Jump to content

DV6-6090xx Mac OS X Lion Install Disc


  • Please log in to reply
462 replies to this topic

#41
skystar3

skystar3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts
Here you go

Good luck

Attached Files



#42
appleworm

appleworm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Location:Manresa

Here you go

Good luck

It works! ;)
Geekbench

Before:
26/09/11 21:34:28,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 8 11 14 17 18 20 
26/09/11 21:34:28,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(8) 
26/09/11 21:34:30,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 8 11 14 17 18 20 
26/09/11 21:34:31,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(20)
After:
26/09/11 22:31:20,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 8 16 19 22 26 28 
26/09/11 22:31:21,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(8) 
26/09/11 22:31:22,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 8 16 19 22 26 28
26/09/11 22:31:22,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(28)


#43
sorrowdreamer

sorrowdreamer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
i fixed it too, works like a charm

speedstep and sleep works

is there anyway we can fix ralink rt5390 wifi or 6770m switchable graphics?

thanks for all the support btw :)

#44
skystar3

skystar3

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 54 posts

It works! :blink:
Geekbench

Before:

26/09/11 21:34:28,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 8 11 14 17 18 20 
26/09/11 21:34:28,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(8) 
26/09/11 21:34:30,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 8 11 14 17 18 20 
26/09/11 21:34:31,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(20)
After:
26/09/11 22:31:20,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 8 16 19 22 26 28 
26/09/11 22:31:21,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(8) 
26/09/11 22:31:22,000 kernel: MSRDumper PStatesReached: 8 16 19 22 26 28
26/09/11 22:31:22,000 kernel: MSRDumper CoreMulti(28)


Great :D
I noticed you have a higher score than mine, i think because your are running the 64bit test, while i am using the demo 32bit

i fixed it too, works like a charm

speedstep and sleep works

is there anyway we can fix ralink rt5390 wifi or 6770m switchable graphics?

thanks for all the support btw :wacko:


I think we have to wait till Ralink put rt5390 drivers for Mac, becuase Ralink used to do that with previous gen of wifi
here current available drivers

I do have the same wifi as yours + Bluetooth 3

#45
appleworm

appleworm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Location:Manresa

Great :D
I noticed you have a higher score than mine, i think because your are running the 64bit test, while i am using the demo 32bit



I think we have to wait till Ralink put rt5390 drivers for Mac, becuase Ralink used to do that with previous gen of wifi
here current available drivers

I do have the same wifi as yours + Bluetooth 3

The problem is the bios of this laptop. Is blocked.
This BIOS has a whitelist that prevents changing the wifi card and has blocked the menu to choose the GPU.
Is a signed bios and can't be modified.

#46
firsttris

firsttris

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
http://www.bios-mods...itelist-Removal

Bios Files:
http://www.mediafire.../?r0l68k1x2ddnn

I´m Using:
http://www.mediafire...yxuowe6j109w3f1

100%_HP_DV6_6XXX_sp54024_NWL_ByCamiloml <-- no WL
HP_DV6_6XXX_sp54024_NoWhitelist_UlkdMenus_ByCamiloml<-- unlocked Menu + no WL

#47
appleworm

appleworm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Location:Manresa

http://www.bios-mods...itelist-Removal

Bios Files:
http://www.mediafire.../?r0l68k1x2ddnn

I´m Using:
http://www.mediafire...yxuowe6j109w3f1

100%_HP_DV6_6XXX_sp54024_NWL_ByCamiloml <-- no WL
HP_DV6_6XXX_sp54024_NoWhitelist_UlkdMenus_ByCamiloml<-- unlocked Menu + no WL

Yes. That's the one I'm using (unlocked Menu+no WL) but it' s dangerous.

Ocasionally checks the signature and briks. Continues to operate after the CMOS reset but...

#48
firsttris

firsttris

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
yes i had the same problem with unlocked menu too.
i was only able to save trough --> "save and discard", "exit without saving".
by for example edditing "VT" and quit with --> "save and exit" - my notebook went to black.

--> only CSMOS rest fixt it. (took out the CSMOS Battery)

but "100%_HP_DV6_6XXX_sp54024_NWL_ByCamiloml" only with removed Whitelists works perfect.

#49
appleworm

appleworm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Location:Manresa

yes i had the same problem with unlocked menu too.
i was only able to save trough --> "save and discard", "exit without saving".
by for example edditing "VT" and quit with --> "save and exit" - my notebook went to black.

--> only CSMOS rest fixt it. (took out the CSMOS Battery)

but "100%_HP_DV6_6XXX_sp54024_NWL_ByCamiloml" only with removed Whitelists works perfect.

No. I provide them both and had the same problems on reboot with Ctrl+Alt+Del or try booting with a USB. Black Screen. Anyway I'll try again.

#50
sorrowdreamer

sorrowdreamer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
i have a problem with FaceTime "encountered an error registration blah blah"

i installed chimera 1.5.4 with FaceTime fix but i get the same error.....

i tried chameleon 755 not worked
i tried chimera 1.5.4 not worked

is this happening to you too?

any ideas?

#51
kyubi111

kyubi111

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Hi, i have hp dv6 6080 ep. It's very similar to 6090. I tried instal your lion release in my pc, but wen fishish the install and reboot pc i can´t open lion. It appears an error and does not boot! What we could be doing wrong?

specs:

Core i5-2410M | 4GB | 500GB | AMD HD 6490

Sorry for my inglish.

#52
sorrowdreamer

sorrowdreamer

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Hi, i have hp dv6 6080 ep. It's very similar to 6090. I tried instal your lion release in my pc, but wen fishish the install and reboot pc i can´t open lion. It appears an error and does not boot! What we could be doing wrong?

specs:

Core i5-2410M | 4GB | 500GB | AMD HD 6490

Sorry for my inglish.


boot from a chameleon bootable cd

select your lion partition and type "cpus=1 arch=i386" and boot

then replace the kernel with the one from the image

#53
kyubi111

kyubi111

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

then replace the kernel with the one from the image


Sorry but i dont understand this part. how do replace kernel?

thanks =)

#54
appleworm

appleworm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Location:Manresa

Sorry but i dont understand this part. how do replace kernel?

thanks =)

The procedure indicates by sorrowdreamer is correct but you can do it this way ...
Boot your USB as if you were to reinstall. Open the terminal and do the following:
cd /Volumes/DV6\ 6090xx\ -\ Mac\ OS\ X\ Lion\ Install\ Disc/
cp boot /Volumes/~YOUR_VOLUME_NAME~/
cp mach_kernel /Volumes/~YOUR_VOLUME_NAME~/
cp -R Extra /Volumes/~YOUR_VOLUME_NAME~/
cp -R Extra/Extensions/* /Volumes/~YOUR_VOLUME_NAME~/System/Library/Extensions/
Reboot and boot with -f

#55
eXtremee

eXtremee

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
Hey appleworm, i think so now i know why u had much more success in getting 6090xx to work then my 6053er,the thing is that my screen res is over 1440x900, and your is lower then that - and i need dsdt patching( http://tonymacx86.co...hp?f=15&t=28851 ),right now i'm downloading vmware osx image to fix your dsdt file by that guide and after i'll try it - i hope so i'll finally get lion to work! :P

EDITED:
Damn, can't find GFX0/IGD0 in your dsdt, may you can help me with editing it?

#56
mlewis1804

mlewis1804

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
I have a DV7-6163us. It has core i7 2630 processor, 6GB ram, Intel HD 3000, USB 2.0 and 3.0, Intel wifi, webcam, HDMI out, Synaptics trackpad, Beats Audio. After a lot of effort, I had it working with 10.6.8 with everything except graphics and HDMI out. I installed Lion via Kakewalk, and I was able to get it to boot Lion using a lot of kernel flags. No graphics or 64 bit anything. I had to use cpus=1, arch=i386 and GraphicsEnabler=no.

I reinstalled using this install disk, and it gives me a little better version of Lion. I think I had to use cpus=1 and GraphicsEnabler=no to install, but that was it. It installed nicely. After install, it took a while to get it to boot. To get it to boot, I have to use the following kernel flags:
cpus=1 PCIRootUID=1 arch=x86_64 GraphicsEnabler=no DSDT=yes -v -f

The Intel HD 3000 is recognized. I still don't have HD graphics, although I have 64 bit going. I have 1024x 768.

I tried running it with the base install, i.e., what I had right after install completed, then I transferred the DSDT, smbios.plist and org.chameleon.plist files from the install disk per instructions, then I tried using my own DSDT that I previously used with SL. It seems to run pretty much the same no matter whether I run it fresh, modified with the Extra folder items, or with my own DSDT. For trackpad drivers, I installed the PS2 drivers and for audio, the Voodoo drivers. They are working. My wifi doesn't work, but I use an Edimax nano USB adapter that has mac drivers. It cost $10 at Meritline.com. I was using Chameleon to boot, but it works better with Tony Mac's latest Chimera.

The trackpad is kind of buggy, I think there is a better driver for it that I used before and I have to find it. Sound is ok. Webcam works, not sure about microphone. Battery is recognized.

USB 2.0 works. USB 3.0 has power, but devices do not load. It used to freeze my system when I plugged into the 3.0 ports in SL, it does not do that any more.

No sleep, but I will try the speedstep fix mentioned above and see if that helps.

Thanks to all who participated in this thread, especially the OP. It helped a lot.

I am close, but eventually, it would be nice to be able to start without kernel flags and to have full graphics. I will keep following this thread to see if we get there.

#57
appleworm

appleworm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Location:Manresa

Hey appleworm, i think so now i know why u had much more success in getting 6090xx to work then my 6053er,the thing is that my screen res is over 1440x900, and your is lower then that - and i need dsdt patching( http://tonymacx86.co...hp?f=15&t=28851 ),right now i'm downloading vmware osx image to fix your dsdt file by that guide and after i'll try it - i hope so i'll finally get lion to work! ;)

EDITED:
Damn, can't find GFX0/IGD0 in your dsdt, may you can help me with editing it?

Send me your DSDT.aml

#58
clovs

clovs

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
appleworm good job ;), yours kernel works for me.

But I have some questions:

_ My camera works in the first startup, but after just recognized as a USB HP TrueVision HD, and not working.?:fiery:

_ My graphic card is a 6490m amd, not like you. Where can I change this? I know, Apple also uses this graphics card.

_and Do You have horizontal scrolling with different destop? (or 4 finger multi-touch like in the demo :jester:)

:hammer: Thanks for the answers.

#59
eXtremee

eXtremee

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

Send me your DSDT.aml

I'm using your provided dsdt,our laptops are 99% identical, just different screen sizes and resolutions, so patch your made dsdt :)

#60
appleworm

appleworm

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Location:Manresa

I'm using your provided dsdt,our laptops are 99% identical, just different screen sizes and resolutions, so patch your made dsdt :)

The important thing is that the BIOS is the same and therefore the DSDT too...
I made the modification you say. try it.

DSDT.aml.eXtremee.zip

For the future. In your DSDT GFX0 = IGPU

appleworm good job ;), yours kernel works for me.

But I have some questions:

_ My camera works in the first startup, but after just recognized as a USB HP TrueVision HD, and not working.?:fiery:

_ My graphic card is a 6490m amd, not like you. Where can I change this? I know, Apple also uses this graphics card.

_and Do You have horizontal scrolling with different destop? (or 4 finger multi-touch like in the demo :jester:)

;) Thanks for the answers.

You use my kernel or have used the DVD?

My camera works as USB HP TrueVision HD.
ATI 6770M doesn't work. As I do yours work?
Trackpad works with voodooPS2Trackpad. I think there' re other better methods (without VoodooPS2x) but is of little importance to me.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy