Jump to content

Audio / Graphics Don't Load


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
doteleven

doteleven

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
Using the same kexts that worked in lion except instead of using Chimera I have to use Chameleon except Chameleon doesn't load the kexts properly where Chimera does. Same result in Lion any ideas?

#2
mil0sh

mil0sh

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
  • Gender:Male
  • Location:Serbia
I have noticed that some nvidia kexts are missing from Mountain Lion (like NVDANV50HAL.kext, GeForce7xxx.kext, ...).
It seems that Apple is doing some housekeeping with kexts.

#3
LatinMcG

LatinMcG

    Insanely digesting DSDT

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tampa, Florida

I have noticed that some nvidia kexts are missing from Mountain Lion (like NVDANV50HAL.kext, GeForce7xxx.kext, ...).
It seems that Apple is doing some housekeeping with kexts.


i think its being custom updated per model type... basics to get system running? then updates to fine tune ?

#4
doteleven

doteleven

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

I have noticed that some nvidia kexts are missing from Mountain Lion (like NVDANV50HAL.kext, GeForce7xxx.kext, ...).
It seems that Apple is doing some housekeeping with kexts.


I have the GeForce 7300 LE so I installed the 7xxx kext didn't work. Then installed the old GeForce.kext and that didn't work either.. any ideas? Also my ALC883 kext doesn't seem to work well either.

#5
C.Frio

C.Frio

    InsanelyMac Legend

  • Pandora Team
  • 1,067 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cabo frio - Brasil
hi

..are you booting with arch=i386...?

c.frio

#6
Blah101

Blah101

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 203 posts
  • Gender:Male

I have the GeForce 7300 LE so I installed the 7xxx kext didn't work. Then installed the old GeForce.kext and that didn't work either.. any ideas? Also my ALC883 kext doesn't seem to work well either.

Not sure about the graphics, but for the audio try using ##### and installing the AppleHDA.kext rollback option from there. It worked with my ALC888

#7
doteleven

doteleven

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

hi

..are you booting with arch=i386...?

c.frio


Yeap.

#8
LatinMcG

LatinMcG

    Insanely digesting DSDT

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Tampa, Florida
might have to bring lion kexts over the mountain

#9
doteleven

doteleven

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts

might have to bring lion kexts over the mountain


Which ones though? I already did the two I thought were the right ones.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy