Jump to content

Editing Custom connector info for Intel HD 3000 Graphics (sandy bridge, OSX Lion)


  • Please log in to reply
211 replies to this topic

#201
mendietinha

mendietinha

    mendi

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 835 posts
  • Gender:Male
  • Interests:full hackintosh.
and about the vga input for hd4000? any ways? i can be a tester...

#202
Manwe150

Manwe150

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
I've made a few basic modifications to modigliani's script so that it should work with 10.7 or 10.8 (autodetected). The instructions are the same as before (http://www.insanelym...40#entry1792174)

I recommend making a backup of /System/Library/Extensions/AppleIntelSNBGraphicsFB.kext/Contents/MacOS/AppleIntelSNBGraphicsFB before you run the _Patch script in case of mistake

Attached Files



#203
tluck

tluck

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 655 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC, USA

for any Lenovo T420 users, i posted a 100% fix for hangs/stalls for the LCD. The Clover boot loader can inject/override an EDID. (could not get it injected with other mechanism).
anyway, i found/use an EDID for a 1600x900 LCD display that got rid of all artifacts. info posted here: #312



#204
DavidRocha

DavidRocha

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
anyone can mirror the image with hdmi or vga plugged?

#205
tluck

tluck

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 655 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC, USA

@davidRocha - yes i can mirror my LCD and external DisplayPort (HDMI) attached monitor. have not tried other combinations.



#206
Mariolillo

Mariolillo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

I patched AppleIntelSNBGraphics recently and I have been testing it. I can also mirror in HDMI connections; however, VGA connections doesn't work well in this aspect. You have to detect displays in order for OS X to use it, and if you disconnect it OS X will keep thinking that the monitor is still connected. If you connect an HDMI after disconnecting a VGA, it becomes a small mess.. mirroring fails, visuals get blurry, etc.

 

I don't know if there is a fix for this.

 

Besides that, everything works well, at least on my system.



#207
DMMA

DMMA

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

Any idea why would internal display on HD3000 show nothing, and teamviewer would show running system (with no monitors attached) ?



#208
DMMA

DMMA

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts

Any idea why would internal display on HD3000 show nothing, and teamviewer would show running system (with no monitors attached) ?

If anyone needs it, here is how i solved it. To get LVDS working on Asus Zenbook ux21e (HD 3000) i had to

1. Use Champlist and get smbios data for mac that matches by CPU (i5 2467M), which is MacBookAir4,1 (not MacBookPro8,3 like everyone suggests for 0x8086 0x0116 which does not even give a black screen)

2. After applying that smbios data, chameleon would give me at least black screen instead of just hanging at DSMOS arrived.

3. Using this smbios data on Clover finally gave me an image on LVDS! Unfortunately with famous HD3000 artifacts and frozes. Even Clover version that solves the issue on N5110, didn't solve it on ux21e

 

I had to buy Monitor and use it with Chameleon to get rid of the artifacts.

Maybe some day i will try to merge DSDT of clover and chameleon and get a solution that is both stable and working on LVDS



#209
tluck

tluck

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 655 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC, USA

i am convinced - because it works 100% glitch free for me - the HD3000 glitches on laptops are from an incompatible EDID. i swapped out out the detailed timings from another 1600x900 LCD EDID and it works perfect. not a single glitch and no dreaded hangs that require reset! i am not sure which item was the offending value... will post some more info on this when i have more time. 



#210
one9092002

one9092002

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 237 posts
  • Gender:Male
  • Location:san bernardino,ca
  • Interests:hackintosh,networking,programming graphic design,video editing

i have dell l502x specs intel 2630qm optimus intel 3000 512 mb 8 gigs ram nvidia 525m 1gb 700gb hd im running maverick 10.9 with clover and patched dsdt.aml by doix im getting artifacts on my screen and freezing with 10.7 10.8 10.9 i have tried edid over ride didnt work i hqve been researching for 2 tweaks and it appears to be my video driver issues i've seen some people were able to fix there issues with patching dsdt.aml but im not sure i need some expert help 


i for got to mention its the intel 2630qm sandybridge 3000 device id 0116 



#211
tluck

tluck

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 655 posts
  • Gender:Male
  • Location:NC, USA

i was able to fix my artifacts and freeze/hangs by injecting a different EDID. the EDID on my Lenovo was buggy so i use clover to patch it with a working EDID.



#212
Smith@@™

Smith@@™

    InsanelyMac LOL

  • Retired
  • 2,928 posts
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere over the rainbow...ITALIA!
  • Interests:Dark matter and dark energy. E basta. HD3000. E basta.

i was able to fix my artifacts and freeze/hangs by injecting a different EDID. the EDID on my Lenovo was buggy so i use clover to patch it with a working EDID.

Depends, not always. You can follow on projectosx in Clover thread all tries. Clover is bugged with HD3000, bios reserved memory space is not there like on chameleon, probably EBDA doesn't work well. Apianti still is trying to fix this. 

It's not always edid problem.

 

I can say if on chameleon there are not artifacts for 99% and on clover yes, then it's clover problem, no edid can works like on my case or Mido case so..

If problem is already with chameleon that has obviously bios memory space reserved working then obvious Clover is not the cause and EDID fix must be used.

I am sure about this like i am sure that sun is yellow. This in general, there are always exceptions i think..

 

I have many private voices for same situation from other osx forums.. for that Clover problem, it will be very hard to solve, already Slice has tried in past to solve this memory problem without success.

 

I don't remember the initial post about this problem on project but here is http://www.projectos...indpost&p=36863







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy