Jump to content

Anyone can help please?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
ZaDoR

ZaDoR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany / Greece / Russian Federation
Good morning people,
I have HP Pavilion G7 1239sg i3 2330m,Radeon HD6470M + HD3000, 4GB RAM 1333Mhz , my problem is when i starting to install a latest iATKOS distro or any other im geting panic.


local APIC error , ESR:64\n"@/sourceCache/xnu/xnu-2050.18.24/osfmk/i386/lapic_native.c715

cpu was seted "1"

#2
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
you need Lapic kernel for HP Users, change the kernel in your USBInstaller, or you can try boot with this flag: -f -v -x GraphicsEnabler=No cpus=1 npci=0x2000



The all-in-one guide to Vanilla OS X Mountain Lion + Chameleon + DSDT for beginners http://www.insanelym...howtopic=280756


#3
ZaDoR

ZaDoR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany / Greece / Russian Federation
i done installation with command which ignores panic, and sadenly im already forgot it :(
it was starting like pm....=0
but after restart im stacks when its trying to load bluetooth devices which i doesnt even have

does anyone know this command to ignore panic?

#4
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
post a photo of the Kernel Panic, try the same boot flag:

-f -v -x GraphicsEnabler=No cpus=1 npci=0x2000



#5
Mr.D.

Mr.D.

    There are those who call me...

  • Local Moderators
  • 545 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wyoming
  • Interests:Music editing/Remixing, hiking, orienteering, 4 wheeling, reading (yes like books and such), and...
Also, have your tried the retail install? Distros are notoriously hard to deal with as they may or may not be set-up for your hardware needs. Retail is always a better option.

#6
ZaDoR

ZaDoR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany / Greece / Russian Federation
solved !!!!
1st: changed kernel in distro
2nd: -v -x -f pmVersion=0 so i could proceed the installation.
Thats all folks.
trackpad working
camera working
usb working
soundcard working
Wi Fi doesnt
Ethernet doesnt
i dont tested yet HDMI and the second grafik card, resolution its too low even if i choosed 1600x900 and lower...

#7
ZaDoR

ZaDoR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 53 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany / Greece / Russian Federation
so its becomes even worst, now i cant install nothing except Windows.
i changed USBs , HDDs now it doesnt want to boot from anywhere not from DVD not from USB not from HDD.
option 1: when its tryin to boot i gettin message that mac have to restart without installation
option 2: changed media booting from DVD after i press enter the screen stays black
option 3: before i wiped all USBs and HDD says cant find mach_kernel even when i re installed it few times.
any idea ppl?

Attached Files


Edited by ZaDoR, 01 March 2013 - 01:12 AM.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy