Jump to content

RTL8139 Not Working - 10.6.8

ethernet rtl8139

  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
DjrikyX

DjrikyX

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hi, i'm running SL 10.6.8 on my desktop..
Specs:

Mobo: Asus P5L-VM 1394
CPU: Intel Core Duo E4300 @ 1.8Ghz
RAM: A-data 1GBx2 667 DDR2
GPU: Geforce 9500GT 1gb (1680x1050, QE/CI)
PCI Ethernet: RTL8139/810x

Everything works, except Ethernet..


First of all i can only boot in 32bit mode, if i try to boot with arch=x86_64 just freeze on the grey apple screen.

All kext i found seems to be 64bit only..
I got them from osx86.net and there are a lot of kext for this card there, from description some are also for 32bit but none is working for me. When installing them, during repairing permission i get a popup that tell me the extension cannot be registered because has failed to load.. and also rebooting they do not load.


So, i tried with another hard disk, where i have 10.6.7 without any kext for my machine, and boot fine in 64bit mode, and my ethernet is working, then just to see, i booted in 32 bit mode, and ethernet was obviously not working.

So, i need a 32bit kext for my card, or fix my 10.6.8 to boot in 64bit..

can you help me? is all day i try to make work this card.....
Thank you






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy