Jump to content

system uptime in nanoseconds error in boot - Help Please


  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#21
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
put the name of your Volume, mac ya rab , and for mount is : diskutil mount disk0s5, but if you have win installed is more easy for you install in WIN the app MacDrive and you can access your mac disk an delete these kexts

#22
khaledem

khaledem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

put the name of your Volume, mac ya rab , and for mount is : diskutil mount disk0s5, but if you have win installed is more easy for you install in WIN the app MacDrive and you can access your mac disk an delete these kexts

OK
i already have windows 8 installed and macdrive
but when i open it and press access mac disks then view explore
it shows nothing - no mac disks appear !!
i don't know why ?

#23
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
this can be problem with WIN 8


Edit: put the disk of your Laptop in another PC and install MacDrive

#24
khaledem

khaledem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

this can be problem with WIN 8


Edit: put the disk of your Laptop in another PC and install MacDrive

i don't know how to get the disk of Laptop so i will install win 7 instead of win8
as i get confused with writing this code

is this the right scheme ??
as it told me no such file or directory again in the red line



diskutil mount /dev/disk0s5

cd /Mac ya rab/disk0s5
mkdir kext_backup

cd /Mac ya rab/disk0s5/System/Library/Extensions

mv ATI* GeForce* NVDA* AppleIntelHD* AppleIntelSNB*/kext_backup

cd /System/Library/Caches

rm -rf *

shutdown -R now

#25
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
diskutil mount /dev/disk0s5
cd /Volumes/Mac\ ya\ rab

mkdir kext_backup

cd /System/Library/Extensions

mv ATI* GeForce* NVDA* AppleIntelHD* AppleIntelSNB*/kext_backup

cd /System/Library/Caches
rm -rf *



shutdown -R now







diskutil mount /dev/disk0s5
cd /Volumes/Mac\ ya\ rab
mkdir kext_backup
cd /System/Library/Extensions
mv ATI* GeForce* NVDA* AppleIntelHD* AppleIntelSNB*/kext_backup
cd /System/Library/Caches

rm -rf *
shutdown -R now

#26
khaledem

khaledem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
thank you very much
i'll try every thing i can and i 'll told you :) :)

#27
khaledem

khaledem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

diskutil mount /dev/disk0s5
cd /Volumes/Mac\ ya\ rab
mkdir kext_backup
cd/System/Library/Extensions
mv ATI* GeForce* NVDA* AppleIntelHD* AppleIntelSNB*/kext_backup
cd /System/Library/Caches
rm -rf *



shutdown -R now






diskutil mount /dev/disk0s5
cd /Volumes/Mac\ ya\ rab
mkdir kext_backup
cd/System/Library/Extensions
mv ATI* GeForce* NVDA* AppleIntelHD* AppleIntelSNB*/kext_backup
cd /System/Library/Caches

rm -rf *
shutdown -R now

for sorry
it failed too
i did every step and after done of code and restart
then boot from partition it gives me the screen of kernel panic

and this image is the result of boot with
-f -x -v UseKernelCache=No

Good news macdrive works with me now in win8 and i can explore mac partitions
whch files i supposed to remove ???

there is a notice my lap has 2 VGA cards i found i didn't mention this in the head of the topic
1-intell HD Graphics 3000 (GT2+)

2- GT 525M (Microsoft Corporation - WDDM v1.2)

sorry for that

Attached Files



#28
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
I don't think you can use your Nvidia GPU with this setup, or at least without much more config and DSDT. You'll see Nvidia kext loading is the 5th from the bottom in all those pictures. Remove it and it's Nvidia friends. reboot with -x -f -v and hope for screen image but poor resolution. Then work on making Intel iGPU work (you'll need to replace any intel kexts removed) There are some who know laptop GPU's very well like artur-pt who would know for sure which gpu can work and which cannot.

#29
khaledem

khaledem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

I don't think you can use your Nvidia GPU with this setup, or at least without much more config and DSDT. You'll see Nvidia kext loading is the 5th from the bottom in all those pictures. Remove it and it's Nvidia friends. reboot with -x -f -v and hope for screen image but poor resolution. Then work on making Intel iGPU work (you'll need to replace any intel kexts removed) There are some who know laptop GPU's very well like artur-pt who would know for sure which gpu can work and which cannot.

thanks for your post

i re-install ML then through macdrive remove all kexts of NVDA
but the same error !!

#30
khaledem

khaledem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
Hello,
what can i do now ?
i reinstall the ML from USB
and after boot from partition with
-f -x -v UseKernelCache=No
this is the freeze
i don't know which files exactly i supposed to delete
i can access now macdrive

==================
Also when boot with just -v
it gives me
still waiting for root device

Attached Files



#31
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
you can try: any video settings in bios; GraphicsEnabler=No; plugging in external monitor

What your seeing is not frozen, the desktop has now loaded but you just can't see it

#32
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
your problem is what you not have delete all kexts NVDA, in your screnshot I see NVDGF100Hal.kext load an registered



Attached File  Captura de pantalla 2013-02-27 a la(s) 09.08.28.png   18.4KB   6 downloads

#33
jabirbin

jabirbin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts
  • Gender:Male
  • Location:Norwich,UK
  • Interests:Technology

Also when boot with just -v
it gives me
still waiting for root device


Change your SATA mode to AHCI in your BIOS.This should be under SATA configuration or disk configuration or something like that.

#34
khaledem

khaledem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

your problem is what you not have delete all kexts NVDA, in your screnshot I see NVDGF100Hal.kext load an registered



Attached File  Captura de pantalla 2013-02-27 a la(s) 09.08.28.png   18.4KB   6 downloads



thanks you for helping me :)

where their path so i can delete them
System/Library/Extensions
is this path right ?
and are there any paths else contain these kexts and i supposed to delete them ??

#35
khaledem

khaledem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
i deleted them but it hangs in loading screen of apple !

and still

Before the grey Apple logo screen I get this:



"ERROR: dcbtable_version is 0x10"


"ERROR: nVidia ROM Patching Failed!"



#36
HUSABER

HUSABER

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyprus
  • Interests:HusabergFC-600 FourStroke,KTM500 TwoStroke,TM300 TwoStroke
    Free Time-My Hackintosh&Ap...

i deleted them but it hangs in loading screen of apple !

and still

Before the grey Apple logo screen I get this:



"ERROR: dcbtable_version is 0x10"


"ERROR: nVidia ROM Patching Failed!"


You killed Moderators :thumbsup_anim:

#37
khaledem

khaledem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

You killed Moderators :thumbsup_anim:


why??

You killed Moderators :thumbsup_anim:


why??

i deleted the kexts he said exactly but nothing happened
have i did something wrong ??

#38
khaledem

khaledem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts
OK
now there is something new
when i boot with
-f -x -v npci=0x2000
0r

-f -x -v npci=0x3000

it get me to the welcome screen but mouse and keyboard don't work even USB nothing work

#39
HUSABER

HUSABER

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 873 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cyprus
  • Interests:HusabergFC-600 FourStroke,KTM500 TwoStroke,TM300 TwoStroke
    Free Time-My Hackintosh&Ap...
You use NullCPUPowerManagement.kext?
If yes...try to boot withouth smbios.plist

Attached Files



#40
khaledem

khaledem

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 29 posts

You use NullCPUPowerManagement.kext?
If yes...try to boot withouth smbios.plist

thanks for posting
but i don't know how to boot withouth smbios.plist
i don't know what's it mean ?
i'm new to mac

the problem now that keyboard and mouse don't work to complete instillation





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy