Jump to content

Lion Install Guide (XPC Bootloader)


  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
DislikeYou

DislikeYou

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Guide updated and moved to: http://xpcboot.weebly.com/


Insanelymac has been down a lot recently so i decided to move my guide to weebly.



#2
VenkatRamana

VenkatRamana

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
i want to install lion in mbr through xpc
is there any way to do it?

#3
tdtran1025

tdtran1025

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 353 posts
It does not work in my setup of Lion Server with RAID0. It asks for mach_kernel.
So I added mach_kernel to both helper partitions of Boot OS X.
It would be nice to add support to kernel cache found in /Boot OS X/S/L/Caches/com.apple.kext.caches/Starup/kernelcache

But after fiddling around with it, I got it to work.

BTW, support for newer NVidia and ATI cards are much welcomed and appreciated.

#4
rokatz

rokatz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 28 posts
hey can u give us the backup settings.plist :) thanks.. or can u please make one for me. coz im noob at editing plist... :P thanks

my laptop is hp dv6-1323tx.. with ati radeon mobility 4530 512mb.. 4gb ram. core2duo.. thanks in advance

#5
blkhockeypro19

blkhockeypro19

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 243 posts
  • Gender:Male
  • Location:Connecticut
You should talk about getting windows to boot... many user probably need that

#6
martepato

martepato

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Using the Windows method I always get this error: BStart!rt!
I with the stock settings.plist, your settings.plist, different usb drives and several times...
Any suggestions?

#7
androdev

androdev

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
I followed instructions and Lion won't boot.
It seems that kexts from extra_kext/common were not loaded.
Please help.

#8
androdev

androdev

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
Yes, I have -v flag in config. It boots kernel and then I have KP on AppleCPUPM. That means NullCPUPM don't loaded.
What do you mean correctly?
All I did is copying my .kexts to extra_kext/common. Also on your screens I see that you have FakeSMC_kext not FakeSMC.kext.

Still waiting for solution ;)

#9
tdrkknight

tdrkknight

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Using the Windows method I always get this error: BStart!rt!
I with the stock settings.plist, your settings.plist, different usb drives and several times...
Any suggestions?


Same problem.

#10
kirasir

kirasir

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 83 posts
  • Gender:Male
  • Location:St. Petersburg
dsdt

Note that is says Cpu 7 has no hpet assigned to it. So it probably does not read the dsdt.aml or something. I will see what is going on and report back.

dsdt

#11
EvilAlivE

EvilAlivE

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
I'm trying to use this method.
At the "boot sector session", I got a problem with
Type makeusb.bat X: (Replace X with the drive letter of your usb stick, look in "Computer" to see what it is).

I got an error , something like "error 2003".
I've opened the .bat file, and I've found:
@Genbootsector.exe -o %EFI_BOOT_DISK% -i Bs32.bin

The file in the zipfile was named bs32.bin.

After name upgrading, all goes well.

hope it helps (now rebooting and trying to install lion :thumbsup_anim:)

#12
Stammi94

Stammi94

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
Hello,

first of all I want to thank you DislikeYou for this awesome bootloader.
I'm new in this scene so I would appreciate your help with my settings.plist.

Here is my hardware-configuration:

Type: Notebook
Model: Dell Vostro 1500
CPU: Intel Core 2 Duo T8100 2.10GHz, 800MHz, 3MB
RAM: 3072 MB 667 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM (1x 1024MB, 1x 2048MB)
Graphic: 256MB NVIDIA GeForce 8600M GT
Wireless: Intel Pro Wireless 3945 (802.11 a/b/g) MiniPCI Card EUR

Once again, thank you very much!

#13
Dan949

Dan949

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgium
Thank you for this thread.

I have a problem with the bootloader.

When the boot loader is loaded, my keyboard (usb) shut down and i can't choose the Install partition. The usb key stay ok and if i connect a mouse i have lights on it but nothing on the keyboard if i try to unplug/replug.

Does someone have an idea about that ?

Is there a setting in "settings.plist" to change ?

Sorry for my English.

Thanks

#14
DislikeYou

DislikeYou

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts

Thank you for this thread.

I have a problem with the bootloader.

When the boot loader is loaded, my keyboard (usb) shut down and i can't choose the Install partition. The usb key stay ok and if i connect a mouse i have lights on it but nothing on the keyboard if i try to unplug/replug.

Does someone have an idea about that ?

Is there a setting in "settings.plist" to change ?

Sorry for my English.

Thanks


In settings.plist there is only USBFix that you can set on/off. But there is also USB settings in bios that you can try to mess with. That's all i know.

#15
kenzoe

kenzoe

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
Thank you for perfect guide. I tried XPC in 10.6, 10.7 and dual boot with Win7. All worked perfectly.
But I still can't install XPC on HDD. After pressing Shift+I in boot menu, it say at first "Efildgpt copy error. Not found" and then "Boot is patched successfully". Efildgpt lay on both XPC partitions at USB stick and EFI partition.

Does anybody have some ideas about subj?

#16
rayap

rayap

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 162 posts
  • Gender:Male

Thank you for this thread.

I have a problem with the bootloader.

When the boot loader is loaded, my keyboard (usb) shut down and i can't choose the Install partition. The usb key stay ok and if i connect a mouse i have lights on it but nothing on the keyboard if i try to unplug/replug.

Does someone have an idea about that ?

Is there a setting in "settings.plist" to change ?

Sorry for my English.

Thanks


Same keyboard problem, switched usb port and it works; maybe high-speed bus problem.
Rgds

#17
DislikeYou

DislikeYou

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts
Guide updated with proper instructions on how to install to HDD. Should work now. It did for me now when i tried.

#18
elmizan

elmizan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Hi all, pardon me. but i have try many way to install Lion on My MSI FX400 and still failed. I have try a Macbob Guide Installation, Tony Mac, XPC but always failed.

I stuck on dsmos has arrived on Macbob installations guide even I add some bootflag like PCIRootUID, GraphicsEnabler, npci, etc. still not work,
on tonymac installations guide no hope always restart,
and with XPC hang at MBRStart.

have any one some idea to install Lion on MSI FX400? Posted Image

My Specification's :
Proc : Core i5 480M 2,66 GHz with Turbo Drive Engine
VGA : Intel HD and Nvidia Geforce GT 325M 1 GB
RAM : 4GB DDR3
HDD : 500GB

i use Install_ESD.dmg for installations method

so many thanks if someone can help me Posted Image

#19
DislikeYou

DislikeYou

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 101 posts
"NVIDIA® GeForce GT 325M + Intel® integrated graphics" What Intel HD is it? I think that might be the problem.. just a wild guess.

#20
elmizan

elmizan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

"NVIDIA® GeForce GT 325M + Intel® integrated graphics" What Intel HD is it? I think that might be the problem.. just a wild guess.


thank's for response. is there a way to fixed it out?





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy