Jump to content

iatkos l2 stuck at boot


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Mastr

Mastr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Hello InsanelyMac-Users :-)
Im a newbie here and I have some questions if somebody can help me.

My system specs are:
Mainboard: P8P67 Rev 3.1
CPU: Intel 2500K
Grapics: EVGA NVIDIA Geforce GTX 560Ti
RAM: 8GB 1600 Kingston

I used the iATKOS L2 image to install lion 10.7.2.
My problem is now, that I cannot boot lion after install.
I tried i boot and now Chimera 1.80.
I also tried some boot commands like -x -f -F -v

Here are some screens where my pc is stuck:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

I would highly appreciate help from you guys.
Thanks in advance!

#2
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,655 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hi

how are u try to boot ?

from hd ?

have u disable in bios intel hd 3000 ?

use the dvd to boot, and select the hd to boot

if u don't use dsdt must use nullcpupowermanagement

if u use dsdt must patch appleintelcpupowermanagement

good hack

#3
Mastr

Mastr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Thanks for your response!

Im trying to boot from hd yes.
I tried to boot with an usb stick with chimera 1.80 on it.

Im not sure if intel hd 3000 is disabled or not, I will try to change if this can help.

Until now I dont have dsdt. How can I use nullcpupowermanagment?

#4
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,655 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

nullcpupowermanagement is a kext

intall it with kext wizard or other kext utility

in s/l/e

in bios search for discrete graphics or graphics on board
and disable

good hack

#5
Mastr

Mastr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Thank you again.
I installed the kext but I couldnt find the intel 3000 option in the bios.
Maybe I dont have the option or its called not the same? My mainboard is relatively new.
And maybe can you suggest me the best bootloader? I dont know if chimera works best.

#6
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,655 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hi

the problem i think is not the boot loader

try to boot

-v GraphicsEnabler=No EHCI Acquire Fix=Yes

good hack

#7
Mastr

Mastr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Thanks again, but the boot always stucks at the same line:
Posted Image

I think its maybe a problem with my 560Ti?

#8
praetorius

praetorius

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 posts
you may need a newer version of NVEnabler.kext installed.

#9
C.Frio

C.Frio

    InsanelyMac Legend

  • Pandora Team
  • 1,175 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cabo frio - Brasil
Hi...

here the pdf manual....

ftp://ftp.supportfor...%20E6532_v1.pdf

it is about the "pro" one,but you can look on your bios for similar config..









3.5.2 System Agent Configuration
EFI BIOS Utility - Advanced Mode
Main Ai Tweaker Advanced Back Advanced\ System Agent Configuration >
System Agent Configuration
Initate Graphic Adapter
Initiate Graphic Adapter [PEG/PCI]

Exit
Boot Tool
Select which graphics controller to use as the primary boot device.
file:///page82image4800



Monitor
PEG/PCI
file:///page82image5896
file:///page82image6168



Allows you to decide which graphics controller to use as the primary boot device. Configuration options: [PCI/PEG] [PEG/PCI]

c.frio

#10
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,655 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hi

remove the nvenabler.kext and what version of fakesmc are u using, is from the distro ? several plugins giving error.


good hack

#11
Mastr

Mastr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
Thank you all for your support.
I tried a new NVEnabler.kext, but no difference.
I tried to boot with changed bios options as C.Frio explained, but there came another errors.
Now I will try without NVEnabler.kext and Im using fakesmc from the iATKOS L2.
Seems its much harder than I thought.

EDIT:

Thank you very much artur-pt!!
Removing the NVEnabler.kext allowed me to boot Lion without any commands.
Now I'm running Lion in 1024x768 without audio and video.
And the mouse is blinking the whole time.
The only thing I have to do now is installing drivers right?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy