppleYukon2.kext, what I required was AppleYukon.kext so I'm trying it now after copying AppleYukon2.kext and redoing the extension/boot cache...

but I still havn't got it working even after several reboots, but now that somebody supplied me with a real AppleYukon.kext, I might have half a chance ;)...

#124
kuasar

kuasar

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Thank you very much!! It worked great, but, what happens after a reboot?? In my system i have to load the file manually every time. How did you do it??



I have VAIO laptop with Yukon 88E8036 (id is 4351) ethernet adapter too.
After reading this tips, I made appropriate changes in AppleYukon.kext, but nothing changes, even after reboot and praying :)
After this I try load this extension manually

cd /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/
sudo kextload -t AppleYukon.kext
And voila, it's work! :)



#125
samclam

samclam

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Just to let anyone else know

I have Sony VAIO C1Z with Marvell Yukon 88E8036 running Uphuck iATKOS 4.1i ie OS X 10.5.4

and got mine working really easily:

$ = terminal command

$ sudo nano /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleYukon2.kext/Contents/Info.plist

modify this:

<key>Yukon-88E8053</key>
<string>Yukon Gigabit Adapter 88E8053 Singleport Copper SA</string>
<string>0x436211AB</string>

to:

<key>Yukon-88E8036</key>
<string>Yukon Fast Adapter 88E8036</string>
<string>0x435111AB</string>

save, exit & reboot

Absolutely nothing else was required.

Cheers

#126
iepsen

iepsen

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
After I use those instructions my keyboard just work on safe mode. I have a Sony Vaio VGN-N320E. Anyone have same problem? Thanks.

#127
Anji

Anji

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts

JUST WANNA SHARE. Im using a toshiba satellite A80.
on an Marvell Yukon 88E8036 PCI-E Fast Ethernet

1) Get the device id of the ethernet controller.
Go into Windows -> Device Manager.

Find the ethernet controller and get Properties on it.
For mine, it is

vendor 11AB
Device 4351

it might be different between machines. please check!


Click the Details tab and read the vendor id and device id. The vendor id is going to be "11AB"

2) In OSX, go into Terminal and edit the following file:
sudo nano /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleYukon.kext/Contents/Info.plist
if u get an "Open with" dialog, right click the file and click "Show Package Contents"

Scroll down and find the following:
<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>0x436211AB</string>
Replace the bold numbers with the device id you found above.

Save the file.
Exit the file.

3) Delete the following files. In Terminal, type (or copy and paste):
sudo rm -r /System/Library/Extensions.mkext
sudo rm -r /System/Library/Extensions.kextcache

4) Repair permissions. In Terminal, type:
diskutil repairPermissions /

5) Reboot


Can you save infolist file and post it here.I have the same hardware id with you.I tried but it not work so i guess if i took your file it may work.

Just to let anyone else know

I have Sony VAIO C1Z with Marvell Yukon 88E8036 running Uphuck iATKOS 4.1i ie OS X 10.5.4

and got mine working really easily:

$ = terminal command

$ sudo nano /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleYukon2.kext/Contents/Info.plist

modify this:

<key>Yukon-88E8053</key>
<string>Yukon Gigabit Adapter 88E8053 Singleport Copper SA</string>
<string>0x436211AB</string>

to:

<key>Yukon-88E8036</key>
<string>Yukon Fast Adapter 88E8036</string>
<string>0x435111AB</string>

save, exit & reboot

Absolutely nothing else was required.

Cheers


Can you zip the AppleYukon2 file and post here.My wont work so i would like to take your file one.I have only AppleYukon folder

#128
AFG

AFG

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Can you save infolist file and post it here.I have the same hardware id with you.I tried but it not work so i guess if i took your file it may work.



Can you zip the AppleYukon2 file and post here.My wont work so i would like to take your file one.I have only AppleYukon folder



Hi Guys! I cant find the appleyukon.kext, the one that i got is appleyukon2.kext, can someone help me? Thanks

Hi Guys! I cant find appleyukon.kext, the one that i got is appleyukon2.kext, please help.

#129
killerz

killerz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts
Wow guys im back! it's a 2 year old thread and im amazed that it had helped many people! It was just experimental and i sold off my Toshiba A80 laptop ages ago :)

I came back for Snow leopard :) :P

#130
sosokiss

sosokiss

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts

Sure...

Hmm, the upload doesn't seem to work



got 88E8038 working!
Finally!
Thank you!

#131
Raj_1990

Raj_1990

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
  • Gender:Male
  • Location:india
guys someone help me plz provide me with the important files...............i am a newbie nd cant folllow all this code...plz give me the essential files..................upload them plzzz my adapter is Marvell Yukon 88e8036 on sony vaio.........thanks in advance

#132
Ashby

Ashby

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi all

I have a Dell xps M1530 with a Marvell 88E8040

Now i know there arnt any drivers for it but i thought id tell you my discovery. When i installed leopard onto my machine the first time i could not get the ethernet to work.

Long story short i re-installed it and guess what it works now. In the customised i unticked any network drives and anything that could affect it

And then vwa la it works with default settings, as i type this post i am typing from my XPS inside mac with and obviouse ethernet network connection

Just thought i should share this for thoughs who have problems

PS i know my spelling is shonky

#133
Darkmoon_UK

Darkmoon_UK

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts

Ummm, that isnt a gr8 discovery mate, its common knowledge that you can add support by editing the plist

Yeah you sound really full of yourself.

I didn't know about this and learned about it from this post; it was the first to come up in my search. So thanks to the OP; and Kiko, next time you want to make a post just to put someone else down - shut the hell up.

#134
jewseppi

jewseppi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hi I need help

I have this wired ethernet chipset Marvell Yukon 88E8038 PCI-E Fast Ethernet
The vendor id is 11ab and the device is 4352.

I opened a terminal and edited /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleYukon.kext/Contents/Info.plist

I changed 2 references where it says Yukon-88E8052 to 88E8038 and changed the one reference to 0x435211AB

During bootup dmesg reports this error:

Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key><string ID="1">IOResources</string><key>IOResourceMatch</key><string ID="2">boot-uuid-media</string></dict>
can't determine immediate dependencies for extension com.apple.iokit.AppleYukon
Can't determine dependencies for com.apple.iokit.AppleYukon.
Couldn't alloc class "yukonosx"VGA: family specific matching fails

Any help is really appreciated


Thank you very much! This information was extremely helpful. As I am new the MAC/HACK world and Linux, I am not certain what the concequences are when editing the kext files.

To make this work I did the following.

1. locate the exact string specified by killerz (0x436511ab)
2. change JUST the 65 to the correct vendor code (in my case 4351 was my vendor code, so i simply changed 65 to 51)
3. continue as per the instructions and that's it.

I did not modify any reference to the <key>Yukon-88E8053</key> as this was the heading above <string>0x436211AB</string>

I have a Sony VAIO VGN-FZ140E with Yukon-88E8036 and it works likes money!

#135
VictorLM

VictorLM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Thank you very much! This information was extremely helpful. As I am new the MAC/HACK world and Linux, I am not certain what the concequences are when editing the kext files.

To make this work I did the following.

1. locate the exact string specified by killerz (0x436511ab)
2. change JUST the 65 to the correct vendor code (in my case 4351 was my vendor code, so i simply changed 65 to 51)
3. continue as per the instructions and that's it.

I did not modify any reference to the <key>Yukon-88E8053</key> as this was the heading above <string>0x436211AB</string>

I have a Sony VAIO VGN-FZ140E with Yukon-88E8036 and it works likes money!

SONY Vaio SZ270P, Marvell Yukon-88E8036
this commands help to start Ethernet after all above manipulations
/sbin/kextunload /System/Ilibraries/Extentions/bla-bla-bla/AppleYukon2.kext
/sbin/kextload /System/Ilibraries/Extentions/bla-bla-bla/AppleYukon2.kext

I place them to startup script (in my case - to the end of /etc/rc.common)

Now it start while booting after a few seconds

My system is iAtkos s3 version 2





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy