Jump to content

Geforce GT 610 - OOB in 10.8.2?


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Monkey D. Luffy

Monkey D. Luffy

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Location:US
  • Interests:I will become the Pirate King!
Hey Guys,

I'm just wondering if the GT 610 video card will work out of the box from 10.8.2?

I'm setting up a hackintosh for my parents and will send it overseas. As much as possible, I don't want to have to tell my dad to type and edit some kext files :D

If not, what would be a very cheap video card I can use?

Will the Geforce 210 be more friendly?

Thanks!

#2
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
ATI HD 5770 O.O.B, HD 6850, NV 210, and here,take a look OSx86

#3
Monkey D. Luffy

Monkey D. Luffy

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 175 posts
  • Gender:Male
  • Location:US
  • Interests:I will become the Pirate King!
at 4pm EST today, the GT 620 will be on sale on newegg for $14 after rebate.

What are your thoughts about the GT 620 over 610 (about osx compatibility).

Thanks!

#4
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany
I would avoid x210 / x220 cards and use x230 / x240 gpus - much faster VRAM / speed againgst lowest end GT 210 / GT 220. Even oldi 9600 GT / 8800 GT / 9800 GT is much faster than GT 220.

#5
bberts

bberts

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italia
i' ve Asus Geforce gt 610 1gb and now it's fully working with the developer 10.8.3 kext's for nvidia card, i' ve only add in it my id card.. this is the extract kext and work good also on 10.8.2

http://www.osx86.net..._nvidiaupd.html

#6
Mrx33

Mrx33

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 58 posts
  • Gender:Male
i have the card 610 gt
2gb vga dvi hdmi
it work 100%
fully reconigze
in aitkos mountain lion 10.8.2
using graphics enabler which is already choosen by default
so yes it works oob

#7
bacheman

bacheman

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

i' ve Asus Geforce gt 610 1gb and now it's fully working with the developer 10.8.3 kext's for nvidia card, i' ve only add in it my id card.. this is the extract kext and work good also on 10.8.2

http://www.osx86.net..._nvidiaupd.html


I have the same graphic card, can you show me how do you modify the kext.
is it modify the NVDAStartup.kext/content/info.plist and
add

<key>IOPCIClassMatch</key>
<string>0x03000000&amp;0xff000000</string>
<key>IOPCIMatch</key>
<string>0x000010de&amp;0x0000ffff</string>

<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>
0x104a10de&amp;0xffc0ffff
</string>
will do the trick?

#8
bberts

bberts

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italia

I have the same graphic card, can you show me how do you modify the kext.
is it modify the NVDAStartup.kext/content/info.plist and
add

<key>IOPCIClassMatch</key>
<string>0x03000000&amp;0xff000000</string>
<key>IOPCIMatch</key>
<string>0x000010de&amp;0x0000ffff</string>

<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>
0x104a10de&amp;0xffc0ffff
</string>
will do the trick?



My trick is this:


<key>IOPCIClassMatch</key>
<string>0x03000000&amp;0xff000000</string>
<key>IOPCIMatch</key>
<string>0x104a10de&amp;0x0000ffff</string>

but i think can work also how you post

#9
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 1,975 posts
  • Gender:Male
It is a very weak card. Weaker then intels HD4000.

#10
mitch_de

mitch_de

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Stuttgart / Germany

It is a very weak card. Weaker then intels HD4000.

Thats correct. I mean, that not all need very fast gpus, but in Speed/US$ you get better low end cards.
OOB isnt real if you need to patch some of the .kext! Chameleons ge=yes works more easily.
Also, 610 can do CUDA/OpenCL (& CoreImage) but its very slow in this gpu computing - if you use Toast 11 Boost Encoder for h264 gpu encoding (uses CUDA) then you would get much faster
gpu boost with at least GT 630.

Such an gpu (610) may an good way if the Mac/PC runs only Office products, without use of OpenGL and OpenCL functions.

Please try OpenCL Oceanwave & Bandwidth test - an GT 610 result is missing for the result base.
http://www.insanelym...-07-march-2013/


Nvidia Infos:

610 (29 Watt max. ) :

48CUDA Cores
6.5Texture Fill Rate (billion/sec)
Memory Specs:
1.8 GbpsMemory Clock
1024MBStandard Memory Config
DDR3Memory Interface
64-bitMemory Interface Width
14.4Memory Bandwidth (GB/sec)


620 (49 Watt max.):
96CUDA Cores
11.2Texture Fill Rate (billion/sec)
Memory Specs:
1.8 GbpsMemory Clock
1024 MBStandard Memory Config
DDR3Memory Interface
64-bitMemory Interface Width
14.4Memory Bandwidth (GB/sec)


630 (65 Watt max.):
96CUDA Cores
13.0Texture Fill Rate (billion/sec)
Memory Specs:
3.2 or 1.8 GbpsMemory Clock
1024 MBStandard Memory Config
DDR3\GDDR5Memory Interface
128-bitMemory Interface Width
28.8/51.2Memory Bandwidth (GB/sec)

640 (65 Watt max.):
384CUDA Cores
28.8Texture Fill Rate (billion/sec)
Memory Specs:

1.8 GbpsMemory Clock
2048 MBStandard Memory Config
DDR3Memory Interface
128-bitMemory Interface Width
28.5Memory Bandwidth (GB/sec)


#11
bberts

bberts

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italia
well only for info
i' m update to 10.8.3 and to work i need add my id card in the AGPM

#12
JCsHands

JCsHands

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts
  • Gender:Male

well only for info
i' m update to 10.8.3 and to work i need add my id card in the AGPM


What did you have to change in AGPM to get it to work? My machine is stuck at 10.8.2, any attempt to update or install 10.8.3 fails to get past DSMO has arrived.

I took a quick look AGPM and saw some references to Vendor and Device, is that what I need to edit?

#13
bberts

bberts

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italia

What did you have to change in AGPM to get it to work? My machine is stuck at 10.8.2, any attempt to update or install 10.8.3 fails to get past DSMO has arrived.

I took a quick look AGPM and saw some references to Vendor and Device, is that what I need to edit?


i' ve only edit in the MacPro5,1 (my smbios is like that) the id of nvidia card replacing the original with mine.

Attached Files



#14
JCsHands

JCsHands

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts
  • Gender:Male

i' ve only edit in the MacPro5,1 (my smbios is like that) the id of nvidia card replacing the original with mine.


Thanks for the kexts. Sadly my machine will still can't get past DSMOS has arrived. Its the oddest thing. It worked with Retail drivers in 10.8.2 just fine, but now I can't find anyway to make it work.

#15
JCsHands

JCsHands

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts
  • Gender:Male
Got it! I removed all the AppleIntel video kexts and it started right up. It must be that my desktop has onboard video as well, I have never bothered to check if it is the HD2500 or HD4000, I need the dual displays offered by this very inexpensive card.

#16
Nenad

Nenad

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts


My trick is this:


<key>IOPCIClassMatch</key>
<string>0x03000000&amp;0xff000000</string>
<key>IOPCIMatch</key>
<string>0x104a10de&amp;0x0000ffff</string>

but i think can work also how you post

Can you please tell me which id did you use for 104a in 0x104a10de&amp;0x0000ffff?



#17
Kill.Javascript

Kill.Javascript

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:TrialandError
  • Interests:Music, photography, wordplay, art, graphic design, travel

I had a difficult time with my latest ITX build, using an ASUS P8H77-I mainboard and i3-3240 CPU. Was able to get onboard HD2500 graphics to work using the ig-platform-id=11 injection (shows up as HD4000 with 768MB), but no matter what else I tried, and believe me I tried everything I've been able to find, I could NEVER get QE/CI to work. Just impossible with the setup. And yes, it was DVI-D, not VGA.

 

So since I hadn't budgeted for a graphics card, I went cheapo and got the GeForce GT 610 (Gigabyte). It appeared to work OOB, although had pretty lame Cinebench scores, but the more I broke it in, the more the "NVDA(GL) channel exception error" freezes came up. They happened at weird intervals -- during screensaver mode; when browsing a folder of jpgs, looking at websites with minimal graphics, etc.

 

Removing AGPM.kext was of no benefit, and I found you have to leave the other NV* kexts in S/L/E as well. The GPU PWM temps are fine in HW Monitor, so I've been stumped. I did add the "nvda_drv=1" string back into the boot.plist (it had automatically been erased for some reason when I switched between Chameleon Wizard and manual plist editing in TextWrangler); see if it makes any difference. I also modded AGPM.kext by adding the GT 610's Vendor and Device IDs, since they weren't included in the iMac12,2 SMBIOS.

 

That's about all I can muster. If I get any more freezes, I'll return this card and get a GT 620 or something. I've had good luck in the past with the GTX-550Ti, but can't seem to find any locally right now, plus I think I'll have problems fitting that inside this small Raidmax rig.

 

=================

 

UPDATE: 24 HOURS LATER

 

Well, it's a done deal...I'm returning the GT 610. Why?

 

---> NVDA(OpenGL): Channel exception errors (and resulting system freezes) no matter what. I've tried the AGPM doctoring, I've tried different SMBIOSes, I've fiddled with all the extensions and the kernel flags. Nothing works. Another F-U to the whole idea of Hackintosh building.

 

Recommendations:

• Don't buy the Asus P8H77-I board for a Mini-ITX build. It works okay as a NAS server, but if you want a GUI on it, forget it.

• Don't buy an Intel i3-3240 CPU. The price might seem good, but the HD2500 on-chip graphics is a pit of trouble and time expenditure.

• Avoid the Nvidia GeForce GT 610. Even at $40, it's a waste of $$.







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy