Jump to content

Guide To Enable HD 5450 In 10.6.6 + Lion + Mountian Lion


  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#21
taky2008

taky2008

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts
Thx all for replaying :blink:

#22
GREYMA

GREYMA

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hey, man. THX a lot! ;) My HD5450 is working almost perfectly now. And with QE. Yeah! Right now my SL is still 10.6.5. And I am trying to update it to 10.6.7 or Lion DP3 to see if my card still can work. Cheers! :)

#23
GREYMA

GREYMA

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Hey, man. THX a lot! :thumbsup_anim: My HD5450 is working almost perfectly now. And with QE. Yeah! Right now my SL is still 10.6.5. And I am trying to update it to 10.6.7 or Lion DP3 to see if my card still can work. Cheers! :D

Hi, taky2008. I've tried your kexts in SL 10.6.7 and Lion DP3, and my HD5450 work perfectly in both. BTW, I put only ATI5000Injector.kext under /E/E. Thanks again! U are totally awesome! :thumbsup_anim:

#24
taky2008

taky2008

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts
Nvm Dude :) Bu iF any one Kan help in installink Osx in ICH7 chipset

#25
DeMoOL

DeMoOL

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Here It Is A Guide For Hd 5450 In 10.6.6

1- Download This FIle http://www.multiupload.com/PV9EYYPXW7

2-Copy Lion KExts To S/l/e

3-Copy ATI5000Injector.kext TO S/E/E

4-Repair With KExts Utlity

IF U HAd A proplem With Coloer Change Reslution From Boot plist Into 800x600x32 And If THe Problem Still Download This Bootloader http://www.multiupload.com/5F1ZEQ8HET


Thank you very much works perfectly with my ATI HD 5450 10.7 Lion thanks a lot from Spain:)

#26
PGHammer

PGHammer

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 282 posts

I don't assume Lion requires SSE4 if it's to run on a T5600, so unless I'm missing something about this factoid that makes Merom+ a prerequisite, SL95V should be fine with that board. Else, you could always swap guts for Dell P/N: PU052 (OptiPlex 755 SFF) + SLA9V.


Lion requires hardware-virtualization (VT-x) support, a 64-bit CPU, and at least SSE3 (with SSSE3 preferred), which is why a lot of Core Duos don't work (not enough CPU bitness), yet some Celeron DCs and Pentium DCs (those that are based on Wolfdale) do work (my own multi-boot Hack is powered by a Celeron DC E3400).

#27
CLiDE FTW!!1

CLiDE FTW!!1

    Lay off the pipe.

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 871 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada, eh?
My HD5450 card works great with 10.6.7 on Conroe1333-667 (had to update bios, I did it using Hiren's Boot CD with MiniXP).

QE/CI enabled! My computer runs silky smooth! Thank you! I'm tempted to install Lion. :-P



#28
CLiDE FTW!!1

CLiDE FTW!!1

    Lay off the pipe.

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 871 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canada, eh?
Actually, I retract my previous statement...

When I record screencast with camtasia or screenflow, the audio gets real choppy. I revert back to onboard video, and audio is fine. I wonder what causes this...

#29
BugsB

BugsB

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,513 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kauai, Hawai'i
this one?

VisionTek AMD HD5450 512MB GDDR3 passive-cooled



#30
taky2008

taky2008

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts

Actually, I retract my previous statement...

When I record screencast with camtasia or screenflow, the audio gets real choppy. I revert back to onboard video, and audio is fine. I wonder what causes this...


I've No problem With Those apps !

#31
msterba70

msterba70

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
  • Location:Blatna,Czech republic
  • Interests:Pocket PC,mobile phones tuning,software,PC,music
Reupload,please. Thank you.

#32
Onvrb

Onvrb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 38 posts
  • Gender:Male
  • Location:Porto
Anyone can reupload please... This works with 10.6.8? I am forced to delete the ATIRadeonX3000.kext because of kernel panic.

Please reupload this.

Tnks

#33
BugsB

BugsB

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,513 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kauai, Hawai'i
you're being imprecise with your first posting, but I guess you are referring to the boot and the kext package/ dead multiupload links? Yes, it would be nice if someone from the above did zip and simply attach to the next posting. Thanks.

#34
taky2008

taky2008

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts

you're being imprecise with your first posting, but I guess you are referring to the boot and the kext package/ dead multiupload links? Yes, it would be nice if someone from the above did zip and simply attach to the next posting. Thanks.

Anyone can reupload please... This works with 10.6.8? I am forced to delete the ATIRadeonX3000.kext because of kernel panic.

Please reupload this.

Tnks

Reupload,please. Thank you.


i've uploaded the new files :)

#35
BugsB

BugsB

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,513 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kauai, Hawai'i
great, taky2008 - but what's S/E/E :) ?


3-Copy ATI5000Injector.kext TO S/E/E

PS: is Apple's DVD Player app working for anybody?

#36
taky2008

taky2008

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts

great, taky2008 - but what's S/E/E :) ? 3-Copy ATI5000Injector.kext TO S/E/E PS: is Apple's DVD Player app working for anybody?

System/extra/extentions :) The kext folder in the extra folder

#37
BugsB

BugsB

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,513 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kauai, Hawai'i
doesn't exist.

Either E/E
or S/L/E

#38
taky2008

taky2008

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 posts

doesn't exist.

Either E/E
or S/L/E


Posted Image

the other is System/Libarary/Extensions

#39
BugsB

BugsB

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,513 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kauai, Hawai'i
that's exactly what people have been trying to tell ye here, buddy: your screenshot shows /E/E, where the first / does naturally NOT mean System, but root level of your OS X partition.

So please finally just believe and better correct: E/E on the one hand, S/L/E on the other .... (the root / is usually skipped)

#40
BugsB

BugsB

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,513 posts
  • Gender:Male
  • Location:Kauai, Hawai'i
DVD Player not launching? No QE/CI or res. changes etc? Look here ..





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy