Jump to content

[GUIDE] *NEW* Snow Leopard Retail on ASUS P6T Deluxe V1&V2


  • Please log in to reply
1774 replies to this topic

#21
PiSToLBR

PiSToLBR

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 43 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil - Recife - PE

I tried AppleVIAATA.kext as suggested here Marvell 88SE6102 (PATA/IDE) under SL 64 Bit Vanilla. Now the drive connected to my eSATA works.

AppleVIAATA.kext - http://www.kexts.com...ow_leopard.html


Dgobe,

Just a suggestion,

I think if you add the above file to your installation dvd we will be able to install SL from a PATA/IDE drive as
It works fine with my old IDE/PATA drive in 32 / 64 bits mode.


Thanks,
PiSToL

#22
dgobe

dgobe

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 228 posts

Dgobe,

Just a suggestion,

I think if you add the above file to your installation dvd we will be able to install SL from a PATA/IDE drive as
It works fine with my old IDE/PATA drive in 32 / 64 bits mode.


Thanks,
PiSToL


It's on the list of things to do. Maybe later today....

#23
Breathless

Breathless

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 posts

It's on the list of things to do. Maybe later today....



This would be great since I don't have a SATA DVD Drive

#24
TickleBoo

TickleBoo

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
@iFabio...

Since you are the DSDT specialist I was wondering if I could make a request...or just ask for your help...

I have a fully up and running system except my wireless card which is DWA-552 which uses Atheros Chipset, it is supported and recognized but it causes kernel panics after I boot.

However if I set my bios to CPU = 1, and turn off hyperthreading it works just fine, so my theory is that it needs to be patched in the DSDT but I really don't think know how to do it yet.

I was wondering if you would be interested in trying or giving me any advice on how to do it.
I can give you all the info you need just let me know...
Thanks!

#25
ErmaC

ErmaC

    127.0.0.1

  • Supervisors
  • 4,634 posts
  • Gender:Male
  • Location:Canary Islands

@iFabio...

Since you are the DSDT specialist I was wondering if I could make a request...or just ask for your help...

I have a fully up and running system except my wireless card which is DWA-552 which uses Atheros Chipset, it is supported and recognized but it causes kernel panics after I boot.

However if I set my bios to CPU = 1, and turn off hyperthreading it works just fine, so my theory is that it needs to be patched in the DSDT but I really don't think know how to do it yet.

I was wondering if you would be interested in trying or giving me any advice on how to do it.
I can give you all the info you need just let me know...
Thanks!



PLS for all people here...
Update/add yours signature with you spec! (mobo, GFX card, RAM, ecc)
PLS! PLS! PLS!
Is very hard for me find a solution without compare the different device...


@TickleBoo I check it when I have time...

Fabio
news for P6TD Deluxe

Hello everyone.
I did a test for you so as to remove the doubts of compatibility with the DSDT of the P6T Deluxe.

I downloaded from ASUS website the latest firmware for my motherboard,
the P6T Deluxe v1 BIOS version 1904.
and I also downloaded the BIOS of your motherboard,
P6TD Deluxe BIOS version 0303.

I extracted from the two BIOS the ACPI tables and in particular the DSDT tables.
I decompile and have compared it...
The result.. the two tables are identical, this means you can use our DSDT with one caveat, I do not know what exactly your peripheral is... the device position maybe are locate in the same place but this .. I can't see if is the same as our mobo.
Anyway.. have fun!

Fabio



#26
defconbeats

defconbeats

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
It looks like the arch=i386 command isnt going to work for me I still keep getting the "Light Blue Screen of Death" lol

So if I do need to get a new video card to make this work can you recommend something that will work with my motherboard for like 100 bucks or cheaper if possible.

Thanks dgobe for guide and help

It looks like the arch=i386 command isnt going to work for me I still keep getting the "Light Blue Screen of Death" lol

So if I do need to get a new video card to make this work can you recommend something that will work with my motherboard for like 100 bucks or cheaper if possible.

Thanks dgobe for guide and help



I found a list video cards supported in snow leopard and it said th 7950gt is supportted by

Chipsets Supported by NVDANV40Hal.kext [v1.6.2.35 (18.6.5f11)]:

If it isn't the video card any guess on what else it could be?

#27
dgobe

dgobe

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 228 posts

It looks like the arch=i386 command isnt going to work for me I still keep getting the "Light Blue Screen of Death" lol

So if I do need to get a new video card to make this work can you recommend something that will work with my motherboard for like 100 bucks or cheaper if possible.

Thanks dgobe for guide and help




I found a list video cards supported in snow leopard and it said th 7950gt is supportted by

Chipsets Supported by NVDANV40Hal.kext [v1.6.2.35 (18.6.5f11)]:

If it isn't the video card any guess on what else it could be?


I just added a new installer to post #1, give it a try and report back. Still hit Tab after you refresh with the Apple install disk in the drive and put in arch=i386 at the boot prompt. It will boot into 32-bit mode without any extra Kernel flags, I just tested it.

#28
defconbeats

defconbeats

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
The new installer didn't work either i guess its the video card. Am i forgeting to list anything under my specs that would prevent this from working. I just keep getting the light blue screen after the syntax scrolls. I could take a pic of the screen and upload it if looking at the syntax will help if not any video card suggestions?

#29
qbe

qbe

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
  • Location:Prague

I found a list video cards supported in snow leopard and it said th 7950gt is supportted by

Chipsets Supported by NVDANV40Hal.kext [v1.6.2.35 (18.6.5f11)]:

If it isn't the video card any guess on what else it could be?


i just looked on hcl and couldnt find your card. i was going to recommend your disable graphic acceleration in chameleon boot and install efi string or some loader, but i dont see it in efi string studio. maybe loader would be ok (nvinject, nvenabler,...)

the problem is i dont see your card supported, where did you see it?

chipset is something different than gpu chip no?

search on this forum didnt help? i see couple 7950gt threads

if problems persist, i recommend 8800gt or better. i have it and it worked OOTB with chameleon

#30
dgobe

dgobe

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 228 posts
At netkas.org you see a few people with the GeForce 7xxx complaining of kernel panics with PC EFI 10.5 in 64 bit mode, their solution was to run in 32 bit. But apparently that doesn't work here. If you have to do a device-id edit of the kext it won't work unless you modify your install DVD. So a new card is probably your best bet, some of the 8xxx cards are around $50.

http://www.apple.com/macosx/specs.html

#31
tyfle

tyfle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Hi,
I am getting _CST evaluation failed or something like that when i boot and it stops there.
Might that be because i have a i7 960?

#32
dgobe

dgobe

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 228 posts

Hi,
I am getting _CST evaluation failed or something like that when i boot and it stops there.
Might that be because i have a i7 960?


Try the BETA download in post #1 if you haven't already. If that doesn't work I'll be posting another package later today that might work for you.....I think a processor specific DSDT might have snuck into that first installer while I wasn't looking

#33
tyfle

tyfle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Try the BETA download in post #1 if you haven't already. If that doesn't work I'll be posting another package later today that might work for you.....I think a processor specific DSDT might have snuck into that first installer while I wasn't looking


Actually, it was me being stupid :)
I forgot to add CSTATE in the bios.
Now it boots until i hit another snag.. After the AppleTyMCEDriver reports 1 package 8 cpu, it just stops.. I am guessing that is because of my gfx card (GTX 295)

#34
christy

christy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts
thank a lot for the help,that I solved the video card prob by installing the file that was given.my wireless card prob is,that under about this mac airport card is available.but under system preferences/network I can not see any wireless connection.how can I solve it.thank you
christy

#35
tyfle

tyfle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Any tips as to how i can boot up in "VESA Mode" and add the apropriate kexts for my gfx card after the install? :rolleyes:
Or is this indeed a problem with not finding gfx card?
I tried the beta as well.
Without parameters i got to the same message as before before it stopped, and if i added ARCH=i386 it displayed some AppleHDA errors before stopping.

Edit:
Used GraphicsEnabler=No in chameleon and its installing now =)

#36
defconbeats

defconbeats

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

i just looked on hcl and couldnt find your card. i was going to recommend your disable graphic acceleration in chameleon boot and install efi string or some loader, but i dont see it in efi string studio. maybe loader would be ok (nvinject, nvenabler,...)

the problem is i dont see your card supported, where did you see it?

chipset is something different than gpu chip no?

search on this forum didnt help? i see couple 7950gt threads

if problems persist, i recommend 8800gt or better. i have it and it worked OOTB with chameleon



Ya Im probably off base with knowing if my video card is supportted or not.

I did check the forums but nothing seemed to work for me, If you say the 8800gt works out the box then ill probably pick one up later today.

Thank you for all you help with my problems Ill let you know if i have any problem with the 8800gt



the 8800gt isnt available on new egg anymore anything else that will work for like 100 can i get something on this page here
http://www.newegg.co...st....75 - $100

#37
tyfle

tyfle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Success!
I got it installed and now i have everything (sound, nvidia 295, network and even my areca 1210 raid controller) working :).
Had to use the beta cd..

Also a strange thing happened,
I have my CPU OCd to 4.125 usually, however os x didnt like this at all and put it to 2.67 ghz.
When i put my CPU to stock (3.2 ghz) it was fine but running at 1 ghz lower than i can :tomato:

#38
dgobe

dgobe

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 228 posts

Success!
I got it installed and now i have everything (sound, nvidia 295, network and even my areca 1210 raid controller) working :) .
Had to use the beta cd..

Also a strange thing happened,
I have my CPU OCd to 4.125 usually, however os x didnt like this at all and put it to 2.67 ghz.
When i put my CPU to stock (3.2 ghz) it was fine but running at 1 ghz lower than i can :tomato:


I was going to recommend GraphicsEnabler=n but when I tested it on my system with a GTX260 it gave me a black screen(monitor in sleep mode). Go figure. I'll be posting a new ISO later, there doesn't need to be need to be a separate 32 bit one. So you would just use:

arch=i386 GraphicsEnabler=n

As far as your clock speeds, have you run Geekbench(google it) to verify the numbers? It might actually be running faster but just showing the wrong numbers. You can modify the SMBusspeed value in /Extra/smbios.plist to adjust what is shown in System Profiler but it's not necessary. Also, make sure you installed the Processor Independent DSDT from the installer pkg. You should select one and only one option from the 3 DSDTs, either 920, 940 or Processor Independent(in your case since you have a 965)

#39
tyfle

tyfle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

I was going to recommend GraphicsEnabler=n but when I tested it on my system with a GTX260 it gave me a black screen(monitor in sleep mode). Go figure. I'll be posting a new ISO later, there doesn't need to be need to be a separate 32 bit one. So you would just use:

arch=i386 GraphicsEnabler=n

As far as your clock speeds, have you run Geekbench(google it) to verify the numbers? It might actually be running faster but just showing the wrong numbers. You can modify the SMBusspeed value in /Extra/smbios.plist to adjust what is shown in System Profiler but it's not necessary. Also, make sure you installed the Processor Independent DSDT from the installer pkg. You should select one and only one option from the 3 DSDTs, either 920, 940 or Processor Independent(in your case since you have a 965)


I will try the geekbench and check it :tomato:
Actually, the beta worked fine without arch=i386 but not when i added it. (gave me a bunch of sound errors). The thing i needed was the GraphicsEnabler=no.
I used the processor independant DSDT so that seem to be ok (it reports my i7 960 correctly too in "About this mac")

As a side note, sleep works just fine here too and the graphics worked fine after i woke it up too. And it reports both my GPU's in "more info" :)

Next task is to tacle my Acer Aspire 6920g .. i suspect that will be a much tougher fight...

#40
defconbeats

defconbeats

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Holy **** Thanks to Dgobe and Tyfle i am now at least booting the instal disk!!!!!YAaaaaaaaaaa

will report back





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy