Jump to content

Asus x58 & ML = installation problem


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
letsdrink

letsdrink

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Hi!
New big cat – old problems. I just tried to install ML on my Asus x58 P6T-Deluxe MB and loading from usb hangs before actual installer screen.
I've tried PCIRootUID with no luck. Also I use "-v" and what I saw is quite similar to old 10.7.4 + x58 problem – hanging on the IOAPIC: Version 0x20 Vectors.

With 10.7.4 the solution to this problem is AppleACPIPlatform Rollback but I don't know how to apply it to ML install.

My specs:
Asus x58 P6T-Deluxe MB
Core i7 - 920
GeForce GTX 260
I used ###### to create a USB-stick to install with.

#2
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
P6TD Deluxe / M Lion Ok but slow boot same way, search for version 1.3.5 or here is one I uploaded a while back AppleACPIPlatform.kext.zip use kext wizard to install

#3
letsdrink

letsdrink

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Unfortunately it didn't help. I've installed this kext to my USB stick but same problem - system hangs with a black screen and monitor goes to sleep before installation screen appears.

#4
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
boot using -x -v -f so you are not loading the cached version still. Although it will hang for a few minutes, never heard of a computer going to sleep without having a OS even loaded yet so maybe I'm confused by your original post. Is it hanglng with a blank black screen or at IOAPIC: Version 0x20 Vectors.? If a black screen and no text, are you booting verbose and is this after all the text has gone by like, DMOS Arrived, PCI configuration, macx_swapon SUCCESS, etc.?

#5
letsdrink

letsdrink

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
May bad english gives me problems:(

I try to describe my situation in other words.

I have Lion (10.7.4) installed and everything works well. I want to install Mountain Lion (10.8) and to do so I've downloaded a installation usb-stick creation utility (this utility name banned on this forum I don't know why).
With help of this utility I made a installation usb-stick. (btw I install Lion same way and everything works great).

When I boot from this USB flash drive to install OS X 10.8 I see:
black screen - apple with spinnig circle - monitor goes in sleep mode.

If I boot from this USB flash drive verbose mode it hangs at
IOAPIC: Version 0x20 Vectors. and after 30-40 seconds some lines of the text
flashing very quickly and then monitor goes in sleep mode.

For me it looks quite similar to old 10.7.4 problem but I'm most likely wrong.

I've recorded a short video that shows this problem:


Sorry for music I don't know how to remove audio in youtube editor.

#6
tot318

tot318

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 81 posts
I have a Asus P6T (vanilla), I've tried to install ML using the same method that you have described and it was unsuccessful until I found this thread ( http://translate.goo...wtopic%3D276216 ) and followed all the instructions. Finally it installed and works well. You need to install FakeSMC, LAN, audio and Chameleon after the installation. Make sure the Moutain-Lionize folder is in your desktop otherwise you will get error when try to run the script.

Hope this will help you.

#7
eep357

eep357

    Triple Platinum

  • Supervisors
  • 2,527 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dark Side of The Wall
  • Interests:things and stuff
OK, you have 2 problems, the hang at

IOAPIC: Version 0x20 Vectors. is annoying, but is not stopping you from booting and installing. For now don't even worry about it and you can fix it with the kext I linked on your final installation. You have a graphics card problem right now. System is booted but you can't see it. Since tot318 has the same Graphics Card as you and I don't, that's your best bet



#8
letsdrink

letsdrink

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
tot318 thanks for your reply it was really helpful. Following your method now I can boot from my flash drive and then install 10.8

But after installation system does not boot nor from hdd or usb. I get the apple logo and spinnig circle. I'm not at home now and I can't provide a photo of verbose boot yet.

Maybe you can say what I did wrong.

1. I've followed all steps provided in given guide.

2. For model I've selected mac pro 5.1 (as I did in my 10.7.4)

#9
letsdrink

letsdrink

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
I've successfully installed 10.8 using MyHack app

#10
scott_donald

scott_donald

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 299 posts
  • Gender:Male
do you get sound to work???

#11
letsdrink

letsdrink

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Yes I use old Adi2000B kext package.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy