Jump to content

[SOLVED]10.7.2 - IOHIDFamily KP (was PCIConfBegin)


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
Mettiu

Mettiu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
After updating to 10.7.2, I am not able anymore to boot my installation since it hangs as it reaches "PCI Configuration Begin".
In com.apple.Boot.plist, I have both the flag npci=0x2000 and GraphicEnabler=Yes.

Does anybody know how can I solve this issue?

Thanks in advice for the help!

#2
Gringo Vermelho

Gringo Vermelho

    The Jan Bird fix

  • Supervisors
  • 6,098 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
http://www.insanelym...howtopic=254468

#3
Mettiu

Mettiu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
I would like to try to restore old AppleACPIPlatform and IOPCIFamily from Lion 10.7.. can anybody pass them to me?


EDIT:
I have tried the ones in 10.6.8 Combo Update's package, which should be the same as 10.7, but I get the same error.
I have tried also the one in 10.6.7, which let me pass on, yet the system then hangs at

DSMOS has arrived
macx_swapon SUCCESS

after a LONG wait, I get

Resetting IOCatalogue.

But then, even waiting one hour, nothing happens.

I tried many other solutions, changing DSDT, installing in E/E EvilAppleACPIPlatform and EvilIOPCIFamily, but nothing seems able to make my system boot... right now I really have no idea how can I solve this problem...

#4
Derty

Derty

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 3,165 posts
  • Gender:Male
here.

http://www.insanelym...=0#entry1712622

#5
Mettiu

Mettiu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
Thanks but it didn't help...

I started thinking there should be something involving the bootloader too, so I installed in my Lion hdd the last Chimera bootloader.
And yes, now the system is not stuck anymore at the PCI Configuration Begin point.
Yet, I got a Kernel panic when it tries to load NullCPUPowerManagement... removing it results in a different KP.


EDIT:
Here I attach the verbose report of the Kernel Panic I got once I remove NullCPUPowerManagement.kext from Extra.
There I have only 3 kexts: ElliottForceLegacyRTC FakeSMC and JMicronATA.

Attached Files

  • Attached File  KP.JPG   1.97MB   67 downloads


#6
Mettiu

Mettiu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
The situation has changed again, though I am not yet able to boot the system.

Here what I did: (from a SL installation on another HDD)

Restored all the vanilla 10.7.2 kexts in S/L/E
Upgraded motherboard's BIOS to F11
Installed the corresponding DSDT from tonymacx86 database
Used Chameleon Wizard to rebuild SMBios
Used Chameleon Wizard to update to last Chameleon release
Used Chameleon Wizard to build the org.chameleon.Boot.plist, adding the npci=0x2000 flag

Then I try to boot -v -f, and I have a KP due to IOhidfamily ..

Attached Files

  • Attached File  foto.JPG   2.14MB   27 downloads


#7
Mettiu

Mettiu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts
Well guys, I am writing from a perfectly functional 10.7.2 installation now.

At the end, I wiped out my SSD with Lion (my Home is in another disk, so it was not a big deal) and freshly installed again using the xMove/#####/Chimera method, then combo-update to 10.7.2 and everything simply worked fine! ;)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy