Jump to content

Asus nVidia GeForce 210 1GB DDR3 Working!


  • Please log in to reply
79 replies to this topic

#61
Hackintosh2000

Hackintosh2000

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • Gender:Male
  • Location:Unites States of America

Hello!


I can not edit the com.apple.plist this is the following error:

http://img833.images...46027874879.jpg


What that other guy said. Chameleon now uses org.chameleon.Boot.plist. Back when I first wrote this little guide it used com.apple.Boot.plist. So which file you use in the /Extra folder depends on which Chameleon you use.

#62
bberts

bberts

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 93 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italia
Too me Asus Geforce 210 1gb work fully on fujitsu c710 ML only with GraphicsEnabler=Yes

#63
vigyan

vigyan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
Believing and reading everywhere I took the plunge at my level and bought this card I.e. asus en210 1gb ddr3.
My machine (dell e520) was fully working except graphics before installing the card on osx lion 10.7.3
Now before this card my monitor was connected through vga and now I connect with dvi of the card.
But insite of various attempt I have not been able to reach my desktop. Some allocation error or kernel panic stops it from booting in any mode -v -s -x -f all of them. Even added efi string and installed latest nvidia drivers.
But when I remove the card and plug monitor back to vga , lion starts working again.
BTW the card is not faulty as its running perfect on my windows 7.

Updated:
i reinstalled my machine from scratch this time with asus card plugged in dvi.
reached desktop installed everything. didn't have resolution though card was showing with
incomplete info in system info.
i installed kexts from osx86.net for asus gt210 and now i have full screen resolution.
Installed latest nvidia drivers and have full qe and ci now.

#64
minus_13

minus_13

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
Finally I got my faulty GT230M working with this method with a little alter ( I used the VGA / DVI-I ) option in the generator. And I thank you so much for writing this...

http://www.insanelym...1082-hp-laptop/

#65
shogunofharlom

shogunofharlom

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
mines worked on a dell precision 690 8-core with this gpu running 10.6.4 - open cl and all. can open dvd player as well

#66
eusp2006

eusp2006

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Thanks so much for this guide. Most importantly for anyone reading, make sure to remove GraphicsEnabler=Yes from your org.chameleon.Boot.plist file!

My computer is a Dell OptiPlex 760, Core 2 Duo 3.0 GHZ E8400 chip. Here I pasted my org.chameleon.Boot.plist for anyone interested.

Mountain Lion fresh Install 10.8.4

If you get a Black Blank screen when installing with the card in your machine, you may need to

 

1. remove it

2. do the install with another card

3. rename the NVDA kexts (backup) that come with ML

4. install card

5. reboot (it will boot without black screen if you rename the kexts)

6. Make changes to boot.plist (as per this guide)

7. rename back the NVDA kexts

8. Boot and profit!

 

Let me know if anyone needs help!

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>GenerateCStates</key>
<string>Yes</string>
<key>GeneratePStates</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string></string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>device-properties</key>
<string>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</string>
</dict>
</plist>


#67
vigyan

vigyan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

has anyone used this card with 10.9

so far my monitor sleeps during boot if i plug in my asus card.

 

i have tried booting with GraphicEnabler=Yes and No

 

prior updating my hackintosh had it fully working with QE/CI on 10.7.5

but i had installed the original drivers from nvidia site for same.

 

no go on mavericks so far. any tips.



#68
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,005 posts

has anyone used this card with 10.9

so far my monitor sleeps during boot if i plug in my asus card.

 

i have tried booting with GraphicEnabler=Yes and No

 

prior updating my hackintosh had it fully working with QE/CI on 10.7.5

but i had installed the original drivers from nvidia site for same.

 

no go on mavericks so far. any tips.

A lot of people are having problems with this card in Mavericks.

 

I had the card in 2 different computers and I tried to update to 10.9 Mavericks.

 

In 1 computer, it worked fine.  In the 2nd computer, it would hang at boot.

 

I probably could have researched and come up with a device properties string that worked for HDMI, but I chose to change the card with another silent card, the Asus HD5450.  Then I used the following guide to set the properties of that card in my DSDT: http://www.insanelym...-radeon-hd5450/



#69
gothomasc

gothomasc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

has anyone used this card with 10.9

so far my monitor sleeps during boot if i plug in my asus card.

 

i have tried booting with GraphicEnabler=Yes and No

 

prior updating my hackintosh had it fully working with QE/CI on 10.7.5

but i had installed the original drivers from nvidia site for same.

 

no go on mavericks so far. any tips.

This card's default output in Mavericks is Hdmi. If you use other output, the screen will black out. I used the EFI string from this thread and it worked. I have QE/CI fully working. I noticed that if I removed the following three (GeForceTesla.kext, GeForceTeslaGLDriver.bundle and GeForceTeslaVADriver.bundle) from S/L/E, I'll loss QE/CI.

Hope this will help you.



#70
vigyan

vigyan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

This card's default output in Mavericks is Hdmi. If you use other output, the screen will black out. I used the EFI string from this thread and it worked. I have QE/CI fully working. I noticed that if I removed the following three (GeForceTesla.kext, GeForceTeslaGLDriver.bundle and GeForceTeslaVADriver.bundle) from S/L/E, I'll loss QE/CI.
Hope this will help you.

Thanks a ton for your valuable input. At least I have some future hope without replacing my card.
As of now I only have vga and dvi on my Dell 22'' screen.

P.S. 1. Do you think if I go for a dvi-hdmi adapter then this will work? Technically it should.
2. With 10.7.5 I had to install original drivers from nvidia website for QE/CI else they didn't work.
What about mavericks? Would it work by default or where do I fetch compatible ones? As nvidia hasn't released any after 10.8


#71
gothomasc

gothomasc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Thanks a ton for your valuable input. At least I have some future hope without replacing my card. As of now I only have vga and dvi on my Dell 22'' screen. P.S. 1. Do you think if I go for a dvi-hdmi adapter then this will work? Technically it should. 2. With 10.7.5 I had to install original drivers from nvidia website for QE/CI else they didn't work. What about mavericks? Would it work by default or where do I fetch compatible ones? As nvidia hasn't released any after 10.8

1, dvi-hdmi adapter might work.

 

2, I had the screen blackout at first installation. I replaced the nvd*.kext from DP8 and installation was completed. The screen still balckout after reboot. Then I used this EFI string and it works. I think the original GM kext should work if I used EFI string first.



#72
vigyan

vigyan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
Finally received dvi hdmi cable from ebay today. My current os x works fine after putting this, so means tested ok.

But I tried to boot with my Mavericks Usb and again after a point the monitor sleeps. So I tried to understand your next step mentioned but
Did not find any nvd* kexts in my installer drive (no kexts starting with name nvd). What do you mean by Original GM kext???

#73
gothomasc

gothomasc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Finally received dvi hdmi cable from ebay today. My current os x works fine after putting this, so means tested ok.

But I tried to boot with my Mavericks Usb and again after a point the monitor sleeps. So I tried to understand your next step mentioned but
Did not find any nvd* kexts in my installer drive (no kexts starting with name nvd). What do you mean by Original GM kext???

I mean the nvd*.kext from Apple store version of Mavericks. You have to install all of them.

 

Good luck.



#74
vigyan

vigyan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

I mean the nvd*.kext from Apple store version of Mavericks. You have to install all of them.

Good luck.


Oh okay, will try this tomorrow, just gave a shut down and now off to bed. It's late here already.

By the way I have noticed my hack boots slow since day one, around 1:45 mins but shut down is 5-10 seconds max. Should I be concerned?

#75
vigyan

vigyan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts
Here is my updated experience.
A clean install just didn't work. It would crash even before the kext loading.tried various combos and failed.
Finally I used my installer made from app store Mavericks, for an upgrade of my existing lion.
With very little tweaks I could do completely.
My build has so far everything working, it detects my graphic card too. But display is only 1280x800 instead of original 1620x1050.
No qe/ci. Every graphic thing is shaky. Hot corners, launch pad, etc.

Kindly suggest what should I do. As no release from nvidia as of now.

#76
nexus77777

nexus77777

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 79 posts

Hi, if you can't launch OSXTools (up to 10.6.7), try EFiStudio 1.0 or 1.1 (outdated too) or better gfxutils command line utility ... if someone had a dsdt edit for this  ENGT210 Asus card , I will appreciate> PM, thanks...



#77
morothorwol

morothorwol

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Gender:Male
  • Location:Argentina
I've been using nVidia GeForce 210 since i began with hackintosh, always connected via VGA monitors and everything worked 100% regard graphics without installing or changing absolutely nothing in Mountain Lion and Mavericks.   Now i wanted to use double display, and as i have two VGA minitors i bought a DVI to VGA adapter. The issue is that i can't use the native resolution (1920x1080) in the monitor connected via VGA to DVI.
Anything i could do?
PD:  I tried this method and no result
Thanks


#78
vigyan

vigyan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

finally nvidia web drivers for mac os x 10.9.2 have been released

http://www.nvidia.co...lts.aspx/73628/

 

MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS for Driver Release 331.01.01f01

  • Model identifier should be MacPro3,1 (2008), MacPro4,1 (2009), MacPro5,1 (2010) or later
  • Mac OS X v10.9.2 (13C64)

Supported Products

 

GeForce 600 series:
GTX 680 for Mac

GeForce 200 series:
GTX 285 for Mac

GeForce 100 series:
GT 120

GeForce 8 series:
8800 GT

Quadro series:
K5000 for Mac, 4000 for Mac

Quadro FX series:
FX 5600, FX 4800 for Mac
- See more at: http://www.nvidia.co...h.5NyGePwC.dpuf

 

i believe this will certainly solve all troubles related to this card 

as it has done in the past for me.

 

on my hack nothing worked untill i had installed nvidia drivers for lion.



#79
99558

99558

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

This card works out of box in 10.6.8 and 10.9.0 but somehow shows a wrong Device ID in 10.8???  (all with standard kexts btw)

Controller: NVIDIA (0x0be3) vender (ok) device ID: (0be3) is not correct…….should be Device ID: (0x0a65)
Revision ID: (0x00a2)

error, failed to open PCI device.?????

Has me beat, why would it read wrong only on mountain lion?

BTW, the Mavericks is the Niresh iso, just loaded and worked….except for my 889a
audio,  even worked with the an old 8400gs i had in at the time.

 

 

old Q6600 quad, 35-ds3p.Asus 210 silent ddr3 IG.



#80
Tmarkr

Tmarkr

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts

I tried to make a custom EFI string but the OSx86 Tools don't work propably :/ the Error message that appears is the following

AppleScript Error
Can't make "0" into type boolean.(-1700)


Is there a way to get around this message ?

I'm getting this same error message when I click on the "add EFI string" button and I have removed GraphicEnabler=Yes from my com.apple.Boot.plist

 

now what??

 

this is for a Nvidia geForce 210 512mb

 

will the PCIRoot=1(2,3,4) make a difference in the graphic card??

 

would the EFI string from the first post work for a 512mb eventhough it is for a 1gb??







1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy